Widocznie profesjonalnie przeszli do etapu kontrrewolucji.
Nowe browary rzemieślnicze w Polsce
Collapse
X
-
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
-
-
O, Leszczu? Mają rozmach sksyny.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zgoda Wyświetlenie odpowiedziMają rozmach sksyny.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika leszcz007 Wyświetlenie odpowiedziStaramy się
Comment
-
-
Ciekawy zwrot w Piotrkowie Trybunalskim:
Z facebooka browaru Jan Olbracht Rzemieślniczy:
Browar Jan Olbracht Rzemieślniczy zdecydował się na wyprodukowanie serii piw klasycznych pod nazwą SZYSZAK - oderwanych zupełnie od wszechobecnej pogoni browarów rzemieślniczych za goryczką i cytrusowym aromatem amerykańskiego chmielu. W przyszłym tygodniu wprowadzamy ją do sklepów i jesteśmy pewni,że zadowoli Wasze gusta Emotikon smile
Szyszak Piwo Jasne – piwo lekkie i orzeźwiające, z aromatami zbożowymi na pierwszym planie i mało narzucającą się goryczką.
Szyszak Piwo Ciemne - piwo w stylu monachijskiego dunkela, charakteryzujące się smakiem skórki dobrze wypieczonego bochenka chleba.
Comment
-
-
Super, wreszcie coś normalnegoGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Qruq Wyświetlenie odpowiedzi5% alko z 10,5 bulgotów? Nie za ostro?Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik Wyświetlenie odpowiedziSuper, wreszcie coś normalnegoPierwotnie zamieszczone przez Użytkownika danio_145 Wyświetlenie odpowiedziDokładnie to samo mi się nasunęło na myśl. Mam jeszcze nadzieję, że będzie smaczne i pijalne (hehehe) ;-)Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedzinie, antyrewolucjoniści lubiom takie mózgotrzepy. ma ryć beret.
Comment
-
-
Mi się nasunęło na myśl , że dotychczas to raczej browary tzw. regionalne, których domeną do tej pory było warzenie zwykłych lagerów (nie znaczy, że złych) wchodzą w asortyment tzw. browarów rzemieślniczych (AIPA, WITy i inne wariacje). Tutaj mamy sytuację odwrotną. Ciekawe czy taki eksperyment w Piotrkowie wypali i jakie ceny będą tych "klasycznych" Szyszaków.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika leona Wyświetlenie odpowiedziKontrrewolucja czeka z utęsknieniem na niezamerykanizowane lagery, za które będzie mogła z duma płacić po 7-8 złotych
Comment
-
-
Bez jaj... Dzisiaj w sklepie kontraktowa PINTA kosztuje około 4,30 (w Leclercu więc powiedzmy dorzućmy te 70 groszy w normalnym sklepie czyli 5), podobnie kosztuja lagery z Kormorana (bardzo dobre). Czemu więc w sklepie miałyby kosztować 7-8? 7-8 to jest maks co w lokalu zwykłe jasne powinno kosztować."Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika VanPurRz Wyświetlenie odpowiedziBez jaj... Dzisiaj w sklepie kontraktowa PINTA kosztuje około 4,30 (w Leclercu więc powiedzmy dorzućmy te 70 groszy w normalnym sklepie czyli 5), podobnie kosztuja lagery z Kormorana (bardzo dobre). Czemu więc w sklepie miałyby kosztować 7-8? 7-8 to jest maks co w lokalu zwykłe jasne powinno kosztować.Rzeczywistość jest po to, by podstawiać jej pod nos krzywe zwierciadła.
Serviatus status brevis est
3603 etykiety z zagranicznych piw wypitych osobiście, 1148 recenzji piw na browar.biz (z czego 733 zagraniczne opisałem i sfotografowałem jako pierwszy) - stan na 31.01.2020
Comment
-
Comment