Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika cap-n-go
Wyświetlenie odpowiedzi
Wszyscy teraz robią IPA
Collapse
X
-
Wszyscy teraz robią IPA
Tagi: brak
-
-
Nie sądziłem, że tak szybko pojawią się narzekania na to, że wszyscy produkują IPA
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zgoda Wyświetlenie odpowiedziWszyscy teraz robią IPA."If you see a beer, do it a favor, and drink it. Beer was not meant to age." Michael Jackson
Comment
-
-
Wszyscy, których warto znać.
Comment
-
-
To znaczy kto te IPA niby robi?
A żeby nie było nie na temat
Sporo wody upłynęło od czasu, gdy na moje szczere pytanie do jednego z właścicieli BJ "kiedy w końcu zaczniecie warzyć jakieś dobre piwa?" uzyskałam odpowiedź "No, właśnie wprowadzamy do sprzedaży Pedritos - to coś takiego, jak Desprados"
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika baania Wyświetlenie odpowiedziNie sądziłem, że tak szybko pojawią się narzekania na to, że wszyscy produkują IPABirofilia Trapistów poszukiwane - sprawdź co mam
http://mojedegustacje.blogspot.com/ - mój blog o alkoholach; ostatni wpis - Królewskie Porter
Piwny Janusz bez Teku
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zgoda Wyświetlenie odpowiedziWszyscy, których warto znać.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika franekf Wyświetlenie odpowiedziI weź tu dogódź sekciarzom...JEDNO PIVKO NEVADI!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mason Wyświetlenie odpowiedziCzyli nie warto znać nikogo poza Pintą, AleBrowarem i Brovarnią?
Klasyczną IPA jest dużo trudniej wykonać, bo jest subtelniejsza.Last edited by Marusia; 2012-08-06, 21:06.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedziProszę Cię, Mason, nie równaj tych dwóch gatunków, bo potem ludzie będą oczekiwać po klasycznej, angielskiej ipie szaleństw sosnowo-cytrusowych w aromacie.
Klasyczną IPA jest dużo trudniej wykonać, bo jest subtelniejsza.JEDNO PIVKO NEVADI!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mason Wyświetlenie odpowiedziJuż oczekują, nawet tu na forum. Taki niefart, że wielu poznało najpierw AIPA, a potem EIPA to dla nich ubogi krewny. No cóż, trzeba edukować
A co do niefartu, to nie taki on śmierdzący - łatwiej dotrzeć do kubków smakowych pewną przesadą w ekspozycji, a potem je stopniowo trzeba zmniejszać
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika baania Wyświetlenie odpowiedziNie sądziłem, że tak szybko pojawią się narzekania na to, że wszyscy produkują IPA
Comment
-
-
Amerykańskie IPA to nuda, wszystkie smakują tak samo. Jeżeli natomiast chodzi o mocno chmielone piwa, to w tym temacie jest spore pole do popisu.
Liczę na to, że Mason unurzał się w kartach historii brytyjskiego piwowarstwa i zaowocuje to czymś, czego jeszcze w Polsce nikt nie robił. Jakieś solidne mild ale w typie XX czy nawet XXXX?, bo niestety chyba na prawdziwego OMS chyba jednak nie możemy liczyć? Rozumiesz, taki jak ten Maclays'a, z siemieniem lnianym?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pioterb4 Wyświetlenie odpowiedziTo chyba niewiele ich piłeś...Nawet nasze AIPA - Atak i Rowing Jack smakują bardzo różnie...
Siemie lniane? I co jeszcze?
Im dziwniej tym lepiej, ehh.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
Comment