Pilsner Urquell w Discovery Channel

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • wasyll
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2008.09
    • 1823

Pilsner Urquell w Discovery Channel

Więcej informacji można znaleźć na stronie www.discoverychannel.pl/pilsnerurquell
    Attached Files
    www.katalogpodstawek.pl - darmowy katalog polskich podstawek piwnych!
  • docent
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2002.10
    • 5205

Wczoraj w warszawskiej siedzibie KP odbyła się premiera 4 spośród 6 odcinków tego cyklu. Ogląda się to bez żenady, a jeśli dzierży się w ręku kufel dobrze nalanego Plzena to nawet całkiem przyjemnie Gościem specjalnym pokazu był ambasador Republiki Czeskiej Jan Sechter.
    Attached Files
    Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
    Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
    Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
    Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!

Comment

• Mason
      Major Piwnych Rewolucji
      🍼
      • 2010.02
      • 3280

"170 lat temu w czeskim Pilźnie powstało pierwsze na świecie jasne piwo" - taaa. Czy cały program jest pełen tego typu marketingowych bujd?
      JEDNO PIVKO NEVADI!

Comment

• jacer
        • 2006.03
        • 9875

Tego filmu o PU nic nie przebije, nawet Discovery.

W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.
        Milicki Browar Rynkowy
        Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
        "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
        "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
        No Hops, no Glory :)

Comment

• żąleną
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2002.01
          • 13239

Ale fajne obrazki z knajp i zakładów pracy. Z takim smakiem piją to piwo, że człowiek ma ochotę sobie nalać kufel, wypić połowę, mlasnąć, beknąć i dokończyć do dna.

Prorocze słowa wypowiedział Michael jeszcze w czasach Czechosłowacji - rozwój gospodarczy kraju może wymusić na Czechach zmianę tradycyjnego podejścia do warzenia piwa.

Comment

• jacer
            • 2006.03
            • 9875

Druga częśc jest najciekawsza.

W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.
            Milicki Browar Rynkowy
            Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
            "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
            "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
            No Hops, no Glory :)

Comment

• żąleną
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2002.01
              • 13239

Pamiętam, że kiedy we wczesnych latach 90, jako licealista z raptem rocznym stażem piwnym, pojechałem na Słowację i spróbowałem tam Urquella, to wydał mi się zbyt intensywny, za bardzo słodowo-ziołowy. Chciałbym teraz się go napić. Wtedy łoiłem głównie Tatrana pod słowacką kiełbachę w wiejskiej knajpie.

W ogóle ciekaw jestem, jak bym teraz odebrał ówczesne Królewskie (jeszcze niepasteryzowane), Żywca (jeszcze premium nie tylko z nazwy) czy Kapra. Żywca to sobie wtedy od wielkiego dzwonu fundowałem, a dwa Kapry lubiłem wypić przed snem. Zasypiałem jak niemowlak... Królewskie wiadomo, chleb powszedni pod kanapkę po lekcjach (a często zamiast), ławka wieczorem na osiedlu, plener na pobliskich torach przy fabryce. A teraz ą ę, piję trzy różne piwa, to sobie trzy różne szkła z szafki wyjmuję.

Comment

Przetwarzanie...
              X