Manufaktura Piwna

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Krejn
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2012.07
    • 102

We wrocławskiej DH stoi po 3,5 i ta cena jest dla mnie na tyle atrakcyjna, że chętnie po nie sięgam. Stosunek cena/jakość oceniam jako bardzo dobry
    What's the matter Lagerboys... Afraid you might taste something?

Comment

• DariuszSawicki
      Major Piwnych Rewolucji
      🍼
      • 2012.08
      • 2869

U mnie cena 2.49. I to powinno się browarowi z Jabłonowa opłacać. Za taką cenę to obecnie kupuję ok. 12-tu tygodniowo. Gdyby kosztowało 5 zł to kupowałbym 4 tygodniowo. I w stosunku do mnie, to browar by stracił na kasie. Czyli niskie ceny są dobre dla konsumenta, ale też producenta.

Comment

• Krejn
        • 2012.07
        • 102

2.49!? Muszę poszukać innego sklepu z Pilsem!

Comment

• concerto
          Kapitan Lagerowej Marynarki
          🍼
          • 2003.09
          • 859

Drink Hala kaucjuje Pilsa? W Głogowie jest ( lub był ) po 4,20 m.in. dlatego, że był traktowany jako bezzwrotny.
          "... ja nie tylko literat, ale i Gombrowicz!"

Comment

• dipeone
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2010.05
            • 741

Dużo szczęścia mają Ci, u których Pils z Jabłonowa kosztuje mniej niż 3 złote. W mojej okolicy w sklepach specjalistycznych to co najmniej 4 złote, a małe ,osiedlowe spożywczaki nie mają go w swojej ofercie. Szkoda, bo uważam ,że to pyszne piwo.

Comment

• DariuszSawicki
              Major Piwnych Rewolucji
              🍼
              • 2012.08
              • 2869

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika concerto Wyświetlenie odpowiedzi
              Drink Hala kaucjuje Pilsa? W Głogowie jest ( lub był ) po 4,20 m.in. dlatego, że był traktowany jako bezzwrotny.
              Zapomniałem dodać, że u mnie butelka jest zwrotna.

Comment

• Krejn
                • 2012.07
                • 102

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika concerto Wyświetlenie odpowiedzi
                Nie, butla jest bezzwrotna z tego co pamiętam. W każdym razie wolałbym, żeby tak jak u kolegi Dariusza - butelka zwrotna i piwo za 2,49. Nadal jestem w ciężkim szoku!

Comment

• DariuszSawicki
                  Major Piwnych Rewolucji
                  🍼
                  • 2012.08
                  • 2869

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krejn Wyświetlenie odpowiedzi
                  Nie, butla jest bezzwrotna z tego co pamiętam. W każdym razie wolałbym, żeby tak jak u kolegi Dariusza - butelka zwrotna i piwo za 2,49. Nadal jestem w ciężkim szoku!
                  To ja Ci powiem co innego. Inne piwo z Jabłonowa, mianowicie Mocno Słodowe u mnie kosztuje 1. 70 zł! Piwo ma 7.2 alk. To sobie wyobraź jak żuliki i drobne pijaczki piją te piwo u mnie w małym mieście(66 tys. mieszkańców). Tym bardziej, że w przeciwieństwie do innych piw, te jest naturalne i świeże i ogólnie dobre. Moja opinia( na temat tego piwa), to taka, że trochę za bardzo czuć alkohol, ale zapach jest super. No i ziomale piją, tylko mają te problemy ze zwrotnymi butelkami.

Comment

• Prusak
                    Major Piwnych Rewolucji
                    🥛🥛🥛🥛🥛
                    • 2005.07
                    • 4472

Ełk w żadnym wypadku, jakby nie liczyć, nie ma 66 tys. mieszkańców....

Comment

• DariuszSawicki
                      Major Piwnych Rewolucji
                      🍼
                      • 2012.08
                      • 2869

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Prusak Wyświetlenie odpowiedzi
                      Ełk w żadnym wypadku, jakby nie liczyć, nie ma 66 tys. mieszkańców....
                      .No rzeczywiście. Jednak tendencja jest do zmniejszania, bo dużo Ełczan wyjeżdża na Zachód. Według Wikipedii jest nas 59.370. No ale mamy niezaprzeczalne walory. Przede wszystkim ceny z Kormorana, dużo niższe niż wszędzie. Ciechan też jest tani. No i Jabłonowo( Pils i Mocno Słodowe śmiesznie tanie). A natura? No cóż, po prawej stronie jezioro po drugiej las. Biorę piwka do plecaka i idę raz tu raz tam ( oczywiście wiosną i latem, bo teraz tu mrozi; szczególnie, zazdroszczę Szczecinowi, Poznaniowi i Wrocławowi, bo chyba oni nie wiedzą co to zima). Co do Pilsa to mój numer 1 w styczniu. Według Dziennika Piwnego okazało się, że wypiłem go najwięcej w styczniu. W tej chwili też go piję, to i może luty będzie też Manufakturowy.

Comment

• Prusak
                        Major Piwnych Rewolucji
                        🥛🥛🥛🥛🥛
                        • 2005.07
                        • 4472

Ależ nie mam nic przeciwko miastu, wręcz przeciwnie. Tym bardziej chętnie piłbym Pilsa z Manufaktury w ełckim otoczeniu. Zareagowałem tylko na powszechną w naszym kraju tendencję zawyżania danych ludnościowych, podczas gdy od wielu lat raczej dane te dołują, choć nie wszędzie w takim samym stopniu.
                        Ja bym kibicował Manifakturze, gdyby nie nierówny poziom. Może warto się skupić na dwóch, trzech piwach, ale solidnie warzonych?

Comment

• wasyll
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2008.09
                          • 1823

2.49!? Muszę poszukać innego sklepu z Pilsem!
                          Victoria, sklep monopolowy na Piłsudskiego, ma tu swój wątek. Tam kosztuje 2.49zł. Też się nadziałem na DH, zdzierstwo, bo inaczej powiedzieć nie można.
                          www.katalogpodstawek.pl - darmowy katalog polskich podstawek piwnych!

Comment

• Krejn
                            • 2012.07
                            • 102

Dzięki za info. Z okazji, że jeszcze tam nie byłem, to wybiorę się zaraz. Swoją drogą faktycznie DH nieźle kroi na tym Pilsie. Myślałem, że powodem tej ceny jest duże miasto Wrocław, a okazuje się, że można taniej i to dużo taniej.

Comment

• ART
                              mAD'MINd
                              🥛🥛🥛🥛🥛
                              • 2001.02
                              • 23929

Bez sensu te teksty o krojeniu, kolejny zresztą raz. Jest zbyt wiele czynników wpływających na ceny, żeby pozwalać sobie na tego typu teksty.
                              Last edited by ART; 2013-02-01, 20:13.
                              - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                              - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                              - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• wasyll
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2008.09
                                • 1823

Dzięki za info. Z okazji, że jeszcze tam nie byłem, to wybiorę się zaraz. Swoją drogą faktycznie DH nieźle kroi na tym Pilsie. Myślałem, że powodem tej ceny jest duże miasto Wrocław, a okazuje się, że można taniej i to dużo taniej.
                                Duże miasto - teoretycznie większy popyt, zatem powinno być taniej.
                                www.katalogpodstawek.pl - darmowy katalog polskich podstawek piwnych!

Comment

Przetwarzanie...
                                X