Od czasu do czasu otrzymuję różne oferty, np. na sprzedaż sprzętu browarniczego. Zainteresowanych tematem proszę o maila: browar@browar.biz
W załączeniu wykaz elementów używanego mninbrowaru HBH.
Podstawowe dane:
- produkcja miesięczna piwa w kilku gatunkach ok. 8000 do 10000 litrów na miesiąc , średnio ok. 250 l/dobę ... 500 kufli.
- moc zainstalowana ok. 30 kW
- powierzchnia niezbędna do zainstalowania całego MINI BROWARU 115 - 140 m2. Możliwy montaż w 2-poziomach.
- ok. 11 - 12 hl/jedną warkę
- piwa oferowane : jasne, lekkie , klarowne ,mętne, górnej lub dolnej fermentacji , poprzez owocowe , smakowe do mocnych i ciemnych.
- ogólne zapotrzebowanie surowców na 1-dną warkę : 200 kg słodu, 2 kg chmielu, 11-12 hl wody, ok. 4 litry matki drozdzowej, dodatki smakowe.
- czas produkcji :
warzelnia ok. 10 godzin
fermentacja ok. 7 dni
leżakowanie ok. 14-21 dni
- Znajomość miejsca zainstalowania pozwoli na przygotowanie koncepcji ustawienia zbiorników i instalacji.
Następnie należy wykonać projekt techniczny i technologiczny. Technologia podlega akceptacji SANEPIDU.
Wszystkie zbiorniki ciśnieniowe ( 9 szt. ) podlegają pod DOZÓR TECHNICZNY. Księgi dozorowe do tych zbiorników są aktualne ,
natomiast po ustawieniu w nowym miejscu DOZÓR TECHNICZNY odbiera zbiorniki i aktualizuje wpisy.
W przypadku zainteresowania zakupem możliwy montaż i uruchomienie przez przedstawiciela producenta instalacji.
Zainteresowanym chętnie pokażę zestaw urządzeń i przedstawię koncepcję sprzedaży i uruchomienia.
Podstawowe dane:
- produkcja miesięczna piwa w kilku gatunkach ok. 8000 do 10000 litrów na miesiąc , średnio ok. 250 l/dobę ... 500 kufli.
- moc zainstalowana ok. 30 kW
- powierzchnia niezbędna do zainstalowania całego MINI BROWARU 115 - 140 m2. Możliwy montaż w 2-poziomach.
- ok. 11 - 12 hl/jedną warkę
- piwa oferowane : jasne, lekkie , klarowne ,mętne, górnej lub dolnej fermentacji , poprzez owocowe , smakowe do mocnych i ciemnych.
- ogólne zapotrzebowanie surowców na 1-dną warkę : 200 kg słodu, 2 kg chmielu, 11-12 hl wody, ok. 4 litry matki drozdzowej, dodatki smakowe.
- czas produkcji :
warzelnia ok. 10 godzin
fermentacja ok. 7 dni
leżakowanie ok. 14-21 dni
- Znajomość miejsca zainstalowania pozwoli na przygotowanie koncepcji ustawienia zbiorników i instalacji.
Następnie należy wykonać projekt techniczny i technologiczny. Technologia podlega akceptacji SANEPIDU.
Wszystkie zbiorniki ciśnieniowe ( 9 szt. ) podlegają pod DOZÓR TECHNICZNY. Księgi dozorowe do tych zbiorników są aktualne ,
natomiast po ustawieniu w nowym miejscu DOZÓR TECHNICZNY odbiera zbiorniki i aktualizuje wpisy.
W przypadku zainteresowania zakupem możliwy montaż i uruchomienie przez przedstawiciela producenta instalacji.
Zainteresowanym chętnie pokażę zestaw urządzeń i przedstawię koncepcję sprzedaży i uruchomienia.
Kod:
lp nazwa urządzenia ilość 1 WYŁĄCZNIK ELEKTRYCZNY MP10 A1+G2 1 2 WYŁĄCZNIK ELEKTRYCZNY MP10 A2+G2 2 3 PANEL STEROWNICZY MASTERCELLA MTCD000000 DO CHŁODNI 6 4 ZESTAW ŚRUB DO CHŁODNI - KARTON 1 5 WŁĄCZNIK SIŁOWY 1 6 SILNIK SPRĘŻARKI DO AGREGATU CHŁODNICZEGO - 310532 1 7 AGREGAT DO LINII BROWARNICZEJ 3 8 KADŹ DO LINII BROWARNICZEJ 3 9 FILTR 1 10 KADŹ BROWARNICZA 8 11 ZBIORNIK DUŻY DO LINII BROWARNICZEJ 1,2MX2,5M 1 12 WANNA ALUMINIOWA 1 13 POKRYWA ALUMINIOWA 3 14 CHŁODZIARKA PIWA 1 15 POMPA ELEKTRYCZNA 1 16 FILTR WODY ZE STEROWANIEM 5 17 SKRZYNKA ELEKTRYCZNA ZASILAJĄCA ABB12466 1 18 POKRYWA METALOWA DO KADZI 4 19 POMPA DO WYMIENNIKA PIWA CDHS70/07 1 20 WYMIENNIK TEMPERATURY PIWA - SCHŁADZACZ 1 21 AGREGAT PODWÓJNY COPELANO - 99H559010 2 22 ZESTAW WENTYLATORÓW POTRÓJNY 2 23 PODAJNIK DROŻDŻY 1 24 POMPA ELEKTRYCZNA HIELGE A 1020 3 25 STEROWNIK ELEKTRONICZNY 1 26 ELEKTRO-PROFI , CZĘŚĆ LINII BROWARNICZEJ 1 27 MŁYNEK ELEKTRYCZNY MAG-MO-1 + WYCIĄG 1 28 KADŹ ZACIEROWA 1 29 KADŹ FERMENTACYJNA 4 30 STOPNIE DO KADZI 1 31 WANIENKA DO BROWARU 1 32 RURA KWASOWA 3 33 POKRYWA 1 34 KARTON CZĘŚCI DO LINII BROWARNICZEJ 1
Comment