Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika VanPurRz
Wyświetlenie odpowiedzi
Ursa Maior - browar w Bieszczadach
Collapse
X
-
Słuchajcie mnie nie interesują grupy nacisku bo o tych słyszę na co dzień w mediach za sprawą pewnego pana. Twierdzenie, że ktoś ma plecy i jak wypuszcza słabe piwo jest kryty, jest dla mnie śmieszne. Wydaje mi się po prostu, że do tej pory wszyscy traktowali Ursę ulgowo, ale okres rozruchu minął.
Wracając do tematu Royzbawiony był bardzo dobrym piwem i pierwszym z ich browaru, dużo sobie obiecywałem po następnych piwach od nich i się zawiodłem straszliwie. Dobra karma to była tragedia, potem filip który był jeszcze gorszy... i tak lawinowo każde kolejne piwo bez żadnej poprawy. Podkreślałem niejednokrotnie, że wszystkie piwa jakie piłem z DMS były z butelki. Dostałem też wieści od znajomych, bo ja nie miałem okazji się napić ursy z beczki, że we Wrocku w barach niestety z kranów też z tą wadą piwa było lane, a jak w innych miastach było tego nie wiem, może transport piw na drugi koniec Polski szkodzi temu piwu?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marcin_wc Wyświetlenie odpowiedziTy natomiast ciągle nie rozumiesz, że jeśli producent nie chce się wypowiadać na b.bizie, to tylko my na tym tracimy."Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"
Comment
-
-
Rynek zauważył stosunek jakość/cena. W kilku krakowskich sklepach widziałem już nie raz promocję piw z Ursy z uwagi na mijający termin przydatności.I nie były to wcale małe ilości.„Wam kury szczać prowadzić, a nie politykę robić”
"Pamiętaj, że piwo, które nawarzysz inni pić będą-nawarzone zatem winno być więcej niż dobre".
Nie jestem certyfikowanym sędzią PSPD.
Comment
-
-
może transport piw na drugi koniec Polski szkodzi temu piwu?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika VanPurRz Wyświetlenie odpowiedziCzy chcesz powiedzieć, że w związku z tym mamy producentów wyłącznie głaskać aby łaskawie się wypowiadali? Zgadzam się, że producenci powinni się wypowiadać w temacie swoich wyrobów i w normalniejszych krajach traktują to raczej jako swój obowiązek a nie "łaskawość" w stosunku do klientów/konsumentów.
Dziś na Weszło.com Krzysztof Stanowski w odpowiedzi na jeden z felietonów z Przeglądu Sportowego, który dotyczył poczynań biznesowych R. Osucha napisał, że rady jak prowadzić wielki biznes najchętniej udzielają ludzie którzy jeszcze zbierają na pierwszy samochód. I naprawdę chyba trafił w samo sedno.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dlugas Wyświetlenie odpowiedzimoże piwo od "transportu lub półki" dostać DMSu ?
Multitap Crawl
Multitap Crawl na Facebook
"Kilgore Trout napisał kiedyś opowiadanie w formie rozmowy między dwoma drożdżami.
Spożywając cukier i dusząc się we własnych ekskrementach dyskutowały nad celem życia."
Comment
-
-
aha, no to się dowiedziałem czegoś nowego
dzięki
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedziMyślisz, że sami nie testują piwa przed rozlewem?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Undeath Wyświetlenie odpowiedziWydaje mi się po prostu, że do tej pory wszyscy traktowali Ursę ulgowo, ale okres rozruchu minął.
PS Nie wyczuwam DMS-u. Może gdybym się wwąchiwał, ale skoro podczas normalnego brania łyków niczego takiego nie rejestruję, to nie czuję potrzeby doszukiwania się na siłę.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dlugas Wyświetlenie odpowiedzimoże piwo od "transportu lub półki" dostać DMSu ?"nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))
Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fidoangel Wyświetlenie odpowiedziPiwo filtrowane i nie pasteryzowane potrafi, w jakiś jeszcze nie do końca zrozumiały dla mnie sposób, po pewnym czasie, "załapać" DMS
Jeśli mówimy o piwie filtrowanym, to nie widzę innej opcji jak rozwijająca się powoli infekcja. Tym bardziej jeśli niektórzy mówią o dużym stężeniu, a niektórzy wręcz przeciwnie. Chociaż tu pewnie i tak największą rolę odgrywają indywidualne progi wyczuwalności dla danej substancji...
Jeśli w piwie byłyby jeszcze żywe drożdże, to cytując wspomniany artykuł: "W słodzie obecny jest też w niewielkiej ilości inny prekursor DMS zwany DMSO. (...) Drożdże mają możliwość przekształcania DMSO w DMS, głównie w końcowej fazie wzrostu."
Multitap Crawl
Multitap Crawl na Facebook
"Kilgore Trout napisał kiedyś opowiadanie w formie rozmowy między dwoma drożdżami.
Spożywając cukier i dusząc się we własnych ekskrementach dyskutowały nad celem życia."
Comment
-
-
A swoją drogą, od kliku lat słyszę non stop, że browar.biz jest bezlitosny, chamski wręcz w piętnowaniu wadliwych piw, że przez to przedstawiciele browarów zamykają się w sobie i płaczą w kącie (czytaj: nie udzielają się na forum, bo musieliby się tylko tłumaczyć). Hejt, hejt, hejt. Tymczasem jest drugi dzień nowego roku, a wydarzyły się tu już dwie mocno zaskakujące rzeczy: 1) Kopyr wrócił 2) sugestie, że na browar.biz jest pobłażliwość, taryfa ulgowa i za mało hejtu.
Strach pomyśleć co będzie dalej.
Multitap Crawl
Multitap Crawl na Facebook
"Kilgore Trout napisał kiedyś opowiadanie w formie rozmowy między dwoma drożdżami.
Spożywając cukier i dusząc się we własnych ekskrementach dyskutowały nad celem życia."
Comment
-
-
Ale to nienawiściożercom stąd wydaje się, że b.b jest ostatnio pobłażliwy i takie tam. Reszta ludzkości ciągle dostaje gęsiej skórki czytając to forum"nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))
Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<
Comment
-
Comment