Piwne Mazowsze, Henryk Sienkiewicz, 2007

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Marusia
    Marszałek Browarów Rzemieślniczych
    🍼🍼
    • 2001.02
    • 20221

Piwne Mazowsze, Henryk Sienkiewicz, 2007

Trochę kryptoreklama, bo jest u nas w sklepie Ale też i dzięki temu mogłam się z tą pozycją zapoznać.

Jak dla mnie bardzo ciekawa, interesująco napisana książka o historii piwa na Mazowszu, poczynając od tej najstarszej, do tej sprzed paru lat. Dużo danych, trochę ciekawostek, anegdotek oraz wierszyków dawnych poetów traktujących o piwie mazowieckim. Każdy mazowiecki browar ma swój obszerny rozdział, autor nie żałował papieru Zdjęć niewiele.

Nie jestem w stanie ocenić rzetelności danych, bo dla mnie to nowe historie, ale czyta się bardzo dobrze.

Przerobiłam Ciechana, biorę się za Kasztelana, tym razem nie w wersji kuflowej, a papierowej
    www.warsztatpiwowarski.pl
    www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

• becik
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🍼🍼
    • 2002.07
    • 14999

a wyszukiwarki koleżanka nie zna?

Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• granat862
      Kapitan Lagerowej Marynarki
      • 2004.12
      • 945

Ale ta książka jest inna, wyjątkowa bo od Marusii naszego radiowego guru
      Szklanka wody nie jednemu człowiekowi juz zaszkodziła, natomiast szklanka Pilznera nigdy."

Comment

• Marusia
        Marszałek Browarów Rzemieślniczych
        🍼🍼
        • 2001.02
        • 20221

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik Wyświetlenie odpowiedzi
        Patrzyłam tylko w tematy dedykowane książkom, sorry, słabo jestem obeznana z tym działem Ale jest ok, uważam, że ta pozycja zasługuje na swój własny wątek
        www.warsztatpiwowarski.pl
        www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

Przetwarzanie...
        X