Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika gwzd
Wyświetlenie odpowiedzi
Lagerowy offtop
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika robo1 Wyświetlenie odpowiedziMusisz to zmienić - Polskie są najlepszeJEDNO PIVKO NEVADI!
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mason Wyświetlenie odpowiedziTakoż powiadasz. A ile piłeś piw z amerykańskich/angielskich/czeskich/skandynawskich browarów rzemieślniczych?
Comment
-
-
Kompletnie nic, dlatego że w Polsce nie można ich nabyć.
PS Spokojnie część z nich można w Polsce nabyć. Poza tym są jesczcze sklepy internetowe.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika gwzd Wyświetlenie odpowiedzi...nie pijam polskich piw zbyt często. Te, które chciałbym są dostępne hen hen daleko, a reszta mi nie podchodzi.
ostatnio można u nas dostać niemal wszystko z krajowego podwórka
co mają powiedzieć mieszkańcy małych miejscowości przy nas, stołeczniakach?
z lagerowym się ostatnio przeprosiłem
bo raz, że jest w sklepie pod oknem
dwa, że nie jest złe, a dobre nawet
więc spożycia i reklamy godneveni, emi, bibi
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pioterb4 Wyświetlenie odpowiedziW takim razie Bałtyk to najcieplejsze polskie morze, Tatry to najwyższe góry a Wisła to najdłuższa rzeka - wszak inne są daleko, wycieczki drogie, a dolina Amazonii niebezpieczna.
PS Spokojnie część z nich można w Polsce nabyć. Poza tym są jesczcze sklepy internetowe.
Lubię Polskie piwa i chyba dobrze coraz więcej jest tych regionalnych, więc nie ma co się zachłystywać tymi z zagranicy. Każdy lubi co innego.
Comment
-
-
Skąd wiesz, że nie ma czym się zachwycać skoro ich nie próbowałeś? Jasnowidz? W sklepie muzycznym dotykasz ręką płytę i już wiesz, że piosenka nr 5 jest średnia a nr 7 doskonała?
Wiele browarów rzemieślniczych refermentuje swoje piwa w butelce więc problem niepasteryzacji odpada. Parę dni temu piłem Imperial Stouta z Nogne O niepasteryzowanego i niefiltrowanego z datą rozlewu styczeń 2012, data przydatności do spozycia to lipiec 2016r. Także nie masz się czym przejmować, wpływ niepasteryzacji na smak jest dla mnie abstrakcją ale już nie wchodzę w polemikę.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika tfur Wyświetlenie odpowiedzijeśli mieszkasz w wawie, a tak podajesz, to nie wypisuj niedorzeczności
ostatnio można u nas dostać niemal wszystko z krajowego podwórka
co mają powiedzieć mieszkańcy małych miejscowości przy nas, stołeczniakach?
z lagerowym się ostatnio przeprosiłem
bo raz, że jest w sklepie pod oknem
dwa, że nie jest złe, a dobre nawet
więc spożycia i reklamy godne
PS - dobre piwa z małych browarów pijam właśnie najczęściej w małej miejscowości (10-13 tys. mieszkańców), która ma o niebo lepszy dostęp do dobrego piwa niż cała moja dzielnica (125 tys.).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika robo1 Wyświetlenie odpowiedziGustuję w piwach niepasteryzowanych....Last edited by Javox; 2012-11-13, 15:02.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pioterb4 Wyświetlenie odpowiedziSkąd wiesz, że nie ma czym się zachwycać skoro ich nie próbowałeś? Jasnowidz? W sklepie muzycznym dotykasz ręką płytę i już wiesz, że piosenka nr 5 jest średnia a nr 7 doskonała?
Wiele browarów rzemieślniczych refermentuje swoje piwa w butelce więc problem niepasteryzacji odpada. Parę dni temu piłem Imperial Stouta z Nogne O niepasteryzowanego i niefiltrowanego z datą rozlewu styczeń 2012, data przydatności do spozycia to lipiec 2016r. Także nie masz się czym przejmować, wpływ niepasteryzacji na smak jest dla mnie abstrakcją ale już nie wchodzę w polemikę.
Zachęcam innych forumowiczów do zabrania głosu w tej sprawie. Bo ja nie wiem jak tzw. żywe piwo niefiltrowane i niepasteryzowane o którym piszesz może mieć kilka lat ważności ? Skoro większość na rynku ma 3 tygodnie. NIe wiem czy technologia jak napisałeś "refermentacji w butelce" zapewnia takie same walory smakowe jak tradycyjna technologia
PS. Skończ z ironią i złośliwością w swoich postach
Comment
-
-
Ale moje doświadczenia wskazują na ogromną różnicę w smaku pomiędzy pasteryzowanymi lub nie.
NIe wiem czy technologia jak napisałeś "refermentacji w butelce" zapewnia takie same walory smakowe jak tradycyjna technologia
Poza tym na czas ważności ma też wpływ woltaż.
PS. Skończ z ironią i złośliwością w swoich postach
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pioterb4 Wyświetlenie odpowiedziPiłeś to samo piwo w obu wersjach i stwierdziłeś że niepasteryzowana rózni się znacząco na plus? CZy porównujesz rózne marki ze sobą?
A refermentacja jest nie tradycyjna? Na wyspach stosuje się ją o ile się nie mylę od setek lat. W Belgii również ma długi staż.
Poza tym na czas ważności ma też wpływ woltaż.
A skończysz oceniać twórczość z którą nigdy nie miałeś do czynienia i nie widziałeś na oczy?
Z oceną poczekam na opinie innych forumowiczów, którzy mają większą wiedzą w zakresie warzenia piwa niż ty.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika gwzd Wyświetlenie odpowiedziJakich niedorzeczności? Że nie będę jeździć po dwie butelki piwa przez pół miasta? Jak mnie nachodzi ochota na wypicie browarka kilkanaście minut przed północą to nie będę kursować do centrum autobusem nocnym, tylko idę spacerem do monopolowego na osiedlu.JEDNO PIVKO NEVADI!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika gwzd Wyświetlenie odpowiedziNie lubię robić zapasów, bo nigdy nie starczą na tyle, ile planowałem Zresztą tak jak wspomniałem, piwa w butelkach kupuje odświętnieMasz stare niepotrzebne rzeczy, to napisz.
Comment
-
Comment