Manufaktura Piwna

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Dwarfen
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2012.04
    • 72

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dori Wyświetlenie odpowiedzi
    @leona łatwo Ci mówić, bo mieszkasz w Krakowie, a co ma powiedzieć ktoś kto mieszka na wsi? Artezana pewnie jeszcze długo nie spróbuję, bo żadna knajpa w okolicy nie porwie się na sprowadzenie beczki, a Pintę, AleBrowar czy chociażby ALTa z MP w butelce pobliski sklep monopolowy sprowadza. Tak więc beczka jak najbardziej, ale butelka musi być
    Masz racje.Ja mieszkam w Bydgoszczy i też takiego lokalu tu niema,dobrze że chociaż butelki idzie tu kupić..

Comment

• ART
      mAD'MINd
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2001.02
      • 23932

Dyskusję o *IPAch wydzieliłem do nowego wątku:
      Wszystko co związane z piwem i browarnictwem...Poddziały: Prasówka | Biblioteka | Ogłoszenia branżowe
      - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
      - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
      - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• ManufakturaPiwna
        Kapral Kuflowy Chlupacz
        • 2012.07
        • 39

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Dwarfen Wyświetlenie odpowiedzi
        Mam nadzieję że wszystkie trzy nowości trafią do butelek.Piwo wyłącznie w beczkach to chyba kiepski pomysł i mniejszy zysk dla browaru,chyba że chodzi o sprawdzenie czy nowe piwa zyskają dobre opinie smakoszy.
        Jeśli te piwa przypadną do gustu smakoszom, to kolejne warki będą większe i poza beczkami trafią też w butelki.

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika leona Wyświetlenie odpowiedzi
        Gdzie jeśli nie na tym forum mamy domagać się piwa rozlewanego do beczek?
        Osoby mające coś do powiedzenia w sprawie doboru asortymentu w lokalach raczej nie wchodzą na forum. Najbardziej znane lokale oczywiście mają tu swoich przedstawicieli, ale to ledwie kilka/kilkanaście miejsc na całą Polskę. Więc raczej potrzeba uderzać bezpośrednio do lokali.

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedzi
        Mam tylko nadzieję, że cena dla knajp będzie korzystna, bo jak na razie kontraktowe browary mają dość wysoką i zaporową dla małych i średnich miejscowości.
        MP nie jest browarem kontraktowym, więc ma niższe koszty i może zaproponować niższą cenę.

Comment

• GRNDpa
          Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
          • 2012.02
          • 197

Nie spodziewałbym się, że lokale zejdą poniżej 8 zł za półlitrową porcję piwa, niezależnie od tego czy MP sprzeda im to taniej niż Pinta, czy AleBrowar. Po prostu dorzucą większą procentowo marżę i wtedy oferta MP nie będzie już tak konkurencyjna jak jest obecnie
          Lubię placki

Comment

• Pendragon
            Generał Wszelkich Fermentacji
            🥛🥛🥛
            • 2006.03
            • 13952

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedzi
            Same beczki to kiepski pomysł. Nie ma w Polsce lokali, które by to brały.
            Ale to będą bezzwrotne beczki-pety, więc dla lokali większa zachęta - nie muszą martwić się o zwroty, kaucje. "Kłopot" z głowy - tak jak dla sklepu butelka bezzwrotna.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• e-prezes
              🥛🥛🥛🥛🥛
              • 2002.05
              • 19261

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika GRNDpa Wyświetlenie odpowiedzi
              Nie spodziewałbym się, że lokale zejdą poniżej 8 zł za półlitrową porcję piwa, niezależnie od tego czy MP sprzeda im to taniej niż Pinta, czy AleBrowar. Po prostu dorzucą większą procentowo marżę i wtedy oferta MP nie będzie już tak konkurencyjna jak jest obecnie
              Jak będzie w tym dobry zarobek dla knajpy to jest większa szansa, że to wezmą. Mówię to przez pryzmat krótkiego rekonesansu po swojej miejscowości. Nikt nie będzie brał piwa na którym zarabia 3 zł i przy cenie dla klienta 9 zł. Strata czasu.

Comment

• leona
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2009.07
                • 5853

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedzi
                Jak będzie w tym dobry zarobek dla knajpy to jest większa szansa, że to wezmą. Mówię to przez pryzmat krótkiego rekonesansu po swojej miejscowości. Nikt nie będzie brał piwa na którym zarabia 3 zł i przy cenie dla klienta 9 zł. Strata czasu.
                I to jest dodatkowo frustrujące. Chcę kupić piwo, zapłacić za nie wygórowaną cenę a Pan Restaurator i tak mówi, że woli polewać pomyje bo lepiej są omarżowane. Ale takie jego prawo, gówno w papierku zawsze się sprzeda.

Comment

• e-prezes
                  🥛🥛🥛🥛🥛
                  • 2002.05
                  • 19261

Napisałem to, bo wiem jakie są realia w małych miejscowościach. Kraków czy Wrocław to inna bajka.

Comment

• pioterb4
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2006.05
                    • 4322

Ten problem to nie tylko małe miejscowości. Są i większe maista zupełnie odcięte od godziwego piwa. Ja mieszkam w prawie 400 tyś wiosce gdzie z beczki najwyżej można dostać Pilsnera Urquella - nawet Czarnków czy Miłosław to obecnie nierealne marzenie. Gastronomia jest bardzo mocno spolaryzowana, mamy albo genialne multitapy pokroju Piwoteki, Setki czy Omerty albo totalną bryndzę, gdzie nawet piwa nie potrafią nalać. Nie ma rozwiązań pośrednich, tak jakw Czechach gdzie często 2-3 krany zajmują koncerny a na kolejnym można otrzymać jakiegoś Primatora/Rychtara/Cerną Horę. Albo jesteśmy w niebie albo w totalnej...no nie ważne.

Comment

• Dwarfen
                      Kapral Kuflowy Chlupacz
                      • 2012.04
                      • 72

Dziwi mnie fakt że w Toruniu można a w Bydgoszczy nie Dobrze chociaż że butelki można kupić.

Comment

• Dwarfen
                        Kapral Kuflowy Chlupacz
                        • 2012.04
                        • 72

Ale tylko w sklepach,w kilku sklepach.W pubach nawet dobrego piwa w butelce nie uświadczysz.

Comment

• kedziorr12
                          Szeregowy Piwny Łykacz
                          • 2011.04
                          • 12

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pioterb4 Wyświetlenie odpowiedzi
                          Ten problem to nie tylko małe miejscowości. Są i większe maista zupełnie odcięte od godziwego piwa. Ja mieszkam w prawie 400 tyś wiosce gdzie z beczki najwyżej można dostać Pilsnera Urquella - nawet Czarnków czy Miłosław to obecnie nierealne marzenie. Gastronomia jest bardzo mocno spolaryzowana, mamy albo genialne multitapy pokroju Piwoteki, Setki czy Omerty albo totalną bryndzę, gdzie nawet piwa nie potrafią nalać. Nie ma rozwiązań pośrednich, tak jakw Czechach gdzie często 2-3 krany zajmują koncerny a na kolejnym można otrzymać jakiegoś Primatora/Rychtara/Cerną Horę. Albo jesteśmy w niebie albo w totalnej...no nie ważne.
                          Myślę, że to tylko kwestia czasu kiedy w lokalu będziemy mogli napić się z beczki czegoś więcej niż tylko Tyskie. Rynek powoli się zmienia więc prędzej czy później knajpy będą musiały jakoś na to zareagować (mam nadzieję że prędzej).
                          A tak na marginesie...jeśli nie ma w tak dużej wiosce lokalu z dobrym piwem to może powinieneś to zmienić. Sukces murowany.

Comment

• pioterb4
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2006.05
                            • 4322

Narazie to cierpię na brak wolnej gotówki na takie przedsięwzięcie. Nie mniej może z czasem...

Comment

• Avrukk
                              Szeregowy Piwny Łykacz
                              • 2012.05
                              • 23

Liczę, że otwieracze MP będą o jakimś klasycznym, najlepiej kieszonkowym kształcie i wykonane z drewna, czy kawałka stali. Nie uśmiecha mi się kolejny badziewny plastik na sznurku. No i przydałoby się łączenie takich gadżetów w zestawy z piwem coby 15zł wydać na piwo, a nie przesyłkę
                              Mogę liczyć na jakieś info, jak to dokładniej będzie wyglądało?
                              Last edited by Avrukk; 2012-08-10, 23:04.

Comment

• Gonzo1
                                Kapral Kuflowy Chlupacz
                                • 2008.12
                                • 65

Zróbcie uczciwego, smacznego, mięsistego pilsa bez wysokodfermentowania i bez masła. Tak do 5 %.

Nie wiem, ale zawsze darzyłem Jabłonkę sympatią. Za, w gruncie rzeczy , pomysłowość, brak nachalnej reklamy, Belfasta, cenę, dostępność ( na trudnym rynku mazowieckim), prawdomówność (nalepki na PET-ach).
                                Podskórnie czuje, że te nowe piwka mogą być niezłym żaglem dla browaru.
                                Last edited by Gonzo1; 2012-08-14, 22:03.

Comment

Przetwarzanie...
                                X