Chwilę temu wydane trafiły do mnie dwie książeczki związane z historycznymi Browarami Grodziskimi SA.
Antoni Thum - Jak zawładnąłem 6 kontynentami świata.
Pochodzący z rodziny austriackich piwowarów, osiadłej w Grodzisku Wielkopolskim, Antoni powołal do życia w 1922 roku Browary Grodziskie S. A., które przed wybuchem II wojny światowej doszly do wielkiej świetności, eksportując swoje piwa do 37 krajów świata. Antoni Thum byl aktywnym obywatelem Grodziska Wielkopolskiego, patriotą i społecznikiem.
Tajemnice z pamiętnika Irki Thum - córki piwowara.
Arcyciekawa i poruszająca historia piwowara i przemysłowca Antoniego Thuma (Browary Grodziskie) zapisana w pamiętniku jego córki Ireny.
Antoni Thum - Jak zawładnąłem 6 kontynentami świata.
Pochodzący z rodziny austriackich piwowarów, osiadłej w Grodzisku Wielkopolskim, Antoni powołal do życia w 1922 roku Browary Grodziskie S. A., które przed wybuchem II wojny światowej doszly do wielkiej świetności, eksportując swoje piwa do 37 krajów świata. Antoni Thum byl aktywnym obywatelem Grodziska Wielkopolskiego, patriotą i społecznikiem.
- język: polski
- Oprawa: twarda, 64 strony
- Wydawca: Browar Gracer Sp. z o.o.
- ISBN-13: 978839652703
Tajemnice z pamiętnika Irki Thum - córki piwowara.
Arcyciekawa i poruszająca historia piwowara i przemysłowca Antoniego Thuma (Browary Grodziskie) zapisana w pamiętniku jego córki Ireny.
- język: polski
- Oprawa: twarda, 224 strony
- Wydawca: Browar Gracer Sp. z o.o.
- ISBN-13: 9788395964701
Comment