Ja również chciałbym spróbować Kocura.
Manufaktura Piwna
Collapse
X
-
Ja też nie miałem jeszcze okazji go spróbować, a chętnie bym wychylił kufelek.www.katalogpodstawek.pl - darmowy katalog polskich podstawek piwnych!
Comment
-
-
Degustowałem dzisiaj Klasztorne i znowu piwo jest metaliczne. Jest to czwarte piwo z manufaktury, które pije i które ma gwoździa.
Zostaje mi tylko pogratulować stworzenia nowego gatunku piwa PIWO GWOŹDZIOWE.
Zdecydowanie odradzam kupno jakiegokolwiek piwa z ich oferty, a manufaktura powinna zwrócić mi pieniądze !!!!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jakub_kubek Wyświetlenie odpowiedziPIWO GWOŹDZIOWE.
(...) a manufaktura powinna zwrócić mi pieniądze !!!!
Jakoś nie chce mi się wierzyć, że właśnie piwa manufaktury aż tak ci nie smakują.
Piwo nie jest zepute, wykryłeś w nim jedynie "posmak" który ci nie pasuje, a mimo to rzucasz teksty o zwrocie piwniędzy.
W tych kategoriach pewnie identyczne roszczenia masz do 99% piw produkowanuch w Polsce z "bezenzymowym" wojakiem na czele.
Aż mi się ciśnie na usta pytanie: Dla kogo pracujesz? (Pytanie retoryczne)
Mam nadzieję doczekać takich czasów, kiedy największym zarzutem dla jakiegoś browaru będzie ten przysłowiowy "posmak metaliczny".
Wtedy prawdopodobnie w ciemno będę mógł wejsc do dowolnego sklepu czy knajpy i poprosic: Piwo! nie zastanawiając się czy "to" co kupiłem wogóle da się wypić.
Nie potwierdzam tej rzekomej metaliczności w piwach manufaktury (piję regularnie pilsa, trzy zboża), znam ją natomiast z innych piw, innych browarów. Nie twierdzę że jej nie ma w twoich tzn. przez Ciebie pitych piwach. Podaj jednak konkretne dane np. data przydatności - inni będą mogi to sami porównać i ocenić.
Comment
-
-
Nigdzie nie napisałem, że piwa mi nie smakują tylko, że są metaliczne. Wypiłem 4 piwa i są metaliczne. Chyba mam prawo wyrazić swoje niezadowolenie??? W końcu po to ten temat na forum jest !!! Według mnie metaliczność to jest wada bo jest to posmak, którego tam nie powinno być. Ot i tyle.
Do innych browarów w Polsce nie mam zastrzeżenie bo metaliczność tak często nie występuje jak w Manufakturze, a koncerniaków nie pijam.
Klasztorne z datą do 19.10.13
Belfast z datą do 19.05.13
Belfast(2 puszki) z datą do 30.05.13
Opakowania z Pilsa niestety nie mam, gdyż było to kilka miesięcy temu.
Jak chcesz to możesz sobie porównać ja i tak Manufakturę będę odradzał i omijał szerokim łukiem.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jakub_kubek Wyświetlenie odpowiedziNigdzie nie napisałem, że piwa mi nie smakują tylko, że są metaliczne.Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika chemmobile Wyświetlenie odpowiedziSpróbuj zmienić naczynie z którego pijesz na inne i porównaj.
Comment
-
-
No niekoniecznie Zauważyłem u siebie jakiś czas temu, że mycie kufelka tylko wodą po kolejnym wypitym piwie powoduje pojawienie się lekkiego metalicznego odczucia zapachowo-smakowego. Po przelaniu części piwa z butelki do zwykłej szklanki prosto z suszarki stwierdzałem, że metaliczność nie pochodzi od piwa.Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika chemmobile Wyświetlenie odpowiedziSpróbuj zmienić naczynie z którego pijesz na inne i porównaj.
Ale zauważyłem jedną prawidłowość. W pilsach metaliczność ucieka wraz z bąbelkami.
Popróbuje z innymi szkłami może pomoże. Dzięki za poradę.
Comment
-
-
Możemy już zdradzić, że w ramach Manufaktury Piwnej powstało nowe piwo. Rodziło się w bólach, bo najpierw długo czekaliśmy na surowce, potem wypadało to i owo, warzenie było przekładane i przekładane, ale w końcu w poniedziałek nadszedł ten dzień.
Ciekawostką jest to, że to będzie debiut tego stylu w Polsce na półkach sklepowych, biorąc pod uwagę polskie browary ma się rozumieć.
Więcej informacji wkrótce
Comment
-
Comment