Nowe browary rzemieślnicze w Polsce

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Prusak
    Major Piwnych Rewolucji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2005.07
    • 4465

    Zapytałem tu, bo właściwie trudno umieścić było to pytanie w jakimkolwiek innym wątku (równie dobrze mógłby być w "restauracyjnych").
    Tak czy owak, dzięki za informację jak i za porządki.

    Comment

    • Pankracy
      Major Piwnych Rewolucji
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2007.10
      • 2797

      Piwne Podziemie od zeszłego tygodnia gotuje. W planach na początek są piwa: Black Rye IPA, Rye APA i Oyster Stout.
      Pierwszym piwem jest Hops, Dead and Taxes - Black IPA, a właściwie Spanish Cedar Aged Black Rye IPA.
      Last edited by Pankracy; 2014-11-11, 19:21.

      Comment

      • jestemowca
        Kapral Kuflowy Chlupacz
        • 2013.11
        • 43

        A tak będzie wyglądać etykieta wspomnianego piwa:
        Attached Files
        Piwo Radom ;-)

        Comment

        • Krzysiu
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2001.02
          • 14936

          Ktoś ma nieźle napaprane w głowie.

          Comment

          • leona
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2009.07
            • 5853

            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pankracy Wyświetlenie odpowiedzi
            [...] Spanish Cedar Aged Black Rye IPA.
            Padłem, umarłem, nie wstanę.

            Comment

            • żąleną
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2002.01
              • 13239

              Szkoda, że nie po niemiecku, byłoby jedno słowo. Aż żałuję, że nie mam browaru, robiłbym piwa pod kątem nazwy.

              Comment

              • Pancernik
                Pułkownik Chmielowy Ekspert
                🥛🥛🥛🥛🥛
                • 2005.09
                • 9787

                Coś jak Wasserversorgungsentleerungsanlage? (to moje ulubione , słowo, nie piwo)

                Comment

                • Pankracy
                  Major Piwnych Rewolucji
                  🥛🥛🥛🥛🥛
                  • 2007.10
                  • 2797

                  Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysiu Wyświetlenie odpowiedzi
                  Ktoś ma nieźle napaprane w głowie.
                  Co zrobić. Kopyr sprowokował, a Piwne Podziemie podjęło wyzwanie.

                  Comment

                  • Pankracy
                    Major Piwnych Rewolucji
                    🥛🥛🥛🥛🥛
                    • 2007.10
                    • 2797

                    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika leona Wyświetlenie odpowiedzi
                    Padłem, umarłem, nie wstanę.
                    A przez Pinta Żytorillo też padłeś?
                    Styl Black Rye IPA/Dark Rye Ale już w Polsce był. Tutaj modyfikacja stylu przez Piwne Podziemie polega na tym, że ich DRA leżakowane jest z cedrzykiem wonnym.
                    Last edited by Pankracy; 2014-11-12, 17:03.

                    Comment

                    • Jimmy_jb
                      Kapitan Lagerowej Marynarki
                      • 2005.11
                      • 911

                      A czemu Spanish? Poleciała bycza żółć?
                      Mona Browar Prywatny, Pruszcz Gdański Słoneczna

                      Comment

                      • oberzine
                        Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                        • 2012.02
                        • 228

                        o rzesz ty, miało być tak fajnie, mają sprzęt do chmielenia w przepływie, a tu jakiś cedrzyk...
                        Last edited by oberzine; 2014-11-12, 17:11.

                        Comment

                        • Pankracy
                          Major Piwnych Rewolucji
                          🥛🥛🥛🥛🥛
                          • 2007.10
                          • 2797

                          Kolejne piwo z Piwnego Podziemia to będzie Rye APA z zastosowaniem technologii Hop-Back, aromatyzowane skórką pomarańczy i cytryny.

                          Comment

                          • oberzine
                            Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                            • 2012.02
                            • 228

                            widać słaby ten hamerykański chmiel skoro trzeba jeszcze piwo aromatyzować skórkami pomarańczy

                            Comment

                            • Pankracy
                              Major Piwnych Rewolucji
                              🥛🥛🥛🥛🥛
                              • 2007.10
                              • 2797

                              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Jimmy_jb Wyświetlenie odpowiedzi
                              A czemu Spanish? Poleciała bycza żółć?
                              Spanish cedar - cedrzyk wonny. Takie drzewo z Karaibów o korzennym zapachu, z którego robi się pudełka na cygara. Zamiast wiórków dębowych, które dają waniliowe aromaty w piwie zastosowali patyczki z cedrzyka wonnego, który ma wnieść m.in. aromaty grejpfruta, pieprzu, goździków.

                              Comment

                              • becik
                                Generał Wszelkich Fermentacji
                                🍼🍼
                                • 2002.07
                                • 14999

                                To już jest przerost formy nad treścią. Jak tak dalej pójdzie to będą niedługo robić piwa z włosami łonowymi cyganek
                                Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

                                Comment

                                Przetwarzanie...
                                X