O, przegapiłem ten fakt.
Nowe browary rzemieślnicze w Polsce
Collapse
X
-
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Prusak Wyświetlenie odpowiedziŁańcut wystartował? Wczoraj miała być premiera. Ktoś pił i potrafi powiedzieć, czy to polska średnia, czy też warto zauważyć ich piwa?
Comment
-
-
Wystartował w sobotę o równej 20:00
Nie chcieli w "moim" specjalistyku" nawet sprzedawać wcześniej o dwie godziny, za co plus
Obecnie tylko lane.
Butelki za miesiąc
Nie piłem. Cen nie znam. Etykiety ciekawe.
Planowali (przynajmniej na początku) ukierunkować rynek zbyty na tylko nasz rejon, bez pchania w kraj, ale zapewne im nie wyjdzie :] (lub już im nie wyszło)
Comment
-
-
Browar Czarna Owca z Semlina dziś o 9:56 zaczął warzyć swoje pierwsze piwo, którym będzie Bitter. W kolejce APA. Warzelnia 10 hl, 4 tanki po 20 hl i 1 (pośredniczący) 10 hl.
Wymiary faktycznie nieco większe - miejsce na pianę jest.
Piwo będzie rozlewane do butelek oraz w mniejszym zakresie (wszystko zależy od zainteresowania) do beczek.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Ostatnio wstąpiłem do monopolowego, który mam po drodze i który miał wywieszoną kartkę "browar Osowa Góra". Sprzedawca skarżył się, że dostaje tylko po 4 piwa z każdego rodzaju od Osowej, poza nimi ma tylko Zduńską Wolę z regionalnych.
Wygląda na to, że powstał browar, który realizuje strategię sprzedaży wokół komina.Duża ofensywa w detalu w Bydgoszczy. Fajnie, że nadeszły czasy, kiedy jest to możliwe.Lotna ekspozytura browaru
Też Was kocham.
Comment
-
-
Nie wiem czy w dzisiejszych realiach jest w ogóle mozliwe funkcjonowanie ze sprzedażą wyłącznie "wokół komina".
Nie chodzi mi już o to że obecnie sieć i możliwości dystrybucji lokalnych piw po całym kraju są szybsze i sprawniejsze niż np w okresie PRLu gdy takowe browary istniały ale chodzi też o kwestie nazwijmy to możliwości nabywczych klienteli. Wiadomo że piwa z takich małych, rzemieślniczych browarów są drogie powiedzmy od 5 pln w górę a to za dużo ażeby takich piw sprzedać sporo, zwłaszcza gdy browar nie znajduje się w dużym mieście. Lokalsi w prawie 100 procentach przypadków i tak kupią tani, koncernowy browar w cenie 2,50-3 pln a nie 2 x droższego lokalnego crafta. Browar lokalny z kolei musi sprzedać piw sporo żeby produkcja opłacała mu się.
Nie wiem czy jest w Polsce jakikolwiek browar rzemieślniczy (nie restauracyjny) który utrzymuje się jedynie ze sprzedaży piwa w swojej najbliższej okolicy i poza nią praktycznie nie jest dostępnyPiętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cooper Wyświetlenie odpowiedziNie wiem czy w dzisiejszych realiach jest w ogóle mozliwe funkcjonowanie ze sprzedażą wyłącznie "wokół komina".
Nie chodzi mi już o to że obecnie sieć i możliwości dystrybucji lokalnych piw po całym kraju są szybsze i sprawniejsze niż np w okresie PRLu gdy takowe browary istniały ale chodzi też o kwestie nazwijmy to możliwości nabywczych klienteli. Wiadomo że piwa z takich małych, rzemieślniczych browarów są drogie powiedzmy od 5 pln w górę a to za dużo ażeby takich piw sprzedać sporo, zwłaszcza gdy browar nie znajduje się w dużym mieście. Lokalsi w prawie 100 procentach przypadków i tak kupią tani, koncernowy browar w cenie 2,50-3 pln a nie 2 x droższego lokalnego crafta. Browar lokalny z kolei musi sprzedać piw sporo żeby produkcja opłacała mu się.
Nie wiem czy jest w Polsce jakikolwiek browar rzemieślniczy (nie restauracyjny) który utrzymuje się jedynie ze sprzedaży piwa w swojej najbliższej okolicy i poza nią praktycznie nie jest dostępnyLotna ekspozytura browaru
Też Was kocham.
Comment
-
-
Piszesz chyba o Warce? Bo Eureka ma fb.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Ta Warka to rozumiem bardzo jeszcze świeży temat i pewnie dalsza przyszłość ?
Chyba póki co nie ma sensu tam jechać.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pankracy Wyświetlenie odpowiedziPonoć buduje pod firmą Craft Brewery Podlasie Sp. z o.o..
Comment
-
-
Piekarnia Piwa z Niezdary już ruszyła.Na kranach jest Witek,Belgian Pale Ale i AIPA.Fermentuje już pszenica.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
-
Śmigając po Bieszczadach mignął nam przy zjeździe na Muczne za Stuposianami banner Siedliska Carpathia że powstaje tam browar. Po telefonie okazało się że mają ambicje na otwarcie w tym roku.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
Comment