Jahrbuch der Gesellschaft für Geschichte des Brauwesens

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Piwowar
    Major Piwnych Rewolucji
    🥛🥛🥛🥛
    • 2001.05
    • 2565

Jahrbuch der Gesellschaft für Geschichte des Brauwesens

Jeszcze coś dla miłośników języka niemieckiego. Książki ukazują się co roku i poruszają różne tematy dotyczące historii piwowarstwa. W roczniku 2012 ukazała się na przykład "Historia browaru Peschel w Swiebodzinie" autorstwa Pieczarka oraz moja "Historia Wrocławskiej Akcyjnej Fabryki Słodu". We wcześniejszych rocznikach możemy znaleźć na przykład historię browarów wrocławskich: Kipke, Pfeifferhof, Engelhardt, Mieszczański i jeszcze kilka innych. W tym roku ukaże się historia browaru E. Haase.
    Attached Files
    Archiwum piwne

Poznaj
    http://www.browar.biz/centrumpiwowar...ndrzej_urbanek
    Historię piwowarstwa w Brzegu i okolicachhttp://www.browar.biz/centrumpiwowar...ndrzej_urbanek
    Już dostępne! "Browary akcyjne Wrocławia"

Related Topics

Collapse

• darekd
    Eibauer, Berliner Geschichte Helles Lager
    darekd
    Browar z saksońskiego Eibau leży dużo bliżej Zgorzelca niż Berlina, ale obrali strategię marketingową na Berlin i w związku z tym wypuszczają olbrzymią serię z puszkami z wizerunkiem zabytków Berlina.

To piwo jasne ma 10% ekstr. i 4,1 % alk. Na opakowaniu Berliner Dom...
    2023-09-08, 16:47
  • ART
    Historia BrowarBizu
    ART
    Poprosiłem mózg neuronowy o opisanie historii BrowarBizu, bo pamięć już nie ta ...
    2023-08-11, 14:16
  • etman
    Piwowar nr 51
    etman
    Właśnie dotarł do nas Piwowar nr 51.

Numer 51 magazynu "Piwowar" poświęcony jest głównie stylowi barley wine, prezentując jego charakterystykę, zasady degustacji, przepisy i aspekty prawne. Tematyka numeru obejmuje również piwowarstwo domowe, historię naczyń do piwa,...
    2024-12-10, 18:48
  • seba_gliwice
    Historia gliwickich browarów działających w XIX i XX wieku
    seba_gliwice
    Witam,

Chciałem poinformować, że właśnie wyszła moja najnowsza książka „Historia gliwickich browarów działających w XIX i XX wieku”. Jest to moja własna, niezależna inicjatywa i projekt (również finansowy). Tak więc dostępna jest tylko i wyłącznie u mnie (odbiór...
    2020-03-11, 18:59
  • etman
    Piwowar nr 50
    etman
    Hejka, przez jakiś będę się tu udzielał w imieniu Centrum Piwowarstwa

Niedawno dotarł do nas Piwowar nr 50.

Numer 50 magazynu "Piwowar" skupia się głównie na grodziskim piwowarstwie, prezentując różnorodne aspekty tego stylu. Zawiera wywiady z pasjonatami...
    2024-09-18, 13:25
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...