Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pizmak666
Wyświetlenie odpowiedzi
Nowe browary rzemieślnicze w Polsce
Collapse
X
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika leona Wyświetlenie odpowiedziMiałem dłuuuugą przerwę w wielokranowaniu i może wyostrzył mi się "węch" ale po powrocie odniosłem wrażenie, że niektórzy już nie potrafią rozluźnić pośladków
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedzi... Często są to bliscy sobie ludzie i nie sądzę, by miało dojść w ich gronie do wojny...
Comment
-
-
Kooperacja browarów kontraktowych wcale nie musi świadczyć tylko o jakiś serdecznościach między nimi. Może być to tylko biznes. Warzą w tym samym browarze, taniej wychodzi jednorazowe wspólne zamówienie dla swoich piw i wspólnych. Koszty, ryzyko, promocja itp rozkłada się na dwa podmioty. Poza tym ładnie to wygląda marketingowo taka współpraca.Last edited by emes; 2015-03-17, 22:36.
Comment
-
-
A tu nie do końca się z Tobą zgodzę (i pewnie blogerami też). Owszem w założeniu może pomnożyć ilość premier i tworów piwnych do testowania, ale wcale nie musi temu przyświecać element multiplikacji piw. Kooperacja Kopyra i Widawy w początkowym okresie dała nową jakość dla piw Widawy. Kooperacja daje szansę na wypracowanie piw, które dla jednego podmiotu są zbędne, ale w konsekwencji wspólnego działania dla obu podmiotów rozwijające. Kraftowa kontraktacja nie jest niczym innym jak właśnie kooperacją.Last edited by e-prezes; 2015-03-19, 20:14.
Comment
-
-
Jakby wywalić z twojego posta trudne wyrazy, nic by nie zostało - a to dlatego, że treści w nim jest niewiele. Tak, jak w produkcji pseudobrowarów, stosujących górnolotne teksty i przedziwne mieszanki stylów, a produkujących zwykłe kwachy.
Comment
-
-
Wiele browarów (a znam to z własnych z nimi kontaktów) nie ma wypracowanej praktyki warzenia czegoś poza schematem, który warzą od lat. Jeśli są zmiany to czysto kosmetyczne. Inicjatorem większych zmian jest zazwyczaj nowy personel lub kooperant. Często po kilku wspólnych warkach browar zmienia swój pierwotny pogląd na innowacje i sam, w oparciu o wcześniejsze praktyki przy kooperacji warzy nowe piwa. Mniej lub bardziej udanie. Ale się uczy. Dla mnie to jest postęp. Nie rewolucja, tylko właśnie postęp.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedziWiele browarów (a znam to z własnych z nimi kontaktów) nie ma wypracowanej praktyki warzenia czegoś poza schematem, który warzą od lat. Jeśli są zmiany to czysto kosmetyczne. Inicjatorem większych zmian jest zazwyczaj nowy personel lub kooperant. Często po kilku wspólnych warkach browar zmienia swój pierwotny pogląd na innowacje i sam, w oparciu o wcześniejsze praktyki przy kooperacji warzy nowe piwa. Mniej lub bardziej udanie. Ale się uczy. Dla mnie to jest postęp. Nie rewolucja, tylko właśnie postęp.
Comment
-
-
Nowy browar? Browar Socho, który wystartuje pod koniec roku w Sochaczewie.
Matko! Ja już tego nie ogarniam... wpadło mi przypadkiem przeglądając FB, bynajmniej nie z zamiarem znalezienia czegoś do picia :-p
Comment
-
-
Aaaaaa, Comic Sans! Moje oczy!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedziNowy browar? Browar Socho, który wystartuje pod koniec roku w Sochaczewie.
Matko! Ja już tego nie ogarniam... wpadło mi przypadkiem przeglądając FB, bynajmniej nie z zamiarem znalezienia czegoś do picia :-p
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedziWiele browarów (a znam to z własnych z nimi kontaktów) nie ma wypracowanej praktyki warzenia czegoś poza schematem, który warzą od lat. Jeśli są zmiany to czysto kosmetyczne. Inicjatorem większych zmian jest zazwyczaj nowy personel lub kooperant. Często po kilku wspólnych warkach browar zmienia swój pierwotny pogląd na innowacje i sam, w oparciu o wcześniejsze praktyki przy kooperacji warzy nowe piwa. Mniej lub bardziej udanie. Ale się uczy. Dla mnie to jest postęp. Nie rewolucja, tylko właśnie postęp.Last edited by Cooper; 2015-06-26, 18:29.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
Comment