Heh. Argument dobrej sprzedaży piw bezsmakowych czy innej AIPA'y ostatnio pada niebezpiecznie często...
Ursa Maior - browar w Bieszczadach
Collapse
X
-
Jak mogłeś pić ich piwa od roku, jeżeli pierwsze pojawiło się w okolicy października 2013?
Coś ci się kiełbasi z innymi browarami.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Komar_Pafnucy Wyświetlenie odpowiedziCzyli oficjalne stanowisko Ursy jest takie, że Tyskie to bezsprzecznie najlepsze piwo w Polsce. Serdecznie gratuluję i rozumiem, że dążą do tego ideału."Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Petitpierre Wyświetlenie odpowiedzi8 piw w ciągu rokuMilicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedziTo jest jasne i konkretne stwierdzenie. Rok ma 12 miesięcy. Gdybyś napisał przez kwartał to by pasowało.
Ale absolutnie omiń temat sraczki warzelniczej Ursy i jej potencjalnego wpływu na nagły przyrost niewykształconych sensorycznie piwoszy.
Comment
-
-
Rozumiem, że prawdę lubisz ale taką wybiórczą? W jednym się mylimy i nie poprawiamy a w innych sprawach rozdzielamy włos na 16 części. Tak?Last edited by jacer; 2014-01-28, 15:05.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
Comment
-
-
Ekhmmm poszlibyście piwni plebejusze na kursy sensoryczne i od raz byście poznali, że piwa z Ura Maior to mistrzostwo świata. Tak poważnie, to ta dyskusja na facebooku jest żenująca, może nie sama dyskusja, ale tłumaczenie osoby prowadzącej profil Ursy na FB. Argumenty w "stylu nie podoba się to nie kupujta" czy "nie znacie się" to wstyd.
Nie zmienia to faktu, że najnowszy single hop Palisade mocno kusi.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedziRozumiem, że prawdę lubisz ale taką wybiórczą? W jednym się mylimy i nie poprawiamy a w innych sprawach rozdzielamy włos na 16 części. Tak?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika leona Wyświetlenie odpowiedziTak, przecież już wczoraj czy przedwczoraj napisałeś, że mam mentalność PRLowską.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
Comment
-
-
Jak mamy się tak semantycznie czepiać, to skoro piwa zostały wypuszczone w roku 2013, poczynając od października-nawet nie zwróciłem uwagi, że pierwsze z nich kupiłem w październiku, to co złego jest w zdaniu "przez rok"="w ciągu" nieskonkretyzowanym ani do kwartału ani do wymiany poszczególnych miesięcy, a może i dat dokładnych (o godziny na szczęście nie pytasz), skoro summa summarum 8 piw opuściło browar w 2013-nie znaczy to, że począwszy od stycznia tego roku, tylko że w ogóle; pierwszym piwem w roku 2014 będzie więc Palisade, tak czy nie?Last edited by Petitpierre; 2014-01-28, 15:14.Mały porterek-przyjaciel nerek
Comment
-
-
Humanista?Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
Comment
-
-
Ja tam sensorykiem nie jestem, większych wad się nie dopatrzyłem w tych piwach. Natomiast mam inne odczucia. Tak jak ktoś pisał te piwa są po prostu nijakie, bez charakteru. Pal licho, gdyby to były koncernowe piwa za 3 złote czy z jakiegoś małego browaru. No ale w sklepie muszę płacić za nie prawie 10 złotych . I właśnie dlatego po kilku podejściach do towaru niezgodnego z moimi oczekiwaniami do piwa za 10 złotych odpuszczam sobie piwa z ich browaru. Nie muszę ich hejtować ale jak piszą nie musisz pan kupować, więc kupować nie będę.Last edited by leeroy; 2014-01-28, 15:43.
Comment
-
Comment