Cośtam do grilla
Collapse
X
-
Aleście sobie Panowie znaleźli obiekty do porównania, nie ma co...Czy jest coś lepszego niż piwo? - Dwa piwa!
Małe Piwko Blog
Małe Piwko Blog na facebooku
Domowy Browar Demon -
Czy jest coś lepszego niż piwo? - Dwa piwa!
Małe Piwko Blog
Małe Piwko Blog na facebooku
Domowy Browar DemonComment
-
Comment
-
Kurde jesień już miała być a tu taka ładna pogoda się szykuje więc może jeszcze jakiegoś grilla na szybko uda się zorganizować. A wtedy...Comment
-
Do karkówki takiego sprite pić? to jak by do schabowczaka czy do pieczonego schaba ze śliwką w niedzielny obiad polać colę
Zabijanie smaku cukrem podczas jedzenia nie jest dobrym rozwiązaniem.
No chyba, że pijecie to już po konsumpcji ale w ramach deseru :]
Ja jednak do popychania kiełbaski, kaszanki i karkówki preferuję zwykłego lagera z co najmniej wyraźną goryczką.
Ale ja jestem jakiś innyOstatnia zmiana dokonana przez dlugas; 2012-09-17, 10:06.Comment
-
Do karkówki takiego sprite pić? to jak by do schabowczaka czy do pieczonego schaba ze śliwką w niedzielny obiad polać colę
Zabijanie smaku cukrem podczas jedzenia nie jest dobrym rozwiązaniem.
No chyba, że pijecie to już po konsumpcji ale w ramach deseru :]
Ja jednak do popychania kiełbaski, kaszanki i karkówki preferuję zwykłego lagera z co najmniej wyraźną goryczką.
Ale ja jestem jakiś inny
A połączenia słodkich (choćby lekko) napojów z różnymi posiłkami to nic nowego.
Wystarczy zajrzeć do McDonald's.Comment
-
Kończąc definitywnie of topic dodam
Nie chodzi o polewanie schabowego colą tak jak nie chodziło o polewanie W.radlerem karkówki.
Raczej nie ma sensu jeść schabu polanym sosem grzybowym i popijać to colą bo słodycz tego napoju na pewno nie podkreśla smaku dania. Tak jak nie kupujemy whiskey za 200złi nie lejemy do niej nawet markowej Coca Coli bo to bezsensJak ktoś lubi mieszać sobie tak smaki nie mam nic przeciwko, tylko że to przeczy logice dobrego jedzenia i picia.
Tak jak nie kupujemy Ataku chmielu za 6zł i nie lejemy do niego syropu malinowego z biedronki, bo coś takie jakieś gorzkawe to piwo.
A makuś to już inna historia bo to nawet restauracja nie jest, czy dobre domowe jedzenie, więc tam można jeść wołowinę i popijać szejkiem waniliowymComment
-
A popijanie pysznej karkówki chemiczną cytryną z cukrem ... bleee.--------------------
--------------------
"Żółw porusza się z prędkością wystarczającą do upolowania sałaty. "Comment
-
Z drugiej strony nie rozumiem takiej awersji do słodkich napojów do posiłków. Przecież w tradycji kulinarnej prawdopodobnie całego świata to normalne.
śniadanie z herbatą, kawą, sokiem lub kompotem. Oczywiście sporo osób nie słodzi lub pija mineralkę do tego posiłku, a on bywa także przyrządzany na słodko.
obiad - z kompotem - coś dziwnego? Więc czemu nie z piwem smakowym.
Mógłbym tak dalej ciągnąć, nawet wymieniać bardziej radykalne przypadki.
Po prostu dla mnie to coś oczywistego, podobnie jak własny gust (smakowy).Comment
-
No szkurde nie dają mi zakończyć OFtopica
śniadanie z herbatą, kawą,
sok do obiadu to też raczej jabłko, pomarańcza a nie banan czy kokosowomarakujowy
obiad - z kompotem
Sam herbatę i kawę słodzę płasiutką łyżeczkę a do obiadu zazwyczaj nie piję nic (nie zatyka mnie, nie muszę popychać, bo mi smakuje i dlatego szkoda mi mącić tego smaku kompletnie innym posmakiem) Po jakiś 15-20min jeśli mam potrzebę na napój po posiłku to piję mineralną, kompot albo piwo. Tak mam od środka nabyte, a że to pokrywa się z zaleceniami żywieniowymi to już tylko się cieszyć(poczytaj w wolnej chwili dlaczego nie należy popijać jedzenia podczas trwania posiłku, słodzić 3 łyżkami kawy czy herbaty itd.)
pozdrawiamOstatnia zmiana dokonana przez dlugas; 2012-09-20, 09:54.Comment
-
No szkurde nie dają mi zakończyć OFtopica
akurat te napoje zostały stworzone do picia bez cukru
sok do obiadu to też raczej jabłko, pomarańcza a nie banan czy kokosowomarakujowy
kompot nie ma w sobie zazwyczaj tony cukru i słodzików, ma być orzeźwiający a nie zamulać co 2 kartofel
Sam herbatę i kawę słodzę płasiutką łyżeczkę a do obiadu zazwyczaj nie piję nic (nie zatyka mnie, nie muszę popychać, bo mi smakuje i dlatego szkoda mi mącić tego smaku kompletnie innym posmakiem) Po jakiś 15-20min jeśli mam potrzebę na napój po posiłku to piję mineralną, kompot albo piwo. Tak mam od środka nabyte, a że to pokrywa się z zaleceniami żywieniowymi to już tylko się cieszyć(poczytaj w wolnej chwili dlaczego nie należy popijać jedzenia podczas trwania posiłku, słodzić 3 łyżkami kawy czy herbaty itd.)
pozdrawiam
najlepszy według mnie jest sok porzeczkowy, wyostrza apetyt i smak. Ale to wiadomo, kwestia gustu. Jednak według mnie są pewne twarde zasady, do kurczaka na słodko wybieram coś, co nie zaburzy mi tego smaku - zaś gdy jem golonkę, czy schabowego - niskoalkoholowe piwo jest dobrą propozycją, ostatnimi czasy A'la Grodziskie.
Comment
-
Nie odsyłaj mnie do dietetyków, bo nie o tym jest dyskusja.
Ja mało popijam w trakcie jedzenia, ale jednak.
Ludzie piją na różne sposoby kawę i herbatę. Ja np. kawy praktycznie nigdy nie łączę z posiłkiem, żadnym - nawet słodyczami.
Z kompotami do obiadu bywa różnie, bo czasem na stole znajdziesz zamiast nich owoce w syropie (lub sosie własnym). Przytrafiają się ich wersje rozrzedzone.
Ludzie maja różne gusta, często rozmijające się z prawidłową dietą.
To nie tylko popijanie do posiłku, ale np. duża ilość soli, etc.
Mi do posiłków latem zasmakowała warka radler i także perła summer. Oczywiście to wyjątkowe raczej plenerowe warunki, bo na zwyczajowo stosuję mineralkę.Comment
-
bo na zwyczajowo stosuję mineralkę.
myślałem że tylko ja jestem taki zbok mineralny
kończymy nasze dyskusje około radlerowe i czekamy na następny sezon grillowy :/Comment