Kwas chlebowy

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • żąleną
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2002.01
    • 13239

    #46
    Najgorsze, że chyba wszystkie te kwasy są konserwowane chemicznie, a niektóre są nawet chemicznie słodzone.

    Comment

    • arzy
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2002.06
      • 2814

      #47
      żąleną napisał(a)
      Najgorsze, że chyba wszystkie te kwasy są konserwowane chemicznie, a niektóre są nawet chemicznie słodzone.
      Skład: (...) substancje słodzące - E-954, E-952, konserwowany - E-211.
      Ale i tak smakuje
      "Spotkałem się z kolegą / Bo kolega jest od tego / I wypada czasem spotkać się z nim"

      Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
      Bractwo Piwne
      Skład Piwa
      Piszę poprawnie po polsku!

      Comment

      • Sven
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2003.09
        • 1211

        #48
        A ja bałbym się spożywać cokolwiek konserwowanego! Te chemikalia czynią dłużej zdatnym do spożycia, ale czy na pewno zdatnym?
        Czysta natura - to co lubię najbardziej!
        A kwas robię czasami w domu, dobry jest!
        Celia, cerevisia et conventus.

        Comment

        • Sven
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2003.09
          • 1211

          #49
          No i spróbowałem! Słodki, colo-podobny, mocno gazowany, w wyraźnym posmakiem chemii (te nieszczęsne konserwanty)!
          Producent: Betex z Knyszyna.
          Nie polecam nikomu, chyba że ktoś lubi takie nafaszerowne "utrwalaczami" ulepki!
          Celia, cerevisia et conventus.

          Comment

          • PiwaUnikatowe
            Szeregowy Piwny Łykacz
            • 2011.03
            • 6

            #50
            kwas litewski

            Wszystkim proponuję spróbować kwasu lub raczej napoju słodowego Backoriu i Retro Gira, rewelacyjne napoje i zdrowe, bo naturalne. Smakują trochę podobnie do coli, ale bardziej aromatyczne.

            Comment

            Przetwarzanie...
            X