Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cannabee776i99
Wyświetlenie odpowiedzi
Manufaktura Piwna
Collapse
X
-
www.katalogpodstawek.pl - darmowy katalog polskich podstawek piwnych!
-
-
Drodzy Piwosze, jak zauważyliście nazwy nowych piw górnej fermentacji odbiegają od dotychczas stosowanego nazewnictwa Manufaktury Piwnej. Etykiety, które są już prawie gotowe też będą się mocno różnić od tego, co dotychczas widzieliście na piwach Manufaktury Piwnej. Ba, będą się różnić od wszystkiego, co dotychczas widzieliście na etykietach polskich piw. O co w tym chodzi?
Za tydzień zadebiutują nie tylko nowe piwa, ale także nowa... submarka. Jak pamiętacie Altbier został stworzony na podstawie receptury piwowara domowego - Marcina Chmielarza, który jest obecny na tym forum pod nickiem Mason. Opracował także recepturę na Pilsa uwarzonego w Jabłonowie. I naturalnie Jeden Chmiel i Bury Kocur to także jego dzieła, uwarzone w browarze w Tarczynie w ramach submarki
Manufaktura Piwna & Marcin Chmielarz
W jej ramach poza już gotowymi piwami, których spróbujecie za tydzień możecie się także spodziewać kolejnych ciekawych nowości. Na mniejszą skalę niż Manufaktura Piwna, z większą swobodą w doborze stylów i składników. Ale niekoniecznie w wyższej cenie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ManufakturaPiwna Wyświetlenie odpowiedziI naturalnie Jeden Chmiel i Bury Kocur to także jego dzieła, uwarzone w browarze w Tarczynie w ramach submarki
Wrocław też będzie objęty premierą?www.katalogpodstawek.pl - darmowy katalog polskich podstawek piwnych!
Comment
-
-
No to ja czekam na piwo, które Marcin będzie mógł spokojnie opisać na swoim blogu!Piwoteka
Łódź, ul. 6 Sierpnia 1/3,
www.piwoteka.pl
Sklep Piwoteki na Facebooku
Piwoteka Narodowa na Facebooku
Piwoteka Narodowa na G+
Дед Мороз (Dziadek Mróz)
Browar Piwoteka
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ManufakturaPiwna Wyświetlenie odpowiedziNa mniejszą skalę niż Manufaktura Piwna, z większą swobodą w doborze stylów i składników. Ale niekoniecznie w wyższej cenie
kiepska.Teraz produkty Manufaktury można spokojnie znalezć w sklepach,oby tak było i z nowościami.Nie mówię oczywiście o zwykłych spożywczakach ale o sklepach z piwami regionalnymi.Last edited by Dwarfen; 2012-08-25, 11:55.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika niewieem Wyświetlenie odpowiedziŚwietna wiadomość! Biorąc pod uwagę preferencje Masona co do piwa, jestem podwójnie zadowolony
A tak serio - gratulacje dla Marcina, wydaje mi się, że to dla domowego piwowara fajna sprawa, taka submarka
Comment
-
-
-
"Był sobie człowiek"Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Można by powiedzieć, że Papcio Chmiel, gdyby nie to, że Kajko i Kokosz to jednak dzieło Christy. Kierunek ciekawy
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Tylko co nam z etykiety, skoro piwo pójdzi i tak tylko w beczki? Pokażcie etykiety do nowych ejli.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
Comment