Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mason
Wyświetlenie odpowiedzi
Manufaktura Piwna
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mason Wyświetlenie odpowiedzi
Recepturę zawsze można zmienić, dostosować do wymagań rynku. Jeśli zostanie dobrze przyjęte, to nie będzie zmieniane. Jeśli będzie zalegać na półkach a klienci będą dzwonić do browaru oburzeni, że chcemy ich otruć (no bo gorzkie to pewnie trucizna), to będziemy odpowiednio reagować.Birofilia Trapistów poszukiwane - sprawdź co mam
http://mojedegustacje.blogspot.com/ - mój blog o alkoholach; ostatni wpis - Królewskie Porter
Piwny Janusz bez Teku
Comment
-
-
Kocham nasz naród 90% narzeka i się czepia o wszystko
Ja się cieszę, że a) nawet Jabłonowo postanowiło robić nie tylko mózgotrzepy, b) współpracuje z piwowarami domowymi, c) wypuściło bardzo udanego Altbiera, d) całkiem zgrabnie powołało Manufakturę i e) że komuś z browarów komercyjnych chce się odpowiadać na nasze pytania i jeszcze za to płacić pomagając utrzymywać browar.biz.e
Mnie podoba sie sama koncepcja Manufaktury, czekam na nowe piwa i dziękuję za Altbiera - dobre, inne od zwykłych piwo z niezłej cenie."Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"
Comment
-
-
Żeby nie było tylko lukrowania to wydaje mi się, że piwo do którego używa się karmelu amoniakalnego a nie wyłącznie słodu barwiącego/ciemnego nie powinno znajdować się w Manufakturze. Chyba, że receptura Belfasta się zmieniła.
Pokale fajne, Polo takie sobie."Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darekd Wyświetlenie odpowiedziRzeczywistość jest taka, że ma to ma być wyższa półka w ogólnodostępnej propozycji piw z Jabłonowa. Czy się mylę? Z całym szacunkiem, ale te piwa mają się nijak do produktów Pinty, Alebrowaru czy tym bardziej Widawy. Nie dlatego, że są gorsze/lepsze, tylko dla tego, że skierowane są do innego klienta.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Dwarfen Wyświetlenie odpowiedziPinta,Alebrowar są skierowane do smakoszy ale też do klienta z grubym portfelem
Comment
-
-
Pracujemy właśnie nad listą lokali, w których będzie można skosztować naszych premierowych piw z beczki pierwszego września.
Główna premiera odbędzie się w łódzkiej Piwotece Narodowej. Będzie możliwość nabycia (a także wygrania) koszulek, otwieraczy, pokali. Będzie spotkanie z twórcą nowych piw, będzie ciekawie
A jutro ujawnimy drugie z premierowych piw
Comment
-
-
Zgodnie z zapowiedzią ujawniamy drugie piwo. To, które było już w Polsce warzone, ale na małą skalę (browary restauracyjne). Ale nasze jest trochę inne
Jeden Chmiel - piwo w stylu pale ale. 11% ekstraktu, 4.2% alkoholu. Jak sama nazwa wskazuje chmielone jedną odmianą chmielu, w tej edycji Fuggles. Dużo chmielu zostało dodane pod koniec gotowania, a także do chmielenia na zimno. Chcieliśmy wydobyć z chmielu wszystko co najlepsze, całe spektrum smaku i aromatu, jednocześnie utrzymując goryczkę na poziomie akceptowalnym dla piwoszy nie przywykłych do AIPA.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika leona Wyświetlenie odpowiedziNo odważnie, rasowy angol. Nie będzie cytrusów, nie będzie niczego
Comment
-
-
Chyba EPA. Ekstrakt obiecujący, wielce ciekaw jestem tego piwa...Last edited by docent; 2012-08-23, 14:46.Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika docent Wyświetlenie odpowiedziChyba EPA.
Comment
-
Comment