Ładna etykieta ale czemu nadal tak mocno wykręcone? 6,8% z 14,5 Blg to bardzo dużo. Nie myśleliście o wypuszcczeniu 14stki odfermentowanej do 5,5%? Dam sobie palec uciąc, że wtedy to byłoby marcowe pełną gębą.
I tak jest lepiej, było przecież 7,2%. Ziarnko do ziarnka, może następne wcielenie dostanie o kolejne 0,4% mniej i wyjdzie niedaleko optimum. Bierhallowy marzen ma 5,8% przy 13,7 ekstr.
I tak jest lepiej, było przecież 7,2%. Ziarnko do ziarnka, może następne wcielenie dostanie o kolejne 0,4% mniej
Terefere . Przypomnę, że polskie prawo dopuszcza wahanie +/- 1% alkoholu. Z czego browaru chętnie korzystają, często podając na etykiecie wyższą zawartość alkoholu. Tak więc standardowe Marcowe ma między 6,2 a 8,2%. A owa edycja specjalna ma pomiędzy 5,8 a 7,8%.
W ogóle mam wątpliwości, czy to faktycznie inne piwo, czy tylko nowa etykieta. Ekstrakt się nie zmienił, w zmianę zawartości alkoholu poważnie wątpię. No cóż, poczekam na jakieś recenzje.
Fajnie, że w końcu i Kromoran wypuszcza swoje szkło.
Dedykowane szkło powinno być wszakże elementem świadomego i kulturalnego picia piwa.
Zestaw z porterem - w perspektywie idących zimnych dni - wydaje się też dobrym pomysłem.
Mam nadzieję na dobrą, a nie "unikalną'" dostępność.
Fajnie, że w końcu i Kromoran wypuszcza swoje szkło.
Dedykowane szkło powinno być wszakże elementem świadomego i kulturalnego picia piwa.
Zestaw z porterem - w perspektywie idących zimnych dni - wydaje się też dobrym pomysłem.
Mam nadzieję na dobrą, a nie "unikalną'" dostępność.
Zgadzam się w 100% z kolegą. Na zimowe wieczory jak znalazł. No i liczę też na dostępność. Mam też nadzieję, że w przyszłości ujrzą światło dzienne inne pokale Kormorana.
Comment