napisałeś że ursa się obraża i pisze o "mentalności", nie pamiętam aby ursa pisała gdzieś o "marudzeniu polaka" a, że zacytowałeś mnie i ja o tym pisałem to wychodzi na to że to do mnie i że ja jestem przedstawicielem ursy.. może nie umiem czytać ze zrozumieniem
Ursa Maior - browar w Bieszczadach
Collapse
X
-
"Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"Comment
-
Jeśli dane piwo smakuje to opiszcie to w odpowiednim wątku.
Jeśli nie smakuje, to tym bardziej :]Last edited by dlugas; 2014-03-27, 14:41.Comment
-
A moze to Ursa jest winna kryzysowi w trojkacie brj-dzielak-kopyr? A na serio to kupilem ti nowe piwo od nich i mam zamiar he dzisiaj wypic.Comment
-
Ursa Maior Insider nr 36 (9/2016)
Stop fałszywym piwom w Bieszczadach!
W związku z narastającą plagą fałszywych i oszukańczych piw "bieszczadzkich" produkowanych poza regionem i nie mających z Bieszczadami nic wspólnego, przypominamy, że:
Bieszczadzka Wytwórnia Piwa jest jedynym lokalnym browarem, a produkowane przez nas piwa nazywają się URSA. Inne piwa, których nazwy nawiązują do Bieszczadów lub bieszczadzkich miejscowości lub rzek, nie są warzone lokalnie tylko produkowane na zlecenie w dużych browarach, w miejscowościach odległych o kilkaset kilometrów. Są to standardowe piwa, które dla chęci zarobku opatrywane są mylącymi "bieszczadzkimi" etykietami.
Piwa URSA są łatwo rozpoznawalne – etykiety mają charakterystyczny kształt i znajduje się na nich logo naszej firmy z niedźwiedzicą i małym niedźwiadkiem. Wszystkim, którzy nie są pewni czy piją piwo z Bieszczadów, radzimy szukać informacji o producencie na etykiecie.
Bieszczadzka Wytwórnia Piwa wywiera duży wpływ na lokalną ekonomię poprzez między innymi:
budowę budynków z infrastrukturą za kilka milionów złotych, które trafiły do lokalnych firm wykonawczych i dostawców
zatrudnianie wyłącznie lokalnych pracowników
odprowadzanie podatku VAT i CIT do lokalnego urzędu skarbowego
odprowadzanie podatku od nieruchomości do gminy Olszanica, w której położony jest browar
odprowadzanie opłat produktowych i za korzystanie ze środowiska do podkarpackiego Urzędu Marszałkowskiego
korzystanie z lokalnych dostawców opakowań i innych bieżących materiałów
pobudzanie lokalnej ekonomii poprzez oferowanie usług dla turystów, którzy korzystają z okolicznych miejsc zakwaterowania, żywienia etc.
promocję Bieszczadów poprzez produkcję piw nawiązujących do Bieszczadów, które trafiają do odbiorców w całym kraju, współpracę z HBO, organizatorami imprez, Bieszczadzkimi Drezynami Rowerowymi, kinami w całym kraju, pełnienie funkcji punktu informacyjnego etc.
współpracę z lokalnymi twórcami, wydawnictwami, piekarniami, rolnikami etc., których produkty są sprzedawane w sklepie Esencja Karpat przy browarze oraz pubie firmowym w Krakowie.
Dzięki temu pieniądze wzmacniają region i przeciwdziałają bezrobociu. Zaznaczamy, że Ursa Maior powstała bez jakichkolwiek dotacji krajowych ani unijnych.
Żaden z oszukańczych producentów i dystrybutorów piw pseudobieszczadzkich nie robi nic z powyższego, a jedynie wprowadza klientów w błąd i z chęci zysku wyprowadza pieniądze z Bieszczadów.
Pewnie "piją" do "Bieszczadzkich" w papierowej owijce, wetlinerów z PiP itp. itd.
To wklejam w ramach "ciekawostki"Comment
-
W związku z narastającą plagą fałszywych i oszukańczych piw
Dokładnie jak pisze leona: mistrzowie marketingu.„Wam kury szczać prowadzić, a nie politykę robić”
"Pamiętaj, że piwo, które nawarzysz inni pić będą-nawarzone zatem winno być więcej niż dobre".
Nie jestem certyfikowanym sędzią PSPD.Comment
-
Nie. Są śmieszni od samego początku. Choć w tym przypadku w zasadzie mają rację, to forma jest w najlepszym razie zniechęcająca. Poza tym - podatki CIT, PIT i VAT płacone są do Skarbu Państwa i samorząd lokalny ma z tego tylko subwencje ogólne i celowe, więc powoływanie się na płatności podatków w lokalnym urzędzie skarbowym jest mało poważne.Comment
-
Comment