Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cooper
Wyświetlenie odpowiedzi
Cała prawda o pińdzie
Collapse
X
-
Normalnie powinien tu być jeden post odpowiedzi dla człowieka, który miał wątpliwości, potem ewentualnie post z podziękowaniem od założyciela wątku, do kupy zusammen trzy, a jest kilkanaście z biciem piany... Co wam przeszkodziło po ludzku i rzeczowo mu odpowiedzieć? Czapka by jednemu z drugim z głowy spadła?
PS Tak jak poniżej, dzięki, Marusia.Last edited by żąleną; 2012-09-27, 17:33.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cooper Wyświetlenie odpowiedziDlaczego ? Ot, dlatego iż wydaje mi się to oczywistą oczywistością. Rozumiem że jeśli np na etkach piw GŻ, KP czy CP pojawi się napis "piwo rzemieślnicze" to nie będzie to w sprzeczności z Twoją opinią w tym temacie?
Podawanie definicji browaru rzemieślniczego nie zmienia sensu i nie jest potrzebne do tego co napisałem w 1 zdaniu w poście 13. Wtedy dopiero zrobiła by się dyskusja o pierdołach gdybyśmy teraz zaczeli przedstawiać swoje i krytykować cudze definicje browaru rzemiesliczego
Czy dyskusja durnowata to nie wiem, ale na pewno off-top w temacie Endiara.
A niby dlaczego oczywistością, bo ty tak twierdzisz?
Browary rzemieślnicze Craftbrewery zostały zakładane przez piwowarów domowych. I to powinno pozostać jedynym kryterium.
Jeżeli recepturę piwa stworzył piwowar domowy i uwarzył je, ma prawa nazwać swoje piwo piwem rzemieślniczym.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Makaron Wyświetlenie odpowiedziSpisek jest bo browaru Pinta tak naprawdę nie ma.
A tak konkretnie to w KRS można sprawdzić kto ma udziały w spółce i nie ma tam GŻ. Ot i cały spisek. Założyciel tematu zarejestrował się w tym miesiącu (może nawet dzisiaj) w celu zrobienia jakiejś prowokacji, tak to odbieram. Wystarczy trochę elementarnej wiedzy i chęci sprawdzenia faktów w sieci i wszystko jest jak na tacy.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną Wyświetlenie odpowiedziNormalnie powinien tu być jeden post odpowiedzi dla człowieka, który miał wątpliwości, potem ewentualnie post z podziękowaniem od założyciela wątku, do kupy zusammen trzy, a jest kilkanaście z biciem piany... Co wam przeszkodziło po ludzku i rzeczowo mu odpowiedzieć? Czapka by jednemu z drugim z głowy spadła?Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
Comment
-
-
W Piwiarni Żywieckiej nie byłem, na zjazdy birofili nie jeżdże, zdjęcie wziąłem z sieci, w spisek związany ze Smoleńskiem nie wierzę, a wszystkim bijącym pianę dziękuję.
Ale uśmiałem się cudnie, bo kocham te swojskie mądrości
Z harcerskim pozdrowieniem- czuwaj !
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika emes Wyświetlenie odpowiedziZacznę od końca. Przypomniał mi się przypadek pana Kręciny z PZPN-u, który kiedyś został członkiem rady nadzorczej pewnego browaru, bo powiedział, że jest z Żywca. Jacyś idioci przy rekrutacji zrozumieli, że jak powiedział , że jest z Żywca, to pracował w Browarze Żywiec. Przyjeli go, a on nie miał zupełnie pojęcia o tej pracy i to przyznał z jednym z wywiadów.
Pan Zdzisław Kręcina został powołany na stanowisko dyrektora browaru w Chociwlu przez właściciela browaru - Carlsberg Okocim S.A.
...Po powrocie z Kanady został Pan nagle dyrektorem browaru w Szczecińskiem. Skąd taki epizod w Pana związanej głównie z piłką karierze?
W Chociwelu akurat Okocim przejmował tamtejszy browar Amber. Spółka szukała fachowca z Żywca. Kolega ze Szczecina powiedział, że właśnie ma jednego kandydata. I tak tam przypadkowo trafiłem. Mieliśmy wtedy najszybszą linię rozlewu piwa, chyba jako pierwsi w Polsce tak zwane tankofermentatory. Byliśmy wiodącym browarem. Na targach Polagra '96 w Poznaniu zdobyliśmy złoty medal w zakresie piwa mocnego. Gdy odwiedziła nas kiedyś delegacja z browarów Lecha, inżynierowie z Poznania pytali, skąd mnie tam wytrzasnęli. Jak usłyszeli, że z Żywca, nie mieli już więcej pytań. A ja z browarem w Żywcu miałem tyle wspólnego, że w szóstej klasie podstawówki byłem tam na szkolnej wycieczce. Na warzeniu piwa się nie znałem, ale zmysł organizacyjny na pewno mi się w tamtej pracy przydał.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Micho441 Wyświetlenie odpowiedziWspomniany pan Kręcina nigdy nie był członkiem rady nadzorczej jakiegokolwiek browaru.
Pan Zdzisław Kręcina został powołany na stanowisko dyrektora browaru w Chociwlu przez właściciela browaru - Carlsberg Okocim S.A.
...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Micho441 Wyświetlenie odpowiedziWspomniany pan Kręcina nigdy nie był członkiem rady nadzorczej jakiegokolwiek browaru.
...Po powrocie z Kanady został Pan nagle dyrektorem browaru w Szczecińskiem. Skąd taki epizod w Pana związanej głównie z piłką karierze?
W Chociwelu akurat Okocim przejmował tamtejszy browar Amber. Spółka szukała fachowca z Żywca. Kolega ze Szczecina powiedział, że właśnie ma jednego kandydata. I tak tam przypadkowo trafiłem. Mieliśmy wtedy najszybszą linię rozlewu piwa, chyba jako pierwsi w Polsce tak zwane tankofermentatory. Byliśmy wiodącym browarem. Na targach Polagra '96 w Poznaniu zdobyliśmy złoty medal w zakresie piwa mocnego. Gdy odwiedziła nas kiedyś delegacja z browarów Lecha, inżynierowie z Poznania pytali, skąd mnie tam wytrzasnęli. Jak usłyszeli, że z Żywca, nie mieli już więcej pytań. A ja z browarem w Żywcu miałem tyle wspólnego, że w szóstej klasie podstawówki byłem tam na szkolnej wycieczce. Na warzeniu piwa się nie znałem, ale zmysł organizacyjny na pewno mi się w tamtej pracy przydał.
Comment
-
-
No i mimo, że obiecałem nie wypowiadać się w tematach "politycznych" to chętnie bym się dowiedział czy istnieje Pinta jako firma i ona warzy piwo w Zawierciu, czy robi to Piwiarnia Żywiecka?"nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))
Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<
Comment
-
-
A co jest nie tak?Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
Comment
-
Comment