Radek Diestler: Pivopedie

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Pendragon
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2006.03
    • 13963

Radek Diestler: Pivopedie

Niedawno wyszła takaż to oto publikacja:
    Dnes bychom Vám chtěli představit encyklopedii českého a slovenského piva PIVOPEDIE, kterou vydal Knižní klub. Jedná se především o seznam pivovarů. U každého jsou uvedeny základní informace jako adresa, elektronické kontakty. Co mě trošku zaráží je, že loga nejsou u každého. Dále se dozvíte něco z historie toho kterého pivovaru a současný popis. U některých pak ještě Zajímavosti...

Gdyby ktoś, będąc w Czechach widział, to uprasza się o zakup dla mnie jednego egzemplarza Koszty (ok 40 zł za książkę plus przesyłkę) oczywiście poniosę.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Related Topics

Collapse

• heckler
    Ptení, Ptení 304, Minipivovar Šarovec
    heckler
    Niespełna 15 kilometrów od Prostějova leży wioska Pteni i właśnie tam oficjalnie, od lutego tego roku Radek Špicera otwiera kolejny przydomowy browarek.
    Jadąc tam w ciemno, na wiele nie liczyliśmy, ale mieliśmy przysłowiowy rzut beretem od browaru Castellum, więc czemu nie spróbować....
    2024-05-14, 07:01
  • dadek
    Luhačovice, Družstevní 142, Lázeňský pivovar/Restaurace U koňa
    dadek
    Znane uzdrowisko na wschodniej Moravě doczekało się w tym roku swojego browaru. Powstał on blisko luhačovického zámku (czyli pałacu) z 1738 roku, w przemysłowej przybudówce do budynków restauracji i pensjonatu "U koňa". Przyjeżdżając do Luhačovic pociągiem mijamy ten kompleks...
    2021-12-20, 01:37
  • darekd
    Przełom, Koziołek
    darekd
    Koźlak z Białowieży:

https://browarprzelom.pl/

Alk. 6,1%

Niestety nie podali zaw. ekstr.

Aromat - słodowy, po otwarciu karmel z czekoladą, po przelaniu do szkła ciastka kakaowe przechodzące w razowy chleb/pumpernikiel
    Piana - średnia, takaż...
    2024-11-19, 22:50
  • heckler
    Černotín 45, Pivovar Chors
    heckler
    Do położonej nieopodal Hranic, małej mieściny Černotín 01.06 zawitałem już po raz trzeci, a wszystko to za sprawą powstałego w niej kolejnego browarku o tajemniczej nazwie Chors.
    Dwa pierwsze podejścia do browaru miały miejsce w niedzielę i teraz już wiem, że z góry spisane były...
    2019-06-18, 05:44
  • darekd
    Mikołajki, Marcowe Mamry
    darekd
    Marcowe, 15% ekstr, 5,6% alk., IBU 24.
    Słody - pilzneński, monachijski, wiedeński, Cara Pils, polskie chmiele (Marynka, Lubelski)

Aromat - słodowy, słodszy, trochę jak drożdżówka z kwaskowymi jabłkami bądź wiśniami, trochę chmielowej szorstkości (liście, tytoń) polskich...
    2022-11-11, 00:31
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...