Manufaktura Piwna

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • darekd
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🍺🍺🍺
    • 2003.02
    • 12569

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mason Wyświetlenie odpowiedzi
    A pokazują się w małych, osiedlowych sklepikach? Taki np. Atak Chmielu, czy Rowing Jack?
    Co się czepiasz? Pisał nieprawdę, to poprawiłem.

Ale może to zrozumiesz:

W osiedlowych sklepikach piwo nie schodzi, bo jest droższe od innych i nie smakuje klientom tych sklepików
    A w specjalistycznych sklepach schodzą bardziej gorzkie i droższe, bo są hmm wyżej cenione.

Natomiast nie ma co winić sprzedawców. Przepraszam, że uraziłem pisząc prawdę. Powodzenia na osiedlu!
    Last edited by darekd; 2013-01-21, 23:03.

Comment

• darekd
      🍺🍺🍺
      • 2003.02
      • 12569

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika VanPurRz Wyświetlenie odpowiedzi
      Tu Mason ma rację. Piwa z Ale Browaru i Pinty są dostępne w sklepach specjalistycznych plus jeden/dwa sklepy w mieście. Jeżeli chodzi o Manufakturę to mówimy o innej skali sprzedaży i pewnie o sprzedaży dużo bardziej masowej w "normalnych" sklepach.
      Jeszcze raz powtarzam. Chodziło mi tylko o to, żeby nie zrzucać winy na sprzedawców.
      A nie o skalach sprzedaży, jakości itp.

Niestety zauważam, że jak niektórzy przedstawiciele browarów na tym zacnym forum lekko mijają się z prawdą, bądź szukają winy swoich niepowodzeń i wpadek u innych(słodownia nawaliła, sprzedawcy nie chcą brać) - to spotyka się to ze zrozumieniem. Ja tego nie akceptuję.

Comment

• ManufakturaPiwna
        Kapral Kuflowy Chlupacz
        • 2012.07
        • 39

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darekd Wyświetlenie odpowiedzi
        Niestety zauważam, że jak niektórzy przedstawiciele browarów na tym zacnym forum lekko mijają się z prawdą, bądź szukają winy swoich niepowodzeń i wpadek u innych(słodownia nawaliła, sprzedawcy nie chcą brać) - to spotyka się to ze zrozumieniem.
        Nie zwalamy winy na innych, po prostu stwierdzamy fakt. Właściciele niektórych sklepów Pilsa nie zamawiają, dostajemy od nich informacje że piwo jest za gorzkie. Czy piwo musi smakować wszystkim? Oczywiście że nie. A właściciele małych sklepów będą zamawiać to, co ich klienci chcą kupować, to przecież oczywiste. Na nikogo się nie obrażamy, w owych sklepach są dostępne inne piwa Manufaktury.

Comment

• darekd
          🍺🍺🍺
          • 2003.02
          • 12569

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ManufakturaPiwna Wyświetlenie odpowiedzi
          A właściciele małych sklepów będą zamawiać to, co ich klienci chcą kupować, to przecież oczywiste.
          Teraz mamy jasność. ok

Comment

• żąleną
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2002.01
            • 13239

Dziękuję za odpowiedź. I tak oto przez kilkanaście lat patologicznych zmian na rynku normalne, goryczkowe piwo ma szanse zbytu tylko w sklepie specjalistycznym.

Comment

• vietnam
              Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
              • 2011.05
              • 117

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ManufakturaPiwna Wyświetlenie odpowiedzi
              Właściciele niektórych sklepów Pilsa nie zamawiają, dostajemy od nich informacje że piwo jest za gorzkie. Czy piwo musi smakować wszystkim? Oczywiście że nie. A właściciele małych sklepów będą zamawiać to, co ich klienci chcą kupować, to przecież oczywiste.
              A właściciele pewnego małego sklepu nie chcą zamawiać MP, zasłaniając się pokrętnym sposobem rozliczania za piwa MP. Z tego co zrozumiałem, jak się dużo zamawia to z czasem dostaje się jakieś upusty. Natomiast z MP dostaje się "gratisy", których sklep nie może sprzedać.
              Zastrzegam, że to tylko zasłyszana wersja sprzedawcy.

Co do dostępności Pinty czy Alebrowaru to w Warszawie na niewielkiej Saskiej Kępie są 2 sklepy z tymi piwami. W całej Warszawie znacznie więcej.

Comment

• legart
                Kapitan Lagerowej Marynarki
                • 2012.06
                • 914

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika vietnam Wyświetlenie odpowiedzi
                A właściciele pewnego małego sklepu nie chcą zamawiać MP, zasłaniając się pokrętnym sposobem rozliczania za piwa MP. Z tego co zrozumiałem, jak się dużo zamawia to z czasem dostaje się jakieś upusty. Natomiast z MP dostaje się "gratisy", których sklep nie może sprzedać.
                Zastrzegam, że to tylko zasłyszana wersja sprzedawcy.

Co do dostępności Pinty czy Alebrowaru to w Warszawie na niewielkiej Saskiej Kępie są 2 sklepy z tymi piwami. W całej Warszawie znacznie więcej.
                Na Woli tez jest pare monopoli a nawet delikatesów (znam przynajmniej jedne) gdzie jest Pinta, a czasami pojawia się AleBrowar.

Rozmawiałem z jednym właścicielem monopolu (ul. Radziwie/Banderii) i AleBrowar mu schodził na przełomie listopada i grudnia na pniu. Na sprzedaż Pinty też nie narzekał.

Comment

• tfur
                  Major Piwnych Rewolucji
                  🍼🍼
                  • 2006.05
                  • 1311

szanowna manufakturo,
                  dysponujecie może spisem sklepów,
                  do których dostarczane są wasze piwa?
                  bo mi właśnie robią na złość remont
                  w sprawdzonym sklepie z pilsem
                  i na razie nie zamawiają.
                  z poważaniem, tfur.
                  veni, emi, bibi

Comment

• ManufakturaPiwna
                    Kapral Kuflowy Chlupacz
                    • 2012.07
                    • 39

Niestety nie posiadamy takowego na chwilę obecną, postaramy się coś takiego stworzyć w najbliższej przyszłości.

Comment

• wojtek_63
                      Porucznik Browarny Tester
                      • 2004.10
                      • 357

"Piwosz" na Płowieckiej ,tam zawsze jest pełny asortyment z Jabłonowa.

Comment

• PaPe
                        • 2005.03
                        • 176

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wojtek_63 Wyświetlenie odpowiedzi
                        "Piwosz" na Płowieckiej ,tam zawsze jest pełny asortyment z Jabłonowa.
                        Co najmniej od 2 tygodni nie ma Pilsa,
                        a właściciel był co "nieco" zdegustowany dostępnością.

Comment

• kjaros
                          Porucznik Browarny Tester
                          🍼
                          • 2007.03
                          • 378

Ja mam tylko 2 gorące prośby do pracowników Browaru Jabłonowo, aby po pierwsze absolutnie nie zmniejszać goryczki w tym piwie, a po drugie aby rozważono mocniejsze nachmielenie na aromat Lubelskim.
                          Nawet najgłupsi politycy, nie są tak głupi jak społeczeństwo, które ich wybrało.

Comment

• DariuszSawicki
                            Major Piwnych Rewolucji
                            🍼
                            • 2012.08
                            • 2869

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kjaros Wyświetlenie odpowiedzi
                            Ja mam tylko 2 gorące prośby do pracowników Browaru Jabłonowo, aby po pierwsze absolutnie nie zmniejszać goryczki w tym piwie, a po drugie aby rozważono mocniejsze nachmielenie na aromat Lubelskim.
                            I ja mam 2 gorące prośby do pracowników Browaru Jabłonowo, aby po pierwsze absolutnie nie zmniejszać goryczki, tylko ją zwiększać, a po drugie: żadnego Lubelskiego, tylko SYBILLA!!!

Comment

• PaPe
                              • 2005.03
                              • 176

No to i ja się przyłączę - goryczka dobra (może być większa, ale co na to właściciele sklepów?), aromat lubelskiego lubię. Ale Sybilla też może być.

Comment

• wit
                                D(r)u(c)h nieuchwytny
                                • 2012.12
                                • 144

A u mnie Pilsa jak nie było, tak nie ma (mówię o sklepie na rogu Karczewska/Batorego w Otwocku). Dziś nie było właściciela, więc nie wiem, jakie mają plany.

Comment

Przetwarzanie...
                                X