Mam do sprzedania zestaw do domowego warzenia piwa w skład którego wchodzi: - garnek emaliowany z pokrywką o pojemności 30L 200 zł - drewniana warząchew (łyżka) 10 zł - śrutownik stołowy 200 zł - chłodnica zanurzeniowa ze stali nierdzewnej 100 zł - refraktometr 0-40°Brix'a...
Koníček to już mało powiedziane bo wyrosło już z niego spore konisko. 2.06.2006 roku sládek Mojmír Velký uwarzył swoją pierwszą warkę Ryzáka 11° o objętości 250 l w browarku odległym o 1,5 km od centrum Vojkovic. Tak zaczęła się historia, po pięciu tygodniach piwo można było...
Harpagan, od wielu lat dobrze znany wszystkim piwoszom z nietuzinkowych piw o odjechanych nazwach, jako kolejny kontrakt może się już pochwalić własnym browarem. Tak uczynił Łukasz Grudzień zapraszając do Kostrzyna Wkp. naszą 6-osobową ekipę nazajutrz po Poznańskich Targach Piwa, czyli...
Mam do sprzedania zestaw startowy do domowej produkcji piwa; W skład zestawu wchodzą:
- pojemnik fermentacyjny 33 litry z pokrywą
- pojemnik fermentacyjny 33 litry z pokrywą oraz kranik
- termometr analogowy
- ballingometr / areometr / cukromierz 0-25º BLG wraz ze szklaną...
Szedłem dziś jedną z głównych arterii Bydgoskiego Przedmieścia, gdy na słupie ogłoszeniowym dostrzegłem plakat informujący o zlokalizowanej tuż obok Galerii Piwa. Wszedłem więc w podwórko, gdzie wśród pawilonów (czytaj: budek) zlokalizowanych przed Polo Marketem znalazlem Galerię Piwa....
Comment