Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dori
Wyświetlenie odpowiedzi
Manufaktura Piwna
Collapse
X
-
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Dwarfen Wyświetlenie odpowiedziMam nadzieję że wszystkie trzy nowości trafią do butelek.Piwo wyłącznie w beczkach to chyba kiepski pomysł i mniejszy zysk dla browaru,chyba że chodzi o sprawdzenie czy nowe piwa zyskają dobre opinie smakoszy.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika leona Wyświetlenie odpowiedziGdzie jeśli nie na tym forum mamy domagać się piwa rozlewanego do beczek?
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedziMam tylko nadzieję, że cena dla knajp będzie korzystna, bo jak na razie kontraktowe browary mają dość wysoką i zaporową dla małych i średnich miejscowości.
Comment
-
-
Nie spodziewałbym się, że lokale zejdą poniżej 8 zł za półlitrową porcję piwa, niezależnie od tego czy MP sprzeda im to taniej niż Pinta, czy AleBrowar. Po prostu dorzucą większą procentowo marżę i wtedy oferta MP nie będzie już tak konkurencyjna jak jest obecnieLubię placki
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedziSame beczki to kiepski pomysł. Nie ma w Polsce lokali, które by to brały.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika GRNDpa Wyświetlenie odpowiedziNie spodziewałbym się, że lokale zejdą poniżej 8 zł za półlitrową porcję piwa, niezależnie od tego czy MP sprzeda im to taniej niż Pinta, czy AleBrowar. Po prostu dorzucą większą procentowo marżę i wtedy oferta MP nie będzie już tak konkurencyjna jak jest obecnie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedziJak będzie w tym dobry zarobek dla knajpy to jest większa szansa, że to wezmą. Mówię to przez pryzmat krótkiego rekonesansu po swojej miejscowości. Nikt nie będzie brał piwa na którym zarabia 3 zł i przy cenie dla klienta 9 zł. Strata czasu.
Comment
-
-
Ten problem to nie tylko małe miejscowości. Są i większe maista zupełnie odcięte od godziwego piwa. Ja mieszkam w prawie 400 tyś wiosce gdzie z beczki najwyżej można dostać Pilsnera Urquella - nawet Czarnków czy Miłosław to obecnie nierealne marzenie. Gastronomia jest bardzo mocno spolaryzowana, mamy albo genialne multitapy pokroju Piwoteki, Setki czy Omerty albo totalną bryndzę, gdzie nawet piwa nie potrafią nalać. Nie ma rozwiązań pośrednich, tak jakw Czechach gdzie często 2-3 krany zajmują koncerny a na kolejnym można otrzymać jakiegoś Primatora/Rychtara/Cerną Horę. Albo jesteśmy w niebie albo w totalnej...no nie ważne.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pioterb4 Wyświetlenie odpowiedziTen problem to nie tylko małe miejscowości. Są i większe maista zupełnie odcięte od godziwego piwa. Ja mieszkam w prawie 400 tyś wiosce gdzie z beczki najwyżej można dostać Pilsnera Urquella - nawet Czarnków czy Miłosław to obecnie nierealne marzenie. Gastronomia jest bardzo mocno spolaryzowana, mamy albo genialne multitapy pokroju Piwoteki, Setki czy Omerty albo totalną bryndzę, gdzie nawet piwa nie potrafią nalać. Nie ma rozwiązań pośrednich, tak jakw Czechach gdzie często 2-3 krany zajmują koncerny a na kolejnym można otrzymać jakiegoś Primatora/Rychtara/Cerną Horę. Albo jesteśmy w niebie albo w totalnej...no nie ważne.
A tak na marginesie...jeśli nie ma w tak dużej wiosce lokalu z dobrym piwem to może powinieneś to zmienić. Sukces murowany.
Comment
-
-
Liczę, że otwieracze MP będą o jakimś klasycznym, najlepiej kieszonkowym kształcie i wykonane z drewna, czy kawałka stali. Nie uśmiecha mi się kolejny badziewny plastik na sznurku. No i przydałoby się łączenie takich gadżetów w zestawy z piwem coby 15zł wydać na piwo, a nie przesyłkę
Mogę liczyć na jakieś info, jak to dokładniej będzie wyglądało?Last edited by Avrukk; 2012-08-10, 23:04.
Comment
-
-
Zróbcie uczciwego, smacznego, mięsistego pilsa bez wysokodfermentowania i bez masła. Tak do 5 %.
Nie wiem, ale zawsze darzyłem Jabłonkę sympatią. Za, w gruncie rzeczy , pomysłowość, brak nachalnej reklamy, Belfasta, cenę, dostępność ( na trudnym rynku mazowieckim), prawdomówność (nalepki na PET-ach).
Podskórnie czuje, że te nowe piwka mogą być niezłym żaglem dla browaru.Last edited by Gonzo1; 2012-08-14, 22:03.
Comment
-
Comment