Poszukuje wspólnika lub wspólpracownika do otwarcia browaru rzemieślniczego

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • amal
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2003.06
    • 52

Piwowar młóto będzie jadł.

Comment

• Mason
      Major Piwnych Rewolucji
      🍼
      • 2010.02
      • 3280

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika chmielnikPospolity
      Pomyśl logicznie, jak inaczej mam wam pokazać że taki może być koszt ?? Mam nakupić słodu, chmielu, drożdży i wrzucić tu skany faktur?? Czy skopiować wam oferty które dostałem na maila ??
      Bomba pomysł! Ale mam lepszy - kup te surowce, uwarz piwo i policz realny koszt za litr. Albo jeszcze lepszy - posłuchaj tych, którzy już to zrobili i znają te koszty.
      Wiesz jaki jest podstawowy problem tej całej dyskusji? Taki, że nie mając doświadczenia w temacie usiłujesz przekonać do swoich racji ludzi, którzy takowe mają. Ba, którzy warzą piwo komercyjnie, pracują w browarach, itp. A Ty tu wchodzisz, machasz ulotką reklamową i mówisz że wiesz lepiej.
      JEDNO PIVKO NEVADI!

Comment

• chmielnikPospolity
        Szeregowy Piwny Łykacz
        • 2015.01
        • 28

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mason
        Bomba pomysł! Ale mam lepszy - kup te surowce, uwarz piwo i policz realny koszt za litr. Albo jeszcze lepszy - posłuchaj tych, którzy już to zrobili i znają te koszty.
        Wiesz jaki jest podstawowy problem tej całej dyskusji? Taki, że nie mając doświadczenia w temacie usiłujesz przekonać do swoich racji ludzi, którzy takowe mają. Ba, którzy warzą piwo komercyjnie, pracują w browarach, itp. A Ty tu wchodzisz, machasz ulotką reklamową i mówisz że wiesz lepiej.
        Argument w stylu: *jestem starszy więc wiem lepie*. Genialnie działa na dzieci, w przypadku ludzi dorosłych raczej brzmi śmiesznie, ale skoro nie macie innych trudno.

Nie ważne. Jak pisałem to ostateczność i mam nadzieje że nie będę musiał wypróbowywać tego rozwiązania bo chciałbym robić piwo z wyższej półki dla smakoszy a nie dla tych co stoją pod sklepem. Czas pokaże.

Comment

• Cooper
          Pułkownik Chmielowy Ekspert
          🥛🥛🥛
          • 2002.11
          • 6059

Sądząc Chmielnik po rozwoju dyskusji nie pozostaje Ci chyba nic innego jak za jakiś czas zamieścić tutaj już jakieś konkretne foto np części zakupionego sprżetu i z tej perspektywy ponownie zamieścić anons do potencjalnego bussiness partnera
          Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
          1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

Comment

• chmielnikPospolity
            Szeregowy Piwny Łykacz
            • 2015.01
            • 28

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cooper
            Sądząc Chmielnik po rozwoju dyskusji nie pozostaje Ci chyba nic innego jak za jakiś czas zamieścić tutaj już jakieś konkretne foto np części zakupionego sprżetu i z tej perspektywy ponownie zamieścić anons do potencjalnego bussiness partnera
            Co racja to racja. Choć ta cała dyskusja o cenach podbijała wątek do góry i może też dzięki temu odezwało się parę fajnych osób które chcą pomóc, więc już nie czuję się taki samotny
            A co do zdjęć to chętnie, pierwotny plan był taki że sprzęt kupuje przed sanepidem... ale w zasadzie cały czas gmeram i szukam więc jak coś znajdę fajnego zaszaleje wcześniej, więc będę wrzucał i pytał do czego służy które pokrętło
            Pozdrawiam

Comment

• WojciechT
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2012.09
              • 2546

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika chmielnikPospolity
              Argument w stylu: *jestem starszy więc wiem lepie*. Genialnie działa na dzieci, w przypadku ludzi dorosłych raczej brzmi śmiesznie, ale skoro nie macie innych trudno.
              Tutaj akurat wypowiadał się warzący komercyjnie piwowar.

Comment

• e-prezes
                Generał Wszelkich Fermentacji
                🥛🥛🥛🥛🥛
                • 2002.05
                • 19291

Dyskusja przeniosła się na piwo.org, ale argumenty podobne

Comment

• leona
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2009.07
                  • 5853

No, a ile tam antykopyrowego hejtu. O la boga.

Comment

• bart3q
                    Szeregowy Piwny Łykacz
                    • 2013.02
                    • 28

Rośnie hejterska konkurencja dla bbiz

Comment

• e-prezes
                      Generał Wszelkich Fermentacji
                      🥛🥛🥛🥛🥛
                      • 2002.05
                      • 19291

I jak? Stukneło 2 lata...
                      Ostatnia zmiana dokonana przez e-prezes; 2017-07-22, 09:24.

Comment