Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika crosis
Wyświetlenie odpowiedzi
Antidotum - czy to nowy browar?
Collapse
X
-
Piwoteka
Łódź, ul. 6 Sierpnia 1/3,
www.piwoteka.pl
Sklep Piwoteki na Facebooku
Piwoteka Narodowa na Facebooku
Piwoteka Narodowa na G+
Дед Мороз (Dziadek Mróz)
Browar Piwoteka
-
-
Strona na facebooku: http://www.facebook.com/BrowarAntidotum
Tamże podana jest strona internetowa: http://www.browar-antidotum.pl ale co na niej jest, każdy może się przekonać
Tymczasem Piwoteka na facebooku podała jakie piwa będą na premierze Antidotum: Pils, Dunkel, Pszeniczne.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Shedao Wyświetlenie odpowiedziStrona na facebooku: http://www.facebook.com/BrowarAntidotum
Tamże podana jest strona internetowa: http://www.browar-antidotum.pl ale co na niej jest, każdy może się przekonać
Tymczasem Piwoteka na facebooku podała jakie piwa będą na premierze Antidotum: Pils, Dunkel, Pszeniczne.Piwoteka
www.piwoteka.pl
Piwoteka Narodowa na G+
Дед Мороз (Dziadek Mróz)
Browar Piwoteka
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika crosis Wyświetlenie odpowiedziSłabe, ale to bardzo słabe jest to, że to nie oni publikują takie newsy, tylko Ty.
Skasuj ich za prowadzenie marketingu--------------------
--------------------
"Żółw porusza się z prędkością wystarczającą do upolowania sałaty. "
Comment
-
-
Na FB łódzki lokal The Eclipse Inn udostępnił następujący tekst:
Przedstawiamy nowy browar na piwnej mapie. Od kilku lat aktywnie działamy w branży MiniBrowarów, można nawet powiedzieć że po części go tworzymy. Zdobywaliśmy doświadczenie w takich browarach jak Grodzka 15, Pivovaria, Krajcar Żywiecki Browar Rzemieślniczy, czy nie dawno otwarty Jan Olbracht Browar Staromiejski w Toruniu. We wszystkich tych browarach powstają wspaniałe piwa, ale wyłącznie na potrzeby tych browarów restauracyjnych.
Postanowiliśmy tą jakość piwa i zarazem całą otoczkę towarzyszącą, przenieść na szerszy rynek. Tak właśnie powstał pomysł stworzenia browaru, który będzie ważył piwa z najlepszych surowców na świecie z odpowiednią dbałością o szczegóły. Od pomysłu do realizacji minęło trochę czasu ,a właśnie w tej chwili pierwsze warki leżakują w browarze, na razie nie własnym, (to wkrótce się zmieni ) a kontraktowym.
Style piwa jakie będziemy oferować na początek to Pils, od jednego pasjonata usłyszeliśmy jakiś czas temu że w Polsce niema prawdziwego Pilsa, zmierzyliśmy się z tym wyzwaniem, a jak nam poszło musicie ocenić sami, drugim piwem to Dunkel niedoceniany gatunek w Polsce, spróbujemy to zmienić… W przyszłości pojawi się Piwo Pszeniczne, takie prawdziwe na Bawarskich drożdżach, oraz kilka gatunków których na razie nie zdradzimyJEDNO PIVKO NEVADI!
Comment
-
-
Z pilsem się spóźnili, Dunkel to może i niedoceniany styl, pszeniczne na bawarskich drożdżach może być ciekawe, ale jak zrobią klon Paulanera to sukcesu im nie wróżę.
Poza tym błędów jak nasiał, co albo sugeruje pewną niepełnosprytność, albo po prostu olewactwo.
Comment
-
-
Z takich typowych pilsów to ja kojarzę tylko Masonowego wydanego parę dni temu i jasnego Kormorana, plus parę pozycji z browarów restauracyjnych - łącznie nie uzbieramy 10tki, więc to ciągle niezagospodarowane pole. W takich Czechach czy Niemczech to myślę, że setka by się spokojnie uzbierała. Generlanie takich piw porządnie wykonanych też brakuje, nie tylko IPA i stoutów ale właśnie dobrego niemocnego ciemniaka, pilsa itd. Ostatnio przypominałem sobie polskie ciemne piwa dolnej fermentacji i z konsternacją stwierdziłem, że tylko Czarna dziura do czegoś się nadaje, reszta to mniej lub bardziej słodkie piwa ze szczątkową goryczką. Jeśli te nowe piwa będą fajne a ceny odpowiednio skalkulowane to jest za takim projektem.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pioterb4 Wyświetlenie odpowiedziOstatnio przypominałem sobie polskie ciemne piwa dolnej fermentacji i z konsternacją stwierdziłem, że tylko Czarna dziura do czegoś się nadaje, reszta to mniej lub bardziej słodkie piwa ze szczątkową goryczką.JEDNO PIVKO NEVADI!
Comment
-
-
Browar Antidotum premiera
Zapraszamy na premierę piw nowego browaru kontraktowego Antidotum w piątek 7 września od 15:00! Pils i dunkel już na Was czekają!
Swoje piwa browar opisuje tak:
Prawdziwy Pilzner – opalizujący ciemnozłoty trunek o ziołowo – chmielowym bukiecie i szlachetnej goryczkowej końcówce lubelskiego chmielu.
Ekstrakt 12,0 Blg
Alk. obj 4,9%
Prawdziwy Dunkel – ciemny czerwono-brązowy lager o mylącym słodkawym aromacie i zaskakująco wytrawnej nieco gorzkawej końcówce.
Ekstrakt 13,0 Blg
Alk. obj 5,2%
Piwoteka
www.piwoteka.pl
Piwoteka Narodowa na G+
Дед Мороз (Dziadek Mróz)
Browar Piwoteka
Comment
-
-
No to czas na ujawnienie, gdzie to piwo jest warzone.Last edited by Pendragon; 2012-09-06, 17:01.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziNo to czas na ujawnienie, gdzie to piwo jest warzone.Piwoteka
www.piwoteka.pl
Piwoteka Narodowa na G+
Дед Мороз (Dziadek Mróz)
Browar Piwoteka
Comment
-
-
Bez wiedzy o miejscu produkcji serwowanie piwa jest zakazane
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziBez wiedzy o miejscu produkcji serwowanie piwa jest zakazanePiwoteka
www.piwoteka.pl
Piwoteka Narodowa na G+
Дед Мороз (Dziadek Mróz)
Browar Piwoteka
Comment
-
Comment