Poszukuję osoby z Gorzowa Wlkp. lub okolic do prowadzenia piwnych degustacji (zwykle dla kilkunastu osób) połączonych z opowieścią o historii piwa, procesie warzenia, składnikach oraz o sensoryce.
Prowadzenie degustacji
Collapse
Related Topics
Collapse
-
Wreszcie dotarło i do nas nowe wydawnictwo w jęz. polskim - "Warzenie bez kompromisów" Randy'ego Moshera.
Dzięki Tomkowi z Piwo.org elroy i Piotrowi Kucharskiemu Twilight_Alehouse powstało polskie wydanie tej niejako kultowej książki.
Zawiera polski dodatek...2025-01-03, 00:43 -
Witam!
Poszukuije osoby chetnej do poprowadzenia wieczoru z degustacja piw regionalnych.
Kogos kto opowie, pokaze roznice, poda do degustacji w odpowiedniej kolejnosci i odpowiednim szle.
Termin 29.10.18
Miejsce: Agropark Dworek pod Lipa Nowe Kotlice, woj. swietokrzyskie... -
Długo zapowiadany browar restauracyjny w Gorzowie Wlkp. w końcu wystartował w 2024 roku, chociaż miał ruszyć już dwa lata wcześniej.
Znajduje się w 4-gwiazdkowym hotelu Pavco. Hotel drogi i ekskluzywny, podobnie jak restauracja, z tym że lokalizacja hotelu nie za bardzo atrakcyjna....-
Channel: Lubuskie
-
-
Nie bez szczypty złośliwości mówi się, że "belgia" (czytaj. belgijskie piwa) jest nudna. Jednym z pierwszych piw belgijskich, które w dawnych czasach wypiłem i całkowicie nie zrobiło na mnie wrażenia to był Duvel. Piwo w takim samym stylu jak to, które opisuję. Kupiłem (albo...
-
Channel: Piwo - konkretnie
-
-
Właśnie dotarł do nas Piwowar nr 51.
Numer 51 magazynu "Piwowar" poświęcony jest głównie stylowi barley wine, prezentując jego charakterystykę, zasady degustacji, przepisy i aspekty prawne. Tematyka numeru obejmuje również piwowarstwo domowe, historię naczyń do piwa,...2024-12-10, 18:48 - Loading...
- Koniec listy.