W połowie maja br. zadebiutuje nowa pozycja książkowa na temat piwowarstwa amatorskiego pt. Domowe warzenie piwa. autorstwa Richarda Lehrla, wydawnictwa RM.
Jej premierę oraz dostępność pierwszych egzemplarzy przygotowaliśmy wraz z wydawcą na czas VII Warsztatów Piwowarskich. Wtedy też fizycznie będą dostępne pierwsze egzemplarze do odbioru osobistego. Do 4 maja włącznie można zarezerwować sobie tańszy o kilka złotych egzemplarz: http://www.centrumpiwowarstwa.pl/sklep/produkty/846.
W tej tańszej formie oczywiście książka będzie dostępna także wysyłkowo. Na oraz po Warsztatach książka będzie dostępna w regularnej sprzedaży w ofercie Centrum Piwowarstwa, także poprzez BrowarBiz:
Tak o polskiej edycji pisze wydawca (RM):
Uprawianie jakiegoś hobby sprawia przyjemność tylko wtedy, gdy prowadzi do sukcesów, a nakład pracy nie przekracza granic rozsądku. Sukces w przypadku warzenia piwa oznacza osiągnięcie wysokiej jakości warzonego trunku.
Autor tej książki – piwowar hobbysta z wieloletnim doświadczeniem – podpowiada, jak produkować pierwszorzędne piwo, które nie ustępuje jakością piwom komercyjnym. W poradniku tym znajdziesz mnóstwo informacji niezbędnych do tego, by samodzielnie uwarzyć piwo – od charakterystyki różnych gatunków słodu, chmielu i drożdży, po instrukcje budowy prostych urządzeń niezbędnych do wyrobu tego alkoholu. Opisano w niej także poszczególne etapy powstawania piwa, m.in. śrutowanie i filtrowanie.
Zatem jeśli masz ochotę na monachijskie jasne, austriackie marcowe lub czeskiego pilznera własnej roboty, warto sięgnąć po tę książkę. Informacje w niej zawarte pozwolą niewielkim kosztem i wysiłkiem stworzyć domowy minibrowar.
ISBN: 978-83-7243-788-4
Liczba stron: 168
Okładka: miękka
Zapraszam do zakupu:
przez Centrum Piwowarstwa:
lub przez BrowarBiz:
W niniejszym wątku zapraszam do komentowania wydawnictwa
Jej premierę oraz dostępność pierwszych egzemplarzy przygotowaliśmy wraz z wydawcą na czas VII Warsztatów Piwowarskich. Wtedy też fizycznie będą dostępne pierwsze egzemplarze do odbioru osobistego. Do 4 maja włącznie można zarezerwować sobie tańszy o kilka złotych egzemplarz: http://www.centrumpiwowarstwa.pl/sklep/produkty/846.
W tej tańszej formie oczywiście książka będzie dostępna także wysyłkowo. Na oraz po Warsztatach książka będzie dostępna w regularnej sprzedaży w ofercie Centrum Piwowarstwa, także poprzez BrowarBiz:
Tak o polskiej edycji pisze wydawca (RM):
Uprawianie jakiegoś hobby sprawia przyjemność tylko wtedy, gdy prowadzi do sukcesów, a nakład pracy nie przekracza granic rozsądku. Sukces w przypadku warzenia piwa oznacza osiągnięcie wysokiej jakości warzonego trunku.
Autor tej książki – piwowar hobbysta z wieloletnim doświadczeniem – podpowiada, jak produkować pierwszorzędne piwo, które nie ustępuje jakością piwom komercyjnym. W poradniku tym znajdziesz mnóstwo informacji niezbędnych do tego, by samodzielnie uwarzyć piwo – od charakterystyki różnych gatunków słodu, chmielu i drożdży, po instrukcje budowy prostych urządzeń niezbędnych do wyrobu tego alkoholu. Opisano w niej także poszczególne etapy powstawania piwa, m.in. śrutowanie i filtrowanie.
Zatem jeśli masz ochotę na monachijskie jasne, austriackie marcowe lub czeskiego pilznera własnej roboty, warto sięgnąć po tę książkę. Informacje w niej zawarte pozwolą niewielkim kosztem i wysiłkiem stworzyć domowy minibrowar.
ISBN: 978-83-7243-788-4
Liczba stron: 168
Okładka: miękka
Zapraszam do zakupu:
przez Centrum Piwowarstwa:
lub przez BrowarBiz:
W niniejszym wątku zapraszam do komentowania wydawnictwa
Comment