Wydawnictwo PWN - http://ksiegarnia.pwn.pl/opis_ks.php?kid=2265&si=b&typ= oferuje książkę pod wielce tajemniczym tytułem PIWOWARSTWO
Piwowarstwo; Michael J. Levis, Tom W. Young; Wydawnictwo Naukowe PWN; 2001
Collapse
X
-
Odp: Hej to ja, Wasz Forumowy Bibliotekarz
celt_birofil napisał(a)
Wydawnictwo PWN - http://ksiegarnia.pwn.pl/opis_ks.php?kid=2265&si=b&typ= oferuje książkę pod wielce tajemniczym tytułem PIWOWARSTWOBrowar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
-
-
Odp: Odp: Hej to ja, Wasz Forumowy Bibliotekarz
adam16 napisał(a)
Powinno jeszcze być w EMPiK-ach.
A oto tekst z ulotki:
Książka w interesujący i zrozumiały sposób wyjaśnia zasadnicze kwestie nauki o piwowarstwie i jej powiązania z technologią produkcji piwa. Zawiera szczegóły na temat podstaw chemii i mikrobiologii, wykorzystania jęczmienia, chmielu i drożdży, słodownictwa, zacierania i fermentacji oraz technologii. Podaje też ważne i ciekawe informacje dotyczące jakości, smaku, rozlewu, i dystrybucji piwa. Jest to więc doskonały podręcznik dla studentów technologii fermentacji, dla uczniów techników spożywczych. Cenny przewodnik dla zawodowych piwoszy. Publikacja interesująca dla smakoszy tego złocistego napoju.
Koniec cytatuNie było Ciebie tyle lat! Myślałem, że nie wrócisz już (Krystyna Prońko - koniec cytatu)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kjaros Wyświetlenie odpowiedziWitam! Czy ktoś z szanownych forumowiczów widział gdzieś wspomnianą książkę przeznaczoną na sprzedaż?
Comment
-
-
O kurczę, jako nówka chodziła po 20 parę zł.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
Comment