Manufaktura Piwna

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • darekd
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🍺🍺🍺
    • 2003.02
    • 12561

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mason Wyświetlenie odpowiedzi
    ok?
    Ok. Nie należę do osób, które wymagają od każdego piwa ekstremalnych doznań, więc jestem potencjalnym targetem MP zatem powodzenia

Comment

• franekf
      Kapitan Lagerowej Marynarki
      • 2004.06
      • 944

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mason Wyświetlenie odpowiedzi

Recepturę zawsze można zmienić, dostosować do wymagań rynku. Jeśli zostanie dobrze przyjęte, to nie będzie zmieniane. Jeśli będzie zalegać na półkach a klienci będą dzwonić do browaru oburzeni, że chcemy ich otruć (no bo gorzkie to pewnie trucizna), to będziemy odpowiednio reagować.
      Tzn że jak będą dzwonić i się żalić, że za mało gorzkie, to też będziecie reagować?
      Birofilia Trapistów poszukiwane - sprawdź co mam
      http://mojedegustacje.blogspot.com/ - mój blog o alkoholach; ostatni wpis - Królewskie Porter
      Piwny Janusz bez Teku

Comment

• VanPurRz
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2008.09
        • 4229

Kocham nasz naród 90% narzeka i się czepia o wszystko
        Ja się cieszę, że a) nawet Jabłonowo postanowiło robić nie tylko mózgotrzepy, b) współpracuje z piwowarami domowymi, c) wypuściło bardzo udanego Altbiera, d) całkiem zgrabnie powołało Manufakturę i e) że komuś z browarów komercyjnych chce się odpowiadać na nasze pytania i jeszcze za to płacić pomagając utrzymywać browar.biz.e
        Mnie podoba sie sama koncepcja Manufaktury, czekam na nowe piwa i dziękuję za Altbiera - dobre, inne od zwykłych piwo z niezłej cenie.
        "Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"

Comment

• VanPurRz
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2008.09
          • 4229

Żeby nie było tylko lukrowania to wydaje mi się, że piwo do którego używa się karmelu amoniakalnego a nie wyłącznie słodu barwiącego/ciemnego nie powinno znajdować się w Manufakturze. Chyba, że receptura Belfasta się zmieniła.

Pokale fajne, Polo takie sobie.
          "Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"

Comment

• e-prezes
            Generał Wszelkich Fermentacji
            🥛🥛🥛🥛🥛
            • 2002.05
            • 19260

Wg. mnie Belfast był marka sprzed MP i nie podlega ona tym samym rygorom co inne piwa MP. Widać to po zmieniającej się recepturze. Wszedł do grupy Premium, ale wcale takim nie jest.

Comment

• Dwarfen
              Kapral Kuflowy Chlupacz
              • 2012.04
              • 72

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darekd Wyświetlenie odpowiedzi
              Rzeczywistość jest taka, że ma to ma być wyższa półka w ogólnodostępnej propozycji piw z Jabłonowa. Czy się mylę? Z całym szacunkiem, ale te piwa mają się nijak do produktów Pinty, Alebrowaru czy tym bardziej Widawy. Nie dlatego, że są gorsze/lepsze, tylko dla tego, że skierowane są do innego klienta.
              Pinta,Allebrowar są skierowane do smakoszy ale też do klienta z grubym portfelem, są smakosze którzy z braku funduszy aby delektować się tymi piwami tak często jak by się chciało szukają czegoś zbliżonego a tańszego.Czasami trzeba wybrać albo jedna butelka Pinty albo dwie Altbiera,Lwówka Belga,Zawiercia Bursztynowego

Comment

• canigggia
                Porucznik Browarny Tester
                • 2009.10
                • 451

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Dwarfen Wyświetlenie odpowiedzi
                Pinta,Alebrowar są skierowane do smakoszy ale też do klienta z grubym portfelem
                No niestety, myślę, że wyroby tychże dwóch marek byłyby tańsze, gdyby nie fakt, że są kontraktowi, co niestety podnosi koszty. Co do samej Manufaktury Piwnej, to ja sam bardzo lubię Altbiera, Klasztorniaka i Na Miodzie Gryczanym, uważam te piwa za bardzo udane i czekam niecierpliwie na nowe cacka od MP.
                Browarnik Tomek
                TomCani

Grimness, Frost and Northern Darkness!!!

Comment

• ManufakturaPiwna
                  Kapral Kuflowy Chlupacz
                  • 2012.07
                  • 39

Pracujemy właśnie nad listą lokali, w których będzie można skosztować naszych premierowych piw z beczki pierwszego września.
                  Główna premiera odbędzie się w łódzkiej Piwotece Narodowej. Będzie możliwość nabycia (a także wygrania) koszulek, otwieraczy, pokali. Będzie spotkanie z twórcą nowych piw, będzie ciekawie

A jutro ujawnimy drugie z premierowych piw

Comment

• ManufakturaPiwna
                    Kapral Kuflowy Chlupacz
                    • 2012.07
                    • 39

Zgodnie z zapowiedzią ujawniamy drugie piwo. To, które było już w Polsce warzone, ale na małą skalę (browary restauracyjne). Ale nasze jest trochę inne

Jeden Chmiel - piwo w stylu pale ale. 11% ekstraktu, 4.2% alkoholu. Jak sama nazwa wskazuje chmielone jedną odmianą chmielu, w tej edycji Fuggles. Dużo chmielu zostało dodane pod koniec gotowania, a także do chmielenia na zimno. Chcieliśmy wydobyć z chmielu wszystko co najlepsze, całe spektrum smaku i aromatu, jednocześnie utrzymując goryczkę na poziomie akceptowalnym dla piwoszy nie przywykłych do AIPA.

Comment

• leona
                      D(r)u(c)h nieuchwytny
                      • 2009.07
                      • 5853

No odważnie, rasowy angol. Nie będzie cytrusów, nie będzie niczego

Comment

• skitof
                        Major Piwnych Rewolucji
                        🍼🍼
                        • 2007.11
                        • 2484

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika leona Wyświetlenie odpowiedzi
                        No odważnie, rasowy angol. Nie będzie cytrusów, nie będzie niczego
                        No właśnie, to będzie więc bardziej English IPA niż American IPA.

Comment

• docent
                          Pułkownik Chmielowy Ekspert
                          • 2002.10
                          • 5205

Chyba EPA. Ekstrakt obiecujący, wielce ciekaw jestem tego piwa...
                          Last edited by docent; 2012-08-23, 14:46.
                          Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
                          Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
                          Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
                          Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!

Comment

• niewieem
                            Kapral Kuflowy Chlupacz
                            • 2010.12
                            • 76

Trzymam kciuki za dobrego bittera. Szkoda tylko, że to piwo nie pojawiło się wcześniej.

Comment

• skitof
                              Major Piwnych Rewolucji
                              🍼🍼
                              • 2007.11
                              • 2484

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika docent Wyświetlenie odpowiedzi
                              Chyba EPA.
                              Fakt, parametry na to by wskazywały. Nie wiem czemu jest więc informacja o AIPA - jako się tym zasugerowałem.

Comment

• cap-n-go
                                Porucznik Browarny Tester
                                • 2005.05
                                • 273

proszę o usunięcie posta, spóźniłem się
                                Last edited by cap-n-go; 2012-08-23, 14:56.

Comment

Przetwarzanie...
                                X