Jeszcze coś dla miłośników języka niemieckiego. Książki ukazują się co roku i poruszają różne tematy dotyczące historii piwowarstwa. W roczniku 2012 ukazała się na przykład "Historia browaru Peschel w Swiebodzinie" autorstwa Pieczarka oraz moja "Historia Wrocławskiej Akcyjnej Fabryki Słodu". We wcześniejszych rocznikach możemy znaleźć na przykład historię browarów wrocławskich: Kipke, Pfeifferhof, Engelhardt, Mieszczański i jeszcze kilka innych. W tym roku ukaże się historia browaru E. Haase.
Jahrbuch der Gesellschaft für Geschichte des Brauwesens
Collapse
X
-
Jahrbuch der Gesellschaft für Geschichte des Brauwesens
Archiwum piwne
Poznaj
http://www.browar.biz/centrumpiwowar...ndrzej_urbanek
Historię piwowarstwa w Brzegu i okolicachhttp://www.browar.biz/centrumpiwowar...ndrzej_urbanek
Już dostępne! "Browary akcyjne Wrocławia"Tagi: brak
Related Topics
Collapse
-
Browar z saksońskiego Eibau leży dużo bliżej Zgorzelca niż Berlina, ale obrali strategię marketingową na Berlin i w związku z tym wypuszczają olbrzymią serię z puszkami z wizerunkiem zabytków Berlina.
To piwo jasne ma 10% ekstr. i 4,1 % alk. Na opakowaniu Berliner Dom...-
Channel: Niemcy
-
-
Poprosiłem mózg neuronowy o opisanie historii BrowarBizu, bo pamięć już nie ta
...
-
Channel: Przy piwie
-
-
Właśnie dotarł do nas Piwowar nr 51.
Numer 51 magazynu "Piwowar" poświęcony jest głównie stylowi barley wine, prezentując jego charakterystykę, zasady degustacji, przepisy i aspekty prawne. Tematyka numeru obejmuje również piwowarstwo domowe, historię naczyń do piwa,...2024-12-10, 18:48 -
Witam,
Chciałem poinformować, że właśnie wyszła moja najnowsza książka „Historia gliwickich browarów działających w XIX i XX wieku”. Jest to moja własna, niezależna inicjatywa i projekt (również finansowy). Tak więc dostępna jest tylko i wyłącznie u mnie (odbiór...2020-03-11, 18:59 -
Hejka, przez jakiś będę się tu udzielał w imieniu Centrum Piwowarstwa
Niedawno dotarł do nas Piwowar nr 50.
Numer 50 magazynu "Piwowar" skupia się głównie na grodziskim piwowarstwie, prezentując różnorodne aspekty tego stylu. Zawiera wywiady z pasjonatami...2024-09-18, 13:25 - Loading...
- Koniec listy.