Na razie ruszyli, ale tylko z warzeniem, a nie sprzedażą. Na agroturystykę to nie wygląda, ot, zwyczajna posesja pod lasem, na skraju wsi
Nowe browary rzemieślnicze w Polsce
Collapse
X
-
Jak dla mnie nieco z partyzanta Otóż 20 sierpnia rozpoczęto warzenie piwa w browarze Welders w śląskich Sierakowicach. Na dobry początek w ofercie pojawiły się pszeniczna IPA, Stout, Lager oraz Pszenica.
-
👍 1
Comment
-
-
Okazuje się, że tegoroczna jesień przyniosła jeszcze jeden browar . Chmiele Nałęczowskie ze wsi Przybysławice (okolice Puław) rozpoczął działalność z początkiem października, oferując Pszenice, Belgian Ale, IPA oraz jasne i ciemne dolnej fermentacji. Ps. Czas ponownie ruszyć na Lubelszczyznę
-
👍 1
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedziJak dla mnie nieco z partyzanta Otóż 20 sierpnia rozpoczęto warzenie piwa w browarze Welders w śląskich Sierakowicach. Na dobry początek w ofercie pojawiły się pszeniczna IPA, Stout, Lager oraz Pszenica.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Prusak Wyświetlenie odpowiedzi
Czy jesteś pewien, że są to piwa uwarzone u nich na miejscu?Mniej książków więcej piwa
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Prusak Wyświetlenie odpowiedzi
Czy jesteś pewien, że są to piwa uwarzone u nich na miejscu?
Sprzęt jest na na miejscu lecz piwa jak na razie warzą w Kraftwerku.
-
👍 1
Comment
-
-
Jak to zwykle bywa u nas: czy nie wystarczy raz wrzucić do sieci konkretnej informacji, a nie uprawiać polityki pod hasłem "wiemy, ale nie powiemy". Chyba ciągle chodzi o nabieranie na "regionalizm" i kraftową wyjątkowość. Pytałem, bo kiedy już mieli część sprzętu na miejscu, dali jednocześnie do zrozumienia, że jeszcze daleka droga do startu. Czy nie można napisać po prostu " z dniem takim to a takim zaczęliśmy warzyć/wypuściliśmy pierwszą warkę z naszego browaru". Takie to trudne?
Comment
-
-
Czyli co, Welders to nadal kontrakt w Kraftwerku?
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziCzyli co, Welders to nadal kontrakt w Kraftwerku?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pankracy Wyświetlenie odpowiedziDrugi browar we wsi Blizne Łaszczyńskiego ma już zatwierdzenie typu w GUM.
Czy to jest kolejne podejście do odpalenia działalności tego browaru który próbował ruszyć już kika lat temu ? Pamiętam że chyba próbował lansować wynalazek technologiczny typu "Beer tower" ktory finalnie, po odpuszczeniu sobie browaru, wylądował w warszawskim Jabeerwocky ? Pamiętam że ten tyci browar miał się mieścić w typowym mieszkalnym domu w tej miejscowości. Ulicy już sobie nie przypomnę.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
Comment