Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cooper
Wyświetlenie odpowiedzi
Nowe browary rzemieślnicze w Polsce
Collapse
X
-
dokładniePiętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
-
Nie jest to kolejne podejście do minibrowaru w Bliznem Jasińskiego. Rafał Kowalczyk wziął się za budowę browaru w Domaniewku i tam realizuje swoje browarnicze plany.
To jest zupełnie inny browar, w innej miejscowości i prawie przy samych rogatkach Warszawy.
-
👍 1
Comment
-
-
Od powstającym od dawna browarze w Domaniewku skoligaconym z Jabeerwockie'm to wiem.
Chodziło mi o to czy możesz coś więcej napisać o tym drugim w Bliznem. Jakiś adres może ?Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cooper Wyświetlenie odpowiedzi
Ooooo !! Ta wiadomość tak mnie zaciekawiła że aż przełamałem swoją niechęć do nowego wyglądu BB i napisałem post.
Czy to jest kolejne podejście do odpalenia działalności tego browaru który próbował ruszyć już kika lat temu ? Pamiętam że chyba próbował lansować wynalazek technologiczny typu "Beer tower" ktory finalnie, po odpuszczeniu sobie browaru, wylądował w warszawskim Jabeerwocky ? Pamiętam że ten tyci browar miał się mieścić w typowym mieszkalnym domu w tej miejscowości. Ulicy już sobie nie przypomnę.Last edited by e-prezes; 2021-01-19, 20:21.
Comment
-
-
Dobra już nie gadajmy o tym browarze z piwną wieżą. O niedoszłym Browarze Browarzyciel napisałem w tym temacie pod koniec 2012 roku tutaj https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...50#post1620950 (nie znam ikonek badziewnego paska edycji w "nowym BB" na pamięć by wklieić link lepiej). Proszę więc o ewentualne info nt NOWEGO browaru w Bliznem wspomnianego przez Pankracego jeśli można.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cooper Wyświetlenie odpowiedziOd powstającym od dawna browarze w Domaniewku skoligaconym z Jabeerwockie'm to wiem.
Chodziło mi o to czy możesz coś więcej napisać o tym drugim w Bliznem. Jakiś adres może ?
ul. Długa 5, 05-082 Blizne Łaszczyńskiego.
-
👍 1
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pankracy Wyświetlenie odpowiedziBrowar Zbrozło z Obornik Śląskich otrzymał zatwierdzenie typu zbiorników.
No to już tylko czekać na informację o warzeniu.
Nawet wydawało mi się, że to kontrakt. Piwa mają pasteryzowane - póki co czekoladowy porter i APA.
-
👍 1
Comment
-
-
Tego browaru wśród tegorocznych debiutantów chyba jeszcze nikt nie przedstawiał.
Browar Uście
Uście 18
67-415 Uście
Mikrobrowar w starej szkole wiejskiej. Instalacja na pewno już tam jest. Pozwolenie na sprzedaż też już posiada. Czy produkuje piwo jeszcze nie wiem.
Comment
-
-
Rankerov
Krosnowice 91
57-362 Krosnowice
Browar rzemieślniczy Huberta Krecha. Osoby znanej w światku z projektów piwowarskich takich jak np. "Piwo z Twierdzy Kłodzko", ale przede wszystkim z popularyzacji cydru w Polsce.
Inwestycja jest na etapie montażu instalacji. Relacje z budowy browaru można śledzić na videoblogu Huberta.Last edited by Pankracy; 2021-04-26, 11:25.
Comment
-
Comment