Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Seta
Wyświetlenie odpowiedzi
Ursa Maior - browar w Bieszczadach
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pioterb4 Wyświetlenie odpowiedziZ tego co wyczytałem w necie tu i tam, to warszawskie knajpy już z Ursy zrezygnowały.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika olie Wyświetlenie odpowiedziW Piw Paw są obecnie 3 Ursy dostępne (Ursa z Połoniny, Cascade i Megaloman), ale oni nie bali się nawet Koreba sprowadzić
Multitap Crawl
Multitap Crawl na Facebook
"Kilgore Trout napisał kiedyś opowiadanie w formie rozmowy między dwoma drożdżami.
Spożywając cukier i dusząc się we własnych ekskrementach dyskutowały nad celem życia."
Comment
-
-
PiwPaw i PDSL znane są z tego, że kitrają po kątach beczki, a potem się trafia na piwo "z wykopalisk". PiwPaw raczej będzie brał Ursę tak długo, aż poszerzy się trochę oferta na rynku, bo coś muszą powiesić na tych swoich 50 kranach.
Comment
-
-
To głównie PDSL chomikował beczki, teraz przy 67 kranach w puli nie jest to takie proste. W każdym razie z ich wpisów nie wynika żeby mieli przestać zamawiać Ursę. Jeśli się sprzedaje i nie zatyka instalacji, to jaki problem
"Wyjątkowe piwa warzone na wyjątkowej wodzie z serca bieszczadzkich Połonin cały czas dostępne w Piw Paw. Zapraszamy!"
To sprzed 2 dni. Nie widać żeby rezygnowali.Last edited by olie; 2014-02-10, 15:50.
Comment
-
-
Trochę mi szkoda Ursy, ale z drugiej strony nie mam zamiaru płacić 7 zł za butelkę słabego albo przeciętnego piwa. Moim zadniem winny jest słaby jakościowo słód (pewnie z jakiejś małej słowackiej/ukraińskiej słodowni). Ekh gdyby użyli słody ze Strzegomia to nie byłoby problemu, a tak pozostaje pokrętne tłumaczenie.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Seta Wyświetlenie odpowiedziSkąd wiesz?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika olie Wyświetlenie odpowiedziGdzieś było ostatnio w internecie, ale musiałbym poszukać.
W komentarzach:
Comment
-
-
Słaby dowód. Może kiedyś był ten, teraz inny. Jeśli zakładać dobrą wolę URSAy to wina jest po stronie słodu. W przeciwnym razie oszczedzają na energii. Innego wyjścia nie widzę. Zwłaszcza, że pierwsze warki warzywnego posmaku nie miały. Nie wszystkie.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zgoda Wyświetlenie odpowiedziPiwPaw raczej będzie brał Ursę tak długo, aż poszerzy się trochę oferta na rynku, bo coś muszą powiesić na tych swoich 50 kranach.
Comment
-
-
Wysnuwam nową teorię, na bazie teorii Ursy : " prawdopodobnie ten fakt, że w naszej wodzie znajduje się podwyższona zawartość leczniczych siarczków sprawia, że niektóre osoby szczególnie wyczuwają w naszym piwie niepokojące aromaty."
Drożdże tak się wkurzyły jak ktoś je umieścił w brzeczce z solanką , że odmówiły współpracy w standarcie ISO W ramach protestu zaczeły produkować gotowaną fasolę i szparagi
Comment
-
Comment