Dzięki za sprostowanie , metro mamy bardzo rozbudowane i nie sposób spamiętać tak ogromną liczbę stacji
Albumy i książki, historie browarów
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Czy ktoś obeznany w "piwnej historii Mazowsza" mógłby wypowiedzieć się o merytorycznej stronie książki Piwne Mazowsze?pozdrawiam
www.BrowaryMazowsza.pl - kompendium wiedzy o piwowarstwie ziemi mazowieckiejComment
-
Comment
-
Rozpocząłem porządkowanie tego tematu, więc proszę się nie przestraszyć
Każda pozycja wydawnicza otrzymuje od teraz swój własny wątek w wydzielonym dziale:
Biblioteka - wydawnictwa o tematyce piwnej
będzie się to działo sukcesywnie, bo trochę postów tu jest- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
Rozpocząłem porządkowanie tego tematu, więc proszę się nie przestraszyć
Każda pozycja wydawnicza otrzymuje od teraz swój własny wątek w wydzielonym dziale:
Biblioteka - wydawnictwa o tematyce piwnej
będzie się to działo sukcesywnie, bo trochę postów tu jest
Art - ale zostawisz ten link w takiej formie jak jest teraz?
Mamy tu wszystko w jednym, a ty nas po kątach roześlesz...
No i ten intelektualny charakter tego działu - nie można go Administracyjnie popsuć!Comment
-
Zostanie na pewno ten temacik dla wątków pobocznych ale związanych z wydawnictwami no i ku pamięci kto go zaczął A cały dział będzie zawierał to co jest w tym temacie, tyle że w bardziej przydatnej dla nas postaci. Mozolne rzekopywanie się przez 300 postów może sprawiać przyjemność tylko tym którzy tu są od 2002r. i wiedzą że o czymś konkretnym się tu wspomniało.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
A tak na marginesie to, zapomniałeś o przyjemnościach dla tych z 2001 r.Comment
-
ale temat istnieje od 2002- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
-
Comment
-
Zbieram porcelanki składów z Pomorza; kapsle dziewicze Carlsberga (cały świat) oraz powojenne zdjęcia i pocztówki Słupska
Szukam e-materiałów (zdjęć, skanów fantów i artykułów) nt. składów i rozlewni obecnej i dawnej RP z okresu pw-ppf do strony na facebooku BEZ LOGOWANIA:
https://www.facebook.com/SkladyRozlewniePiwa
Comment
-
Dla znających czeski...
W trakcie tegorocznych wakacji w Czechach zakupiliśmy książkę Jaroslava Vašáka "PIVO - Příručka pro správného Ćecha".
Wydanie I tegoroczne, format 15 x 21 cm, stron 170, twarda oprawa.
Książka jest zbiorkiem ogólnych informacji na temat piwa: krótka historia wyrobu piwa i piwowarstwa, wartości odżywcze piwa, czeskie piwne przysłowia, piwne ciekawostki, piwny słowniczek, piwne muzea, znane osobistości w piwnym kontekście oraz pokaźny zbiorek przepisów na dania z piwem. Jest także piwny quiz.
Całość okraszona satyrycznymi rysunkami autorstwa Petra Urbana.
Autor książki nie przyłożył się jednak zbytnio do tematu, bo dał plamę wołającą o pomstę do nieba - w dziale "Piwne muzea" jest informacja, że muzeum piwa w Polsce znajduje się w mieście Bielsko-Biała
Niemniej ze względu na zawartość piwnych przepisów książka warta polecenia.Comment
-
mam wielką prośbę odnośnie książki "Piwo na zdrowie" dr. med. Karl Heinz Ricken i Heike van Braak. Wyd. INTERSPAR, 1999 czy ktoś może wie gdzie obecnie teraz można ją dostać albo gdzie jest dostępna??? jest to dla mnie bardzo ważne, gdyż pisze pracę inżynierska na temat zdrowotnych włąciwości piwaComment
-
Najszybciej w google
http://www.dobreksiazki.pl/b1462-piwo-na-zdrowie.htmZbieram porcelanki składów z Pomorza; kapsle dziewicze Carlsberga (cały świat) oraz powojenne zdjęcia i pocztówki Słupska
Szukam e-materiałów (zdjęć, skanów fantów i artykułów) nt. składów i rozlewni obecnej i dawnej RP z okresu pw-ppf do strony na facebooku BEZ LOGOWANIA:
Comment
-
Tzn., jak będzie dostępne - nie doczytałem :|Zbieram porcelanki składów z Pomorza; kapsle dziewicze Carlsberga (cały świat) oraz powojenne zdjęcia i pocztówki Słupska
Comment
-
ADAM PŁOSKI:
ARTYKUŁY:
1. Nidzicki „Browar Zamkowy”, [w:] Warmińsko – Mazurski Biuletyn Konserwatorski, Rocznik II, 2000r.
2. Tradycje piwowarskie Szczytna, [w:] Warmińsko – Mazurski Biuletyn Konserwatorski, Rocznik III, 2001r.
3. Browarnictwo południowych Mazur, [w:] Rocznik Mazurski, Tom VI, 2002r.
4. I w Biskupcu piwo warzono, Warmińsko – Mazurski Biuletyn Konserwatorski, Rocznik V, 2003r.Comment
Comment