Zapytałem tu, bo właściwie trudno umieścić było to pytanie w jakimkolwiek innym wątku (równie dobrze mógłby być w "restauracyjnych").
Tak czy owak, dzięki za informację jak i za porządki.
Piwne Podziemie od zeszłego tygodnia gotuje. W planach na początek są piwa: Black Rye IPA, Rye APA i Oyster Stout.
Pierwszym piwem jest Hops, Dead and Taxes - Black IPA, a właściwie Spanish Cedar Aged Black Rye IPA.
A przez Pinta Żytorillo też padłeś?
Styl Black Rye IPA/Dark Rye Ale już w Polsce był. Tutaj modyfikacja stylu przez Piwne Podziemie polega na tym, że ich DRA leżakowane jest z cedrzykiem wonnym.
Spanish cedar - cedrzyk wonny. Takie drzewo z Karaibów o korzennym zapachu, z którego robi się pudełka na cygara. Zamiast wiórków dębowych, które dają waniliowe aromaty w piwie zastosowali patyczki z cedrzyka wonnego, który ma wnieść m.in. aromaty grejpfruta, pieprzu, goździków.
To już jest przerost formy nad treścią. Jak tak dalej pójdzie to będą niedługo robić piwa z włosami łonowymi cyganek
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment