Ursa Maior - browar w Bieszczadach

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Mason
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼
    • 2010.02
    • 3280

    #76
    Nawet nie da się dodać opinii na FB, wcześniej była taka możliwość, ale znalazła się tam jakaś krytyka i wyleciała.

    Ale są plusy: Blonde Cascade miał tak potężny DMS, że można go stosować na szkoleniach sensorycznych
    JEDNO PIVKO NEVADI!

    Comment

    • dlugas
      Major Piwnych Rewolucji
      🍼
      • 2006.04
      • 4014

      #77
      No to należy kupować, testować i jak nadal nie będzie widać ruchów po stronie browaru to przestać kupować i testować.

      Ja póki co nie wyczułem nic złego w ich piwach, ale piłem ich niewiele i nie jestem jakoś wyczulony na pewne sprawy.
      Google Zdjęcia - wypite piwa PL [brak częstych aktualizacji]
      Instagram [zawsze świeże zdjęcia, nie zawsze świeże piwa]
      FaceBook -To co na Instagramie, tylko że na FB

      Comment

      • leona
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2009.07
        • 5853

        #78
        Tyle, że różne osoby mają różne granice testowania.
        Ja na przykład mam czas na picie piwa w około 250 dni w roku. W zeszłym roku piłem piwo z 53 polskich browarów, z większości próbowałem 2-4 piw co daje ca 180 sztuk co w moim przypadku przekłada się na 90 dni Jeśli doliczymy do tego dłuższe posiedzenia w lokalu, przy meczu, ognisku i nieograniczone (w praktyce) zasoby oferty zagranicznej to okazuje się, że nie mam "czasu" na ciągłe dawanie kolejnych szans.

        I tak stało się w przypadku Ursy, której piwa mi nie zasmakowały i kolejne próby będą o ile kolejka innych oczekujących się wydatnie skróci albo uwarzą wybitnie lubiany przeze mnie styl.

        Stąd też wyciągam może nieco pochopny wniosek, że osoby ciągle poszukujące, próbujące wielu nowych piw a przede wszystkim nie przywiązujące się do danego piwa/browaru nie są ulubionym klientem browarów.

        Comment

        • żąleną
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2002.01
          • 13239

          #79
          To już jakiś czas temu zostało powiedziane na forum - że jego uczestnicy to najgorsi klienci, wypiją po kilka piw na krzyż z każdego browaru i jeszcze będą wybrzydzać.

          Mnie pierwsze wypusty Ursy bardzo smakowały, dopiero później trafiła mi się nijaka AIPA. Części piw nie próbowałem, np. pszenicy.

          Comment

          • dlugas
            Major Piwnych Rewolucji
            🍼
            • 2006.04
            • 4014

            #80
            Stąd też wyciągam może nieco pochopny wniosek, że osoby ciągle poszukujące, próbujące wielu nowych piw a przede wszystkim nie przywiązujące się do danego piwa/browaru nie są ulubionym klientem browarów.
            taki klient to "pejn in de as" nie tylko w piwnej branży :]

            Nawet taki zwykły łikendowo barowy stały klient , jak wypije ze dwa-trzy razy kukurydzę czy kanał po 8-12zł może się zwrócić do innego browaru.

            Ja chciałbym potestować wszystkie piwa z tego browaru, ale brakuje mi czasu(coś podobnego jak zostało to przez Ciebie opisane wyżej), pieniędzy i czasami zdrowia.

            Najbardziej dziwi, że jedni w tej czują pewne rzeczy w ilościach hurtowych a inni nie czują nic. Wszystko oto w obrębie jednej warki.

            A nie ma co pisać. Czekamy zatem na nowe ciekawe piwa z Ursy :]
            Google Zdjęcia - wypite piwa PL [brak częstych aktualizacji]
            Instagram [zawsze świeże zdjęcia, nie zawsze świeże piwa]
            FaceBook -To co na Instagramie, tylko że na FB

            Comment

            • Undeath
              Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
              • 2011.08
              • 113

              #81
              Hehe dzięki Jacku! Nie przesadzałem, nawet powiem byłem bardzo delikatny dla ich piw, dziwi mnie tylko sytuacja też, że nikt przed mną tego nie zauważył wszystkie 6 piw (od dobrej karmy i filipa po blond cascade i powtórki teraz poprzednich piw) jakie kupiłem od nich miały DMS i to straszny jak woda z puszki kukurydzy, nie wierzę, że nikt tego nie zauważył, a jednak dużo osób to przemilczało... a na innych browar suchej nitki nie zostawiali. Ciekawi mnie właśnie teraz skąd na nowym sprzęcie takie zakażenie bo inaczej tego nie da rady nazwać i po co wypuszczać taki chłam na rynek skoro już to sporo osób zraziło?

              Comment

              • coder
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2006.10
                • 1347

                #82
                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika olie Wyświetlenie odpowiedzi
                Ursa Maior to chyba jedyny browar, która w ogóle nie odnosi się do uwag na temat wadliwości ich piw. Inne inicjatywy, nieraz po bólach, jednak zabierały w takich sytuacjach głos. Chociażby Olimp, SzałPiw czy nawet Widawa.
                Sądzę, że po masakrze jaką urządzono Kopyrowi podczas próby wytłumaczenia się z wad Sępa mało który producent będzie miał ochotę tłumaczyć się tu z czegokolwiek.

                Comment

                • pioterb4
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2006.05
                  • 4322

                  #83
                  Skoro kwacha i innych wad nie było to zakażenie chyba odpada. Może słód był słaby albo gotowanie brzeczki za krótkie/ w zbyt niskiej temperaturze?

                  Stąd też wyciągam może nieco pochopny wniosek, że osoby ciągle poszukujące, próbujące wielu nowych piw a przede wszystkim nie przywiązujące się do danego piwa/browaru nie są ulubionym klientem browarów.
                  Prawda. To są konsumenci którymi nie warto sobie głowy zawracać, bo kupią jedno piwo i jadą dalej. Sam się na tym łapię, że kilka piwa zasmakowało mi strasznie (Jack hammer, Imperial Black z Buxton, Śrup czy Dymy marcowe) a spróbowałem je raptem jeden raz i nie miałem okazji wrócić mimo ochoty, bo kolejne premiery i kolejne importy z Krainy Piwa atakowały. Tak to jest typ klienta najgorszego, bo nie dość że nie jest wierny to jeszcze zwykle najbardziej wybredny.

                  Comment

                  • Krzysiu
                    D(r)u(c)h nieuchwytny
                    • 2001.02
                    • 14936

                    #84
                    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Undeath Wyświetlenie odpowiedzi
                    ... nie wierzę, że nikt tego nie zauważył, a jednak dużo osób to przemilczało...
                    Co potwierdza tezę o podziale na równych i równiejszych - tym drugim ze względu na róznorakie powiązania, najczęściej towarzyskie - wiele uchodzi płazem.

                    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika coder Wyświetlenie odpowiedzi
                    Sądzę, że po masakrze jaką urządzono Kopyrowi podczas próby wytłumaczenia się z wad Sępa mało który producent będzie miał ochotę tłumaczyć się tu z czegokolwiek.
                    Na szczęście jest szansa, że za pewien czas nikt takiego tłumaczenia nie będzie oczekiwał, tylko po prostu zbojkotuje i wyeliminuje z rynku.

                    Comment

                    • dlugas
                      Major Piwnych Rewolucji
                      🍼
                      • 2006.04
                      • 4014

                      #85
                      Co potwierdza tezę o podziale na równych i równiejszych - tym drugim ze względu na róznorakie powiązania, najczęściej towarzyskie - wiele uchodzi płazem.
                      właściciele URSY są widziani na "salonach" we Wrocławiu, Krakowie, Warszawie itp ?
                      Tak tylko pytam.
                      Google Zdjęcia - wypite piwa PL [brak częstych aktualizacji]
                      Instagram [zawsze świeże zdjęcia, nie zawsze świeże piwa]
                      FaceBook -To co na Instagramie, tylko że na FB

                      Comment

                      • Ronoaro
                        D(r)u(c)h nieuchwytny
                        • 2013.04
                        • 160

                        #86
                        Szczerze powiedziawszy mało mnie obchodzą koligacje towarzysko-rodzinne piwowara/piwowarki, bardziej mnie interesuje by taki Ursa z Połoniny nie dawał aromatem przecieru pomidorowego wlanego do puszki po kukurydzy. Ursa ma bardzo ładne i interesujące etykiety, dopracowane i przyciągające oko, ekhm gdyby jeszcze piwa były podobnego poziomu... Wypiłem cztery ich piwa i raczej nie zanosi sie bym prędko wrócił po piwa tego browaru.

                        Comment

                        • Krzysiu
                          D(r)u(c)h nieuchwytny
                          • 2001.02
                          • 14936

                          #87
                          Czy bywaja na salonach, tego nie wiem. Ale "piwowarka Aga" została wybrana przez Bractwo Piwne najlepszym piwowarem domowym 2012 r., wiec musiała brać udział w wielu konkursach piwowarskich. Siłą rzeczy pewnie zna parę osób.

                          Takie same zjawisko ulgowego traktowania dotyczyło kilka lat temu browarów restauracyjnych. Musiało minąć trochę czasu, żeby dostrzeżono, że niektóre z nich produkują zwykłe badziewie piwne.

                          Comment

                          • leona
                            D(r)u(c)h nieuchwytny
                            • 2009.07
                            • 5853

                            #88
                            Czas na temat: "Piwne dzieci". Byłoby co/kogo demaskować

                            Comment

                            • Undeath
                              Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                              • 2011.08
                              • 113

                              #89
                              Krzysiu to niczego nie potwierdza... i nie taki jest zamysł mojej wypowiedzi, bo jeżeli już brnąc w to dalej to browar.biz też częściowo milczał.

                              No dobra jeżeli nie wadliwy sprzęt z zakażeniem no to wychodzi na to że to wina słodu który widocznie jest słaby i ma wiele prekursorów DMS, dziwi mnie tylko to że to 12 warka Agi na tym sprzęcie, a błędu jak nie naprawiono tak podejrzewam że w następnym piwie będzie. Zareagowałem nie ze złośliwości i żeby komuś dogryźć tylko po to żeby browar wiedział że coś z ich piwami jest nie halo i to wyeliminował!

                              Comment

                              • e-prezes
                                Generał Wszelkich Fermentacji
                                🥛🥛🥛🥛🥛
                                • 2002.05
                                • 19260

                                #90
                                Myślisz, że sami nie testują piwa przed rozlewem?

                                Comment

                                Przetwarzanie...
                                X