Wpadły mi wczoraj w ręce 2 piwa sygnowane przez Browar Antidotum - Prawdziwy Pilzner i Prawdziwy Dunkel. Podobno piwa mają być w sprzedaży od września. W ofercie ma być jeszcze pszeniczne. Z ulotki reklamowej wynika, że siedzibą firmy jest Lublin ul. Nałkowskich 97. Piwowarzy mieli zdobywać doświadczenie w browarach Grodzka i Krajcar.Poniżej fotka tych piw - opakowanie jest tymczasowe, na ulotce widziałem butelki z, jak mi się zdaje, malowanymi etykietami. W internecie nie znalazłem żadnej informacji o browarze. Podejrzewam, że to browar kontraktowy jak Pinta i AleBrowar, ale pewnosci nie mam.
Antidotum - czy to nowy browar?
Collapse
X
-
Krajcara otworzono w maju-czasu na zdobycie doświadczenia rzeczywiście było co niemiara . Bardzo ładne opakowanie, a jak zawartość?„Wam kury szczać prowadzić, a nie politykę robić”
"Pamiętaj, że piwo, które nawarzysz inni pić będą-nawarzone zatem winno być więcej niż dobre".
Nie jestem certyfikowanym sędzią PSPD.
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pizmak666 Wyświetlenie odpowiedziBardzo ładne opakowanie, a jak zawartość?
Comment
-
-
Piwa z Krajcara mnie nie zachwyciły, więc nie spodziewam się zachwytów. Generalnie im więcej sformułowań typu "prawdziwy, tradycyjny, regionalny" i im bardziej są one wyeksponowane, tym mniej spodziewam się dobrego produktu (jakoś piwa z Pinty czy Ale Browaru nie emanują takimi określeniami). Opakowanie to też przerost formy nad treścią.
Ale zobaczymy...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Sokół83 Wyświetlenie odpowiedziPiwa z Krajcara mnie nie zachwyciły, więc nie spodziewam się zachwytów.
Generalnie im więcej sformułowań typu "prawdziwy, tradycyjny, regionalny" i im bardziej są one wyeksponowane, tym mniej spodziewam się dobrego produktu (jakoś piwa z Pinty czy Ale Browaru nie emanują takimi określeniami).
Ja mam inne wątpliwości. Jeśli to faktycznie browar kontraktowy, to będą mieć dość wysokie koszty, czyli ich piwo będzie dość drogie. Pils i Dunkel w cenie piw z Pinty? Hmmm...JEDNO PIVKO NEVADI!
Comment
-
-
Wtem:
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika facebookPremiera browaru kontraktowego Antidotum. — 17 sierpnia o 15:00 w miejscu Piwoteka Narodowa.♪♫
♫
Comment
-
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Myszon007 Wyświetlenie odpowiedziWtem:
Czyli musi to być poważniejsza sprawa, nie jakaś tam wydmuszka marketingowaPiwoteka
Łódź, ul. 6 Sierpnia 1/3,
www.piwoteka.pl
Sklep Piwoteki na Facebooku
Piwoteka Narodowa na Facebooku
Piwoteka Narodowa na G+
Дед Мороз (Dziadek Mróz)
Browar Piwoteka
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mason Wyświetlenie odpowiedziSkąd pewność, że tam są warzone ich piwa? Piwowarzy zdobyli tam doświadczenie, ale o miejscu warzenia na razie nie widziałem żadnej informacji.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mason Wyświetlenie odpowiedziZa to AleBrowar mówi o piwnej rewolucji...
Ja mam inne wątpliwości. Jeśli to faktycznie browar kontraktowy, to będą mieć dość wysokie koszty, czyli ich piwo będzie dość drogie. Pils i Dunkel w cenie piw z Pinty? Hmmm...Piwoteka
Łódź, ul. 6 Sierpnia 1/3,
www.piwoteka.pl
Sklep Piwoteki na Facebooku
Piwoteka Narodowa na Facebooku
Piwoteka Narodowa na G+
Дед Мороз (Dziadek Mróz)
Browar Piwoteka
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika singerek Wyświetlenie odpowiedziKrakusi niech się nie martwią, w Omercie również 17 sierpnia
Wyjeżdżam na wywczasy nad morze...Masz stare niepotrzebne rzeczy, to napisz.
Comment
-
-
Tytka 8zł, piwo gratis.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
Comment