Kwas chlebowy

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Marusia
    Marszałek Browarów Rzemieślniczych
    🍼🍼
    • 2001.02
    • 20221

    Kwas chlebowy

    Zakupione w Warszawie, ukraińskie, browar Obolon. Rzucam temat tutaj, a nie na konkretach, bo wszak to nie piwo

    Smak i zapach przypalonego karmelu. Kto miał okazję spróbować PRAWDZIWEGO kwasu chlebowego proszę o porównanie!!!
    www.warsztatpiwowarski.pl
    www.festiwaldobregopiwa.pl

    www.wrowar.com.pl



  • And69
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2002.06
    • 1487

    #2
    Dyskusja na temat tego kwasu jest już w piwo - konkretnie .

    Comment

    • And69
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2002.06
      • 1487

      #3
      A dokładniej tutaj : http://www.browar.biz/forum/showthre...&threadid=1542

      Comment

      • Marusia
        Marszałek Browarów Rzemieślniczych
        🍼🍼
        • 2001.02
        • 20221

        #4
        ano, sorki, już znalazłam. Mimo wszystko, mało tam o smaku prawdziwego kwasu chlebowego, a tego chciałabym sie właśnie dowiedzieć
        www.warsztatpiwowarski.pl
        www.festiwaldobregopiwa.pl

        www.wrowar.com.pl



        Comment

        • kiszot
          Pułkownik Chmielowy Ekspert
          🍼🍼
          • 2001.08
          • 8114

          #5
          Marusia W jakim sklepie zakupiłaś ten kwas?Może to była jakaś sieć ogólnopolska i jest szansa że dotrze też na Ślask.
          Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
          1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D

          Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
          Mein Schlesierland, mein Heimatland,
          So von Natur, Natur in alter Weise,
          Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
          Wir sehn uns wieder am Oderstrand.

          Comment

          • And69
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2002.06
            • 1487

            #6
            W Warszawie widziałem ten kwas tylko w sklepach Robert . W żadnym z dużych sklepów tego nie ma .

            Comment

            • slavoy
              Pułkownik Chmielowy Ekspert
              🥛🥛🥛
              • 2001.10
              • 5055

              #7
              W Warszawie Kwas Obolon jest w Bomi, ale nie tylko. Jest także w niektórych małych sklepach i to nie tylko Obolon, ale także inny, z Litwy, którego nie miałem jeszcze okazji smakować.
              Dick Laurent is dead.

              Comment

              • grzech
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2001.04
                • 4592

                #8
                Robią takowego także w Polsce. Nabyłem ostatnio kwas z jakiejś firmy pod Białymstokiem - smaczny, słodkawo-kwaskowaty z chlebowym aromatem. Drugi - niegazowany stoi sobie w sklepie i czeka na mnie.

                Comment

                • zythum
                  Pułkownik Chmielowy Ekspert
                  • 2001.08
                  • 8305

                  #9
                  W Warszawie ostatnio Kwas dostępny prawie wszędzie, ukraiński, litewski, polski w objętości 1 litra i 1,5 litra. Szkoda tylko, że skład to głównie chemia ale smak niezły i dobrzez gasi pragnienie.
                  To inaczej miało być, przyjaciele,
                  To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
                  Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
                  Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
                  Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!

                  Rządzący światem samowładnie
                  Królowie banków, fabryk, hut
                  Tym mocni są, że każdy kradnie
                  Bogactwa, które stwarza lud.

                  Comment

                  • piwo
                    Kapitan Lagerowej Marynarki
                    • 2001.08
                    • 810

                    #10
                    kwas

                    W Siedlcach w ZK - można kupić w butelkach zamykanych kabłąkiem, produkowany gdzieś na miejscu (Siedlce lub okolice).

                    Comment

                    • And69
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2002.06
                      • 1487

                      #11
                      A co ty robisz w ZK ? Chyba nie masz urlopu bezpłatnego .

                      Comment

                      • Kudłaty
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2001.09
                        • 1972

                        #12
                        A dlaczego nikt nie pisze gdzie go można dostać we Wrocku ??
                        Mam nadzieje, że też gdzieś jest.

                        Comment

                        • piwo
                          Kapitan Lagerowej Marynarki
                          • 2001.08
                          • 810

                          #13
                          And69 napisał(a)
                          A co ty robisz w ZK ? Chyba nie masz urlopu bezpłatnego .
                          Nic, nie robię

                          Comment

                          • may
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2002.01
                            • 1508

                            #14
                            Prawdziwy kwas

                            Również prawdziwy kwas chlebowy można dostać w Kodniu.Wyrabiany przez księży Oblatów - wprost cudowny.
                            Kwas litewski przypomina mi napój dosładzany słodzikiem.

                            Comment

                            • grzech
                              D(r)u(c)h nieuchwytny
                              • 2001.04
                              • 4592

                              #15
                              Litwini to ludzie konkretni i nie bawią się w słodziki. Nabyłem jeden produkowany w Kairiai - był z dodatkiem fruktozy. Straszny ulepek. Inny, dostałem w Siemiatyczach, robiony w Kownie. Ten juz mniej słodki.

                              Comment

                              Przetwarzanie...
                              X