Bodajże na blogu Kopyra był wywiad z panami i z tego co pamiętam mówili, że są w trakcie dopinania rozmów z browarem, w którym zamierzają warzyć, więc raczej na pewno browar kontraktowy.
Nowe browary rzemieślnicze w Polsce
Collapse
X
-
Na początku kontrakt, a jak się dorobią to własny.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pracownia Piwa wczoraj zaprezentowała w krakowskiej Strefie swoje pierwsze piwo - Hey Now (Amerykańska Pszenica). Zatem mamy kolejny browar w PL.
To wiadomość dla ARTa
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
W zeszły weekend w Łodzi można było odświeżyć wrażenia z degustacji piw SzałPiwu i Pracowni Piwa, które zaprezentowały się szerszej publiczności na WFDP. Relacja z degustacji w Piwotece Narodowej:
Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
Comment
-
-
Chyba jeszcze nikt o tym nie pisał ale na facebooku pojawiło się info o nowym browarze Piwne Imperium którego siedzibą ma być Wrocław. Nie ma póki co za dużo informacji póki co mają gotowych 11 receptur i to klienci mają decydować co ma być warzone.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kishar Wyświetlenie odpowiedziChyba jeszcze nikt o tym nie pisał ale na facebooku pojawiło się info o nowym browarze Piwne Imperium którego siedzibą ma być Wrocław. Nie ma póki co za dużo informacji póki co mają gotowych 11 receptur i to klienci mają decydować co ma być warzone.
Comment
-
-
Irek oczywiście nie chciał zdradzić o co chodzi, ale nie ma się co spodziewać nowego browaru rzemieślniczego "Piwne Imperium". Mi to pachnie na jakąś inicjatywę browarnictwa domowego na kształt: wymyśl sobie piwo, my Ci pomożemy go uwarzyć w Twoim własnym domu, może Ci się spodoba i też zostaniesz piwowarem domowymLast edited by grew; 2013-07-01, 10:57.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika grew Wyświetlenie odpowiedziIrek oczywiście nie chciał zdradzić o co chodzi, ale nie ma się co spodziewać nowego browaru rzemieślniczego "Piwne Imperium". Mi to pachnie na jakąś inicjatywę browarnictwa domowego na kształt: wymyśl sobie piwo, my Ci pomożemy go uwarzyć w Twoim własnym domu, może Ci się spodoba i też zostaniesz piwowarem domowymMilicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedzi
Comment
-
-
Reden w Świętochłowicach
Oficjalnie mogę poinformować że powstaje nowy browar Reden w Świętochłowicach.
Uprzedzając pytania:
Warzelnia 23 hl
Tankofermentory 43 hl docelowo 12 szt w pierwszym etapie 8 szt
Planujemy otworzyć na początek roku.
Butelka 0,5l i 1l, jednorazowa
Własne kegi 20l zwrotne
Piwa te co w Redenie w Chorzowie i wieeeele innych będzie górna i dolna fermentacja.
Comment
-
-
A to ma być restauracyjny? Wielkość warzelni i tanków może sugerować, że chodzi o coś poważniejszego.
Adres by się przydałLast edited by Pendragon; 2013-08-06, 13:23.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziA to ma być restauracyjny? Wielkość warzelni i tanków może sugerować, że chodzi o coś poważniejszego.
Adres by się przydał
I adres i tajemnica zostanie ujawniona.
Comment
-
-
To chyba już nie jest tajemnica. Ulica Sztygarska 27. Jeśli dobrze pamiętam topografię mojego rodzinnego miasta to jest to legendarna (dla świętochłowiczan) dzielnica Chropaczów.
Comment
-
-
Browar jest już na mapie.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika noodles Wyświetlenie odpowiedziUlica Sztygarska 27.
Comment
-
Comment