Mam nadzieje że się nie obrazicie że powielam moje ogłoszenie z innego portalu.
Jestem w bardzo początkowej fazie otwierania browaru rzemieślniczego, na razie jest: pomysł, lokal, część funduszy około 100 tyś. pierwsze spotkania z architektami (w tym tygodniu) doświadczenie w prowadzeniu działalności gospodarczej i bieżący dopływ gotówki.
Poszukuje kogoś znającego branże z doświadczenie w piwowarstwie domowym i tu się moja oferta rozdziela bo albo szukam wspólnika minimum 40% wkładu finansowego- przy mniejszym wkładzie nie ma to sensu. Albo współpracownika który z czasem odkupi ode mnie część browaru na preferencyjnych warunkach- myślę że to jedyna logiczna forma współpracy przy takim interesie a ja mam zbyt małe doświadczenie w piwowarstwie.
Browar ma być rzemieślniczy co w moim rozumieniu po prostu jest składaniem całości samemu z części nowych i używanych. Koszt takiego browaru, warzelnia 500l, fermentator 10hl i 3-4 leżaki szacuję na około 150-200 tyś. na podstawie doświadczeń kolegów z Artezana ale również moich wstępnych wyliczeń. W zasadzie całą kwotę jestem w stanie zorganizować sam ale potrzebuje kogoś z doświadczeniem. Browar miał by się mieścić w Małopolsce.
Jestem w bardzo początkowej fazie otwierania browaru rzemieślniczego, na razie jest: pomysł, lokal, część funduszy około 100 tyś. pierwsze spotkania z architektami (w tym tygodniu) doświadczenie w prowadzeniu działalności gospodarczej i bieżący dopływ gotówki.
Poszukuje kogoś znającego branże z doświadczenie w piwowarstwie domowym i tu się moja oferta rozdziela bo albo szukam wspólnika minimum 40% wkładu finansowego- przy mniejszym wkładzie nie ma to sensu. Albo współpracownika który z czasem odkupi ode mnie część browaru na preferencyjnych warunkach- myślę że to jedyna logiczna forma współpracy przy takim interesie a ja mam zbyt małe doświadczenie w piwowarstwie.
Browar ma być rzemieślniczy co w moim rozumieniu po prostu jest składaniem całości samemu z części nowych i używanych. Koszt takiego browaru, warzelnia 500l, fermentator 10hl i 3-4 leżaki szacuję na około 150-200 tyś. na podstawie doświadczeń kolegów z Artezana ale również moich wstępnych wyliczeń. W zasadzie całą kwotę jestem w stanie zorganizować sam ale potrzebuje kogoś z doświadczeniem. Browar miał by się mieścić w Małopolsce.
Comment