Manufaktura Piwna

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • nikita_banita
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.06
    • 1363

A mnie cieszy, że Browar Jabłonowo poprzez MP próbuje wpłynąć również na szersze smakowo piwne wody - dzięki temu mamy większy wybór na półce i możemy wybierać.

Na Miodzie Gryczanym jest w historii drugim piwem miodowym, które mi w ogóle podeszło (po Ciechanie Miodowym) i znam dwie osoby, które nie lubią piwa w ogóle, a ten "miodziak" im podszedł.

Innych piw MP również próbowałem i tylko Belfast obecnie umknął mojej uwadze, ale jak spotkam to się zapoznam.

A wszystkim narzekającym - cieszcie się, że MP coś robi z Jabłonowem innego niż sławetne IMPERATORY i BANANOWCE

PS Jak MP zrobi Portera Bałtyckiego 22 ekstr. i 9,5 alk to stanę się ich najwierniejszym fanem.

Comment

• pioterb4
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2006.05
      • 4322

Te trzy premiery zapowiadają się smakowicie. Czy jest szansa, że przed 1.09 poznamy jakieś szcczegóły (style/nazwy) czy też do ostatniej chwili wszystko będzie trzymane w tajemnicy?

Comment

• Dwarfen
        Kapral Kuflowy Chlupacz
        • 2012.04
        • 72

Altbier jest jednym z moich ulubionych piw.Zdecydowanie wygrywa w kategorii cena/jakość/smak przynajmniej dla mnie , bo ważna jest też cena.Może nie jest to Pinta czy AleBrowar ale Altbier nie ustępuje aż tak bardzo a jest tanszy.Czekam więc na nowe piwka z bogactwem smaku i aromatu.

Comment

• ManufakturaPiwna
          Kapral Kuflowy Chlupacz
          • 2012.07
          • 39

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pioterb4
          Czy jest szansa, że przed 1.09 poznamy jakieś szcczegóły (style/nazwy) czy też do ostatniej chwili wszystko będzie trzymane w tajemnicy?
          Ujawnimy szczegóły przed premierą, nie pójdziecie do pubów w ciemno

Comment

• cap-n-go
            Porucznik Browarny Tester
            • 2005.05
            • 273

Biorąc pod uwagę "całkiem sporo chmielu" mam cichą nadzieje na jakieś IPA i mocno kibicuję.

Comment

• leona
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2009.07
              • 5853

Świat się wali. Będę chodził na Jabłonowo do knajpy. Za tego pilsa trzymam kciuki

Comment

• Rzeszowiak
                Major Piwnych Rewolucji
                🍼
                • 2009.04
                • 1597

Jeśli piwo będzie smaczne - to dla nie ma znaczenia, czy to Jabłonowo, Ciechan czy Żywiec.

Manufaktura piwna to z pewnością dobre posunięcie. Rzadziej spotykane u nas piwa i to w korzystnej cenie, ostatnimi czasy z browarów przemysłowych chyba tylko Lwówek spróbował tej drogi.

Comment

• GRNDpa
                  Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                  • 2012.02
                  • 197

Ogólnie, to dobrze się dzieje... teraz tylko czekać na efekty
                  Lubię placki

Comment

• kosher
                    Major Piwnych Rewolucji
                    🥛🥛🥛🥛
                    • 2005.04
                    • 2319

Czy dajecie hurtownikom dowolność w kwestii butelka zwrotna/bezzwrotna?
                    Na etykietach z tego co pamiętam brak informacji czy dana butelka jest kaucjonowana czy też nie. W niektórych sklepach doliczają kaucję za piwa pod szyldem MP, w niektórych nie.

Comment

• volodos
                      D(r)u(c)h nieuchwytny
                      • 2008.09
                      • 717

Doliczają, czy nie doliczają... jeżeli butelka jest zwrotna, to etykieta nie ma znaczenia. Zawsze można oddać w zaprzyjaźnionym sklepie.

Comment

• kosher
                        Major Piwnych Rewolucji
                        🥛🥛🥛🥛
                        • 2005.04
                        • 2319

Dzięki volodos, choć tyle to sam wiem.
                        Pytałem się założyciela wątku jaką politykę butelkową prowadzi sam browar.

Comment

• GRNDpa
                          Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                          • 2012.02
                          • 197

Ja tam jestem, jak dotychczas, z MP zadowolony... w sumie to nie wiem czy nie bardziej niż z AleBrowaru. Szczerze mówiąc IPA'a mogliby zrobić, bo po pierwsze nie trzeba by za niego płacić 6+ zł, a po drugie lubię mocno chmielone piwka . Niechby to nawet było na East Kentach, czy Fugglesach, a nie amerykańcach!
                          Życzę powodzenia i czekam na premiery
                          Lubię placki

Comment

• Dwarfen
                            Kapral Kuflowy Chlupacz
                            • 2012.04
                            • 72

Tak czy owak fajnie by było mieć możliwośc kupienia taniego i dobrego IPA.Miejmy nadzieję że ceny tych nowości nie będą wyższe od obecnych piw MP i że wyjdą naprawdę udane.

Comment

• franekf
                              Kapitan Lagerowej Marynarki
                              • 2004.06
                              • 944

ipy, iapy, mildy, bittery... ja bym się cieszył, jakby uwarzyli jakiegoś lekkiego pilsa, dobrze nachmielona dziesiątka to by było coś, jeszcze gdyby kosztowała 2,50. A takie "wynalazki" - coś jak wpychanie dzieciom do szkół tabletów, jak im brakuje zeszytów i długopisów.
                              Birofilia Trapistów poszukiwane - sprawdź co mam
                              http://mojedegustacje.blogspot.com/ - mój blog o alkoholach; ostatni wpis - Królewskie Porter
                              Piwny Janusz bez Teku

Comment

• zgoda
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2005.05
                                • 3516

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika franekf
                                ipy, iapy, mildy, bittery... ja bym się cieszył, jakby uwarzyli jakiegoś lekkiego pilsa, dobrze nachmielona dziesiątka to by było coś, jeszcze gdyby kosztowała 2,50. A takie "wynalazki" - coś jak wpychanie dzieciom do szkół tabletów, jak im brakuje zeszytów i długopisów.
                                Masz Wrocławskie za 2.70.
                                Browar Clair de Lune - zapiski literackie, brewing log, na fejsbóku, blog

Comment