adam16 napisał(a)
Powinno jeszcze być w EMPiK-ach.
Lepiej szukać w księgarniach firmowych PWN. Cena 45 zł, przez internet promocja 40 zł
A oto tekst z ulotki:
Książka w interesujący i zrozumiały sposób wyjaśnia zasadnicze kwestie nauki o piwowarstwie i jej powiązania z technologią produkcji piwa. Zawiera szczegóły na temat podstaw chemii i mikrobiologii, wykorzystania jęczmienia, chmielu i drożdży, słodownictwa, zacierania i fermentacji oraz technologii. Podaje też ważne i ciekawe informacje dotyczące jakości, smaku, rozlewu, i dystrybucji piwa. Jest to więc doskonały podręcznik dla studentów technologii fermentacji, dla uczniów techników spożywczych. Cenny przewodnik dla zawodowych piwoszy. Publikacja interesująca dla smakoszy tego złocistego napoju.
Koniec cytatu
Nie było Ciebie tyle lat! Myślałem, że nie wrócisz już (Krystyna Prońko - koniec cytatu)
Cóż, ja za swoją zapłaciłem chyba coś około 50 zł. Generalnie towar ciężki do znalezienia, więc się drożą. Może poczekawszy trochę znajdzie się lepsza oferta.
Numer 51 magazynu "Piwowar" poświęcony jest głównie stylowi barley wine, prezentując jego charakterystykę, zasady degustacji, przepisy i aspekty prawne. Tematyka numeru obejmuje również piwowarstwo domowe, historię naczyń do piwa,...
pozycja godna odnotowania: Piwna odsłona miasta Radomia. Katalog wystawy, oprac. Krzysztof Głowacki, wyd. Archiwum Państwowe w Radomiu, Radom 2023. W zasadzie to katalog wystawy, tyle, że wydany solidniej, niż niejedna książka. Z opisu książki: "Wydawnictwo powstało w związku z wystawą...
Według pewnego kronikarza Paczków był podobno już w 791 roku dużym i zaludnionym miastem. Tysiąc lat później, w 1784 roku, twierdzono że to nieprawda. Kto wie, to co dziś wydaje nam się wielkie, za sto lat może być uznane za małe. Dziś Paczków jest niewielkim...
Comment