Ursa Maior - browar w Bieszczadach

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Seta
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2002.10
    • 6964

Heh. Argument dobrej sprzedaży piw bezsmakowych czy innej AIPA'y ostatnio pada niebezpiecznie często...

Comment

• Petitpierre
      Major Piwnych Rewolucji
      🥛🥛🥛🥛
      • 2014.01
      • 2570

Zacząłem pić URSĘ, potem przestałem, 8 piw w ciągu roku to niestety jest ilość, więc musi na tym cierpieć jakość. URSA z Połoniny jeszcze było całkiem nawet, ale potem coraz gorzej. Cascade nie piłem, ale znajomi mówili, że też fatalne.
      Mały porterek-przyjaciel nerek

Comment

• jacer
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        • 2006.03
        • 9875

Jak mogłeś pić ich piwa od roku, jeżeli pierwsze pojawiło się w okolicy października 2013?

Coś ci się kiełbasi z innymi browarami.
        Milicki Browar Rynkowy
        Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
        "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
        "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
        No Hops, no Glory :)

Comment

• Petitpierre
          Major Piwnych Rewolucji
          🥛🥛🥛🥛
          • 2014.01
          • 2570

No właśnie przez ten krótki okres, do końca 2013 pojawiło się 8 piw, tak? Tak. Mogłem napisać "miniony rok poczynając od października"-moje przeoczenie. Chyba że mamy liczyć Palisade jako 9, więc jeszcze więcej.

Comment

• VanPurRz
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2008.09
            • 4229

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Komar_Pafnucy Wyświetlenie odpowiedzi
            Czyli oficjalne stanowisko Ursy jest takie, że Tyskie to bezsprzecznie najlepsze piwo w Polsce. Serdecznie gratuluję i rozumiem, że dążą do tego ideału.
            Dokładnie. Często stosuje się argument - sprzedaje się, więc zamilknij. A takie argumenty sprowadzają się do tego, że najlepsze w Polsce są Tyskie, Żywiec, Harnaś, Tatra itp.
            "Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"

Comment

• jacer
              • 2006.03
              • 9875

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Petitpierre Wyświetlenie odpowiedzi
              8 piw w ciągu roku
              To jest jasne i konkretne stwierdzenie. Rok ma 12 miesięcy. Gdybyś napisał przez kwartał to by pasowało.
              Milicki Browar Rynkowy
              Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
              "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson

Comment

• leona
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2009.07
                • 5853

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedzi
                To jest jasne i konkretne stwierdzenie. Rok ma 12 miesięcy. Gdybyś napisał przez kwartał to by pasowało.
                Jacer, zjedz go teraz za to, że nie doczytał albo się pomylił.
                Ale absolutnie omiń temat sraczki warzelniczej Ursy i jej potencjalnego wpływu na nagły przyrost niewykształconych sensorycznie piwoszy.

Comment

• jacer
                  • 2006.03
                  • 9875

Rozumiem, że prawdę lubisz ale taką wybiórczą? W jednym się mylimy i nie poprawiamy a w innych sprawach rozdzielamy włos na 16 części. Tak?
                  Last edited by jacer; 2014-01-28, 15:05.
                  Milicki Browar Rynkowy
                  Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2

Comment

• Ronoaro
                    D(r)u(c)h nieuchwytny
                    • 2013.04
                    • 160

Ekhmmm poszlibyście piwni plebejusze na kursy sensoryczne i od raz byście poznali, że piwa z Ura Maior to mistrzostwo świata. Tak poważnie, to ta dyskusja na facebooku jest żenująca, może nie sama dyskusja, ale tłumaczenie osoby prowadzącej profil Ursy na FB. Argumenty w "stylu nie podoba się to nie kupujta" czy "nie znacie się" to wstyd.

Nie zmienia to faktu, że najnowszy single hop Palisade mocno kusi.

Comment

• leona
                      D(r)u(c)h nieuchwytny
                      • 2009.07
                      • 5853

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedzi
                      Rozumiem, że prawdę lubisz ale taką wybiórczą? W jednym się mylimy i nie poprawiamy a w innych sprawach rozdzielamy włos na 16 części. Tak?
                      Tak, przecież już wczoraj czy przedwczoraj napisałeś, że mam mentalność PRLowską.

Comment

• jacer
                        • 2006.03
                        • 9875

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika leona Wyświetlenie odpowiedzi
                        Tak, przecież już wczoraj czy przedwczoraj napisałeś, że mam mentalność PRLowską.
                        Nie przypominam sobie abym do ciebie coś pisał. Ani wczoraj ani przedwczoraj.
                        Milicki Browar Rynkowy
                        Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2

Comment

• Petitpierre
                          Major Piwnych Rewolucji
                          🥛🥛🥛🥛
                          • 2014.01
                          • 2570

Jak mamy się tak semantycznie czepiać, to skoro piwa zostały wypuszczone w roku 2013, poczynając od października-nawet nie zwróciłem uwagi, że pierwsze z nich kupiłem w październiku, to co złego jest w zdaniu "przez rok"="w ciągu" nieskonkretyzowanym ani do kwartału ani do wymiany poszczególnych miesięcy, a może i dat dokładnych (o godziny na szczęście nie pytasz), skoro summa summarum 8 piw opuściło browar w 2013-nie znaczy to, że począwszy od stycznia tego roku, tylko że w ogóle; pierwszym piwem w roku 2014 będzie więc Palisade, tak czy nie?
                          Last edited by Petitpierre; 2014-01-28, 15:14.

Comment

• jacer
                            • 2006.03
                            • 9875

Humanista?
                            Milicki Browar Rynkowy
                            Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2

Comment

• Petitpierre
                              Major Piwnych Rewolucji
                              🥛🥛🥛🥛
                              • 2014.01
                              • 2570

Sam zacząłeś

Comment

• leeroy
                                Kapral Kuflowy Chlupacz
                                • 2013.03
                                • 32

Ja tam sensorykiem nie jestem, większych wad się nie dopatrzyłem w tych piwach. Natomiast mam inne odczucia. Tak jak ktoś pisał te piwa są po prostu nijakie, bez charakteru. Pal licho, gdyby to były koncernowe piwa za 3 złote czy z jakiegoś małego browaru. No ale w sklepie muszę płacić za nie prawie 10 złotych . I właśnie dlatego po kilku podejściach do towaru niezgodnego z moimi oczekiwaniami do piwa za 10 złotych odpuszczam sobie piwa z ich browaru. Nie muszę ich hejtować ale jak piszą nie musisz pan kupować, więc kupować nie będę.
                                Last edited by leeroy; 2014-01-28, 15:43.

Comment

Przetwarzanie...
                                X