Pożegnanie z browar.biz

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • żąleną
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2002.01
    • 13239

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedzi
    Ten post to pozew rozwodowy.
    Niniejszym zaświadcza się przyjęcie pozwu. Termin i miejsce rozprawy: http://www.browar.biz/forum/showthre...11#post1097311 Wyrok: natychmiastowy. Możliwość apelacji: http://www.browar.biz/forum/showthread.php?t=51024

Niektóre wypowiedzi w wątku o sprzedaży niedoleżakowanego piwa były zbyt ostre, zgadzam się, ale zastanów się na chłodno, jak sam byś przyjął swoje tłumaczenia na naszym miejscu, czyli jako klient wydający swoje pieniądze na produkt. W dodatku taki, który wyszedł spod ręki producenta jeszcze niedawno surowo oceniającego innych producentów za ich produkty lub sposób produkcji.

Zgadzam się też w kwestii zbyt napiętej atmosfery na forum, ale zwróć uwagę, że negatywnych postów było mniej więcej tyle, co pozytywnych i krytycznych, ale konstruktywnych. Bo przedsięwzięcia takie jak twoje wciąż mają u wielu forumowiczów kredyt zaufania i taryfę ulgową, czemu oczywiście towarzyszy drugie ekstremum widzące w tym sekciarstwo, klakę i frajerstwo. Prawda zapewne leży gdzieś pośrodku. Ale lepiej chyba dawać do ręki argumenty osobom przychylnym niż nieprzychylnym, a swoją serią posunięć z Sępem zrobiłeś akurat to drugie.

Comment

• Cez
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2003.01
      • 1789

kopyrze (Tomaszu), po forumowiczu z tak długim stażem nie spodziewałem się takiego zachowania...
      Masz stare niepotrzebne rzeczy, to napisz.

Comment

• Shedao
        Kapitan Lagerowej Marynarki
        🥛🥛🥛🥛
        • 2007.09
        • 915

Zła decyzja, zbyt emocjonalna. Na taką browar.bizowską "krytykę" należy się wygłuszyć i ją puszczać mimo uszu, a nie brać do siebie - w końcu albo byś się wykończył nerwowo, albo stracił całe dni na bezowocnych dyskusjach z Wszechwiedzącymi, albo, no właśnie... odszedł.

Z mojej strony: to forum na odejściu Kopyra traci cały potencjalny wkład jaki mógł tu jeszcze wnieść (a jest to wkład bardziej wartościowy niż większości z tych "ą ę ja wiem najlepiej"), ja wypiję dziś za jego zdrowie Sępa i do poczytania na blogu.

Comment

• zgoda
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2005.05
          • 3516

Foch. I ch*.

Tu ten słynny obrazek z żółwiem.
          Browar Clair de Lune - zapiski literackie, brewing log, na fejsbóku, blog

Comment

• jacer
            Pułkownik Chmielowy Ekspert
            • 2006.03
            • 9875

No coż. Czara się przelała. O tym, że kopyr chce sobie dać spokój z browar.biz już słyszałem od Niego przynajmniej od roku.

Nie są to pierwsze odejścia z forum ze względu na atmosferę.
            Przypomnijcie sobie osoby, które się udzielały a dawno juz ich nie ma.
            Przypomnijcie sobie masowe odejście piwowarów domowych na nowe forum, po nagonce i setkach drwin z nich.
            Przypomnijcie sobie debili z forum, którzy wydzwaniali do codera i bluzgali na Niego przez telefon.
            Nie o wszystkich imprezach piwnych piszę się na browarze, bo po co?

itd.

Dyskusje o piwie przeniosły się na blogi, fejsbuka browar.biz od lat stacza się i odchodzą z niego wartościowi ludzie.
            Last edited by jacer; 2013-01-07, 19:03.
            Milicki Browar Rynkowy
            Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
            "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
            "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
            No Hops, no Glory :)

Comment

• docent
              • 2002.10
              • 5205

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedzi
              No coż. Czara się przelała. O tym, że kopyr chce sobie dać spokój z browar.biz już słyszałem od Niego przynajmniej od roku.
              To oznacza, że to wcale nie było emocjonalne strzelenie focha tylko ta przysłowiowa beczka prochu do której opinie w temacie "Sępa" były zapalnikiem. Dla mnie browar.biz to portal konsumencki i nie wszyscy producenci dają tu radę nerwowo
              Zaostrzającą się walkę na piwnej scenie pozwoliłem sobie opisać tutaj.
              Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
              Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
              Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
              Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!

Comment

• iron
                • 2002.08
                • 6717

Nie są to pierwsze odejścia z forum ze względu na atmosferę.
                Przypomnijcie sobie osoby, które się udzielały a dawno juz ich nie ma.
                Przypomnijcie sobie masowe odejście piwowarów domowych na nowe forum, po nagonce i setkach drwin z nich.
                Przypomnijcie sobie debili z forum, którzy wydzwaniali do codera i bluzgali na Niego przez telefon. Nie o wszystkich imprezach piwnych piszę się na browarze, bo po co?

itd.

Dyskusje o piwie przeniosły się na blogi, fejsbuka browar.biz od lat stacza się i odchodzą z niego wartościowi ludzie.
                Możesz coś o tym więcej napisać, bo pierwsze słyszę
                bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
                Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
                Rock, Honor, Ojczyzna

Comment

• żąleną
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2002.01
                  • 13239

Była jakaś zmasowana nagonka? Nie zaglądałem na strony o piwowarstwie domowym.

Przypomnijcie sobie debili z forum, którzy wydzwaniali do codera i bluzgali na Niego przez telefon.
                  To już dla mnie totalne zaskoczenie. Kto dzwonił? I z jakimi żalami?

Comment

• jacer
                    • 2006.03
                    • 9875

Naprawdę udajesz czy nie wiesz dlaczego powstało piwo.org?
                    Przeszukajcie sobie forum i znajdziecie wypowiedź codera sprzed kilku lat.

Naprawdę zadziwiacie mnie.
                    Milicki Browar Rynkowy
                    Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
                    "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
                    "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
                    No Hops, no Glory :)

Comment

• żąleną
                      D(r)u(c)h nieuchwytny
                      • 2002.01
                      • 13239

Nie warzę piwa, więc nie nie jestem w temacie. Co w tym dziwnego?

Co do wypowiedzi codera, skoro o niej pamiętasz, to nie bądź sfinks i podrzuć link.

Comment

• Krzysiu
                        D(r)u(c)h nieuchwytny
                        • 2001.02
                        • 14936

... Przypomnijcie sobie masowe odejście piwowarów domowych na nowe forum, po nagonce i setkach drwin z nich...
                        Ja raczej odbieram to tak, że paru cwaniaczków wyniosło stąd kawał tortu i postanowiło się podzilić po swojemu. Większość z tych "odeszłych" właśnie tu dowiedziało się, że piwo się robi ze słodu, a nie z chmielu.

Comment

• becik
                          Generał Wszelkich Fermentacji
                          🍼🍼
                          • 2002.07
                          • 14999

Naprawdę udajesz czy nie wiesz dlaczego powstało piwo.org?
                          Przeszukajcie sobie forum i znajdziecie wypowiedź codera sprzed kilku lat.

Naprawdę zadziwiacie mnie.
                          Też nie wiem o co chodzi
                          Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• Rzeszowiak
                            Major Piwnych Rewolucji
                            🍼
                            • 2009.04
                            • 1597

Coraz niższy poziom forum to jedno. Ale strzelanie focha jak dziecko to drugie.

P.S. W zasadzie bierność "włodarzy" tego forum jeśli idzie o kulturę wypowiedzi to nawet trzecie.

Comment

• sensor
                              Kapitan Lagerowej Marynarki
                              • 2001.02
                              • 817

Coś w tym jednak jest, że nie jest tu już tak jak kiedyś...
                              Last edited by sensor; 2013-01-07, 19:47.
                              Dowiedz się więcej o piwie - www.piwoznawcy.pl
                              Kursy, szkolenia, raporty sensoryczne.

Comment

• e-prezes
                                Generał Wszelkich Fermentacji
                                🥛🥛🥛🥛🥛
                                • 2002.05
                                • 19261

Ale dlaczego jest inaczej?

Sam kiedyś odszedłem na jakiś czas z b.biz, ale z innych powodów i ciężko mi było znaleźć inne miejsce, lepsze niż to. Mimo wad...
                                Last edited by e-prezes; 2013-01-07, 19:53.

Comment

Przetwarzanie...
                                X