Mniej więcej dwa lata temu w naszych głowach pojawił się pomysł założenia browaru rzemieślniczego. Po rozwianiu wielu wątpliwości, wyjazdach, rozmowach, miesiącach rozważań dotyczących rozwiązań technologicznych, jesteśmy już zdecydowanie bliżej niż dalej realizacji swojego celu. Tydzień temu, niemalże w drugą rocznicę podjęcia tej decyzji, wybraliśmy się do Belgii, żeby w Brasserie de Bastogne uwarzyć nasze pierwsze oficjalne piwo.
Nowe browary rzemieślnicze w Polsce
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pankracy Wyświetlenie odpowiedziW tym miesiącu powinny zacząć produkcję Reden i Jan Olbracht.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Prusak Wyświetlenie odpowiedziWydawało mi się, że Jan Olbracht z Piotrkowa nie ma nic wspólnego z toruńskim minibrowarem. A jest inaczej?
Comment
-
-
Czy piwa z Olbrachta Piotrków i Redena Świętochłowice pojawiły się już na rynku?
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziCzy piwa z Olbrachta Piotrków i Redena Świętochłowice pojawiły się już na rynku?Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
Comment
-
-
A wiesz kiedy dokładnie ?
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziA wiesz kiedy dokładnie ?Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Comment
-
-
Ok, dzięki. Reszta kraju dostała ponoć jednak dopiero wczoraj.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziOk, dzięki. Reszta kraju dostała ponoć jednak dopiero wczoraj.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziOk, dzięki. Reszta kraju dostała ponoć jednak dopiero wczoraj.Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Comment
-
Comment