Nowe browary rzemieślnicze w Polsce
Collapse
X
-
Bez jaj... Dzisiaj w sklepie kontraktowa PINTA kosztuje około 4,30 (w Leclercu więc powiedzmy dorzućmy te 70 groszy w normalnym sklepie czyli 5), podobnie kosztuja lagery z Kormorana (bardzo dobre). Czemu więc w sklepie miałyby kosztować 7-8? 7-8 to jest maks co w lokalu zwykłe jasne powinno kosztować.JEDNO PIVKO NEVADI!Comment
-
Atak chmielu w hurtowni 5.80, już widzę te wszystkie sklepy które z radością sprzedają go po 5- 6 plnKONKURENCJA ALKOHOLE
ul. Armii Krajowej 2
Godziny otwarcia: 7:00-22:00
http://facebook.pl/konkurencjaaComment
-
Piwa jasne z Kormorana zarówno w Leclercu jak i Carrefourze nie kosztują więcej niż 5 zł. Pierwsza Pomoc z kolei w Leclercu jest po 4 z kawałkiem (bodajże 4,40), porządne piwa jak Toporek z Bojana czy Książece z Lwówka kosztują po około 3, 3,50 zł.
Mason to też do Ciebie, niczego sobie nie ubzdurałem - podaję konkretne ceny ze sklepów (bo dyskusja jest raczej o piwach butelkowych) i nie widzę żadnych powodów do sprzedawania jasnego lagera/pilsa za więcej niż 5 zł, w sklepie. W lokalu 7-8 ( i czeskie tak spokojnie kosztują co pokazuje, że można)."Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"Comment
-
Hmm a czy my dyskutujemy o AIPA czy o zwykłym jasnym? Przeczytaj uważnie i ze zrozumieniem mój post .
Piwa jasne z Kormorana zarówno w Leclercu jak i Carrefourze nie kosztują więcej niż 5 zł. Pierwsza Pomoc z kolei w Leclercu jest po 4 z kawałkiem (bodajże 4,40), porządne piwa jak Toporek z Bojana czy Książece z Lwówka kosztują po około 3, 3,50 zł.
Mason to też do Ciebie, niczego sobie nie ubzdurałem - podaję konkretne ceny ze sklepów (bo dyskusja jest raczej o piwach butelkowych) i nie widzę żadnych powodów do sprzedawania jasnego lagera/pilsa za więcej niż 5 zł, w sklepie. W lokalu 7-8 ( i czeskie tak spokojnie kosztują co pokazuje, że można).Comment
-
-
Sranie w banie.Poczekajmy z rok -dwa lata i jak moda na te różne cuda się skończy to ceny wróca do normalnego poziomu.Na razie jest moda wiec każdy ciągnie ile sie da ale jak to z moda bywa kiedys sie kończy.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
Również sądzę, że obecna moda tak szybko nie minie. Widziałbym tu raczej stały trend (który może nieco osłabnąć lub skierować się w inną stronę). Sądzę za to, że zwiększy się konkurencja (przybywa nowych inwestycji) więc siłą rzeczy trzeba będzie konkurować również ceną, by utrzymać się na rynku.Comment
-
Wojna cenowa to jest ostatnia rzecz, na jaką się zdecydują producenci. Na to bym nie liczył za mocno, są inne sposoby.Comment
-
Wszystko zależy od nasycenia rynku. Myślę, że na krakowskim podwórku zacznie się to za jakieś dwa, trzy multitapy, czyli już zapewne całkiem niedługo.„Wam kury szczać prowadzić, a nie politykę robić”
"Pamiętaj, że piwo, które nawarzysz inni pić będą-nawarzone zatem winno być więcej niż dobre".
Nie jestem certyfikowanym sędzią PSPD.Comment
-
Nowo powstające inicjatywy, czy to z "własnymi garami" czy bez to często ludzie, którzy znają się z piwowarstwa domowego czy imprez, które wyrosły na tym. Często są to bliscy sobie ludzie i nie sądzę, by miało dojść w ich gronie do wojny. Zresztą plany na ten rok wielu kolaboracyjnych piw kraftowców zdają się to potwierdzać. Jeśli już dojdzie do wojny cenowej to właśnie pomiędzy dużymi, którzy odnotowują spadki sprzedaży z głównych marek w portfolio.Comment