W Koronowie pod Bydgoszczą trwają przygotowania do budowy browaru rzemieślniczego.
Nowe browary rzemieślnicze w Polsce
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pankracy Wyświetlenie odpowiedziWe wsi Dołuje pod Policami planowany jest browar. Ma nosić nazwę Browar Barnim.
To ja w takim razie dodam, że browar rzemieślniczy powstaje także w Stargardzie (zwanym dawniej Szczecińskim). I nie chodzi o żaden z dwojga od dawna zapowiadanych.Last edited by Pendragon; 2017-04-11, 09:30.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
W piątek został wysłany ostatni transport zbiorników do nowo budowanego browaru, który znajduje się na południowym zachodzie Polski. Były to urządzenia do warzelni:
• whirpool o pojemności 30hl,
• kocioł zacierny o pojemności 10 hl,
• kadź zacierna o pojemności 30 hl,
• kocioł warzelny o pojemności 30 hl,
• kadź filtracyjna do warzelni o pojemności 30 hl,
• zbiornik pośredni o pojemności 30 hl,
• pomost obsługowy,
Wykonaliśmy również 3 fermentory i 11 zbiorników leżakowych, wszystkie po 100 hl. Obecnie trwają prace montażowe u klienta.Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fidoangel Wyświetlenie odpowiedzihttps://plus.google.com/+HydroInstal...ts/WN1bUvt8APr
Gruba sprawa, coś mi umknęło czy jeszcze nikt nic?"nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))
Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedziDoszły mnie słuchy na BeerWeek 3, że Jacer już nie jest piwowarem Nepomucena. W takim bądź razie kto?
Wysłane z mojego GT-I9195 przy użyciu Tapatalka
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedziDoszły mnie słuchy na BeerWeek 3, że Jacer już nie jest piwowarem Nepomucena.
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedziJacer już nie jest piwowarem Nepomucena.
troszku już okrzepła ta informacja
Comment
-
-
Rynek transferowy niczym w piłce nożnej.pozdrawiam
www.BrowaryMazowsza.pl - kompendium wiedzy o piwowarstwie ziemi mazowieckiej
Comment
-
-
Czyli nie wiadomo kto za tym stoi?
Comment
-
-
pewnie żydowsko-masońska (bez skojarzeń personalnych) światowa finansjera.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
-
Prawda jest bardziej banalna. Bliżej nieokreśleni przedsiębiorcy z prowincji
Zobacz: http://www.nowytydzien.pl/piwo-z-krasniczyna/
Comment
-
Comment