1000 zł za "brand identity"
Collapse
X
-
1000 zł za "brand identity"
Tagi: brak -
A jakiej byś się spodziewał ceny?
Kiedyś zaproponowałem osobie, która amatorsko zaprojektowała mi wzór graficzny na zaproszenia ślubne, by zrobiła projekty etykiet po 200 zł za sztukę + ekwiwalent. Dostałem wstępne próbki, które w większości zaakceptowałem i osoba się wypieła. Albo ją to przerosło, albo było za mało. -
„Wam kury szczać prowadzić, a nie politykę robić”
"Pamiętaj, że piwo, które nawarzysz inni pić będą-nawarzone zatem winno być więcej niż dobre".
Nie jestem certyfikowanym sędzią PSPD.Comment
-
Mógłbyś doprecyzować, bo nie jestem w stanie się domyślić, o co chodzi? Przecież poniżej są oferty, zatem rozumiem, że ta cena nie jest wzięta z kosmosu.Comment
-
Jasne, zawsze znajdzie się "student", który wyklika projekt za 200 złotych. Projekt u profesjonalisty kosztuje o wiele więcej.
Ludzie którzy to robią nie mają szacunku dla cudzej pracy, spodziewam się też, że nie będą mieć szacunku dla swoich klientów. I najwyraźniej nie interesuje ich jakość.Comment
-
Nie można tak z góry zakładać najgorszego. Może są nowi w biznesie, starają się ograniczyć koszty początkowe. Może podeszli do sprawy jak by warzyli w domu - ważne jest piwo a na etykiecie to głównie informacje. Poczekajmy na premierę.Comment
-
Czy ja wiem - zakładając, że etykiety, szkło, koszulki będą oparte na jednym schemacie, tylko wprowadzane będą drobne różnice, np. zmiana kolorystyki tła i dane, to nie można tego potraktować jako 8 osobnych projektów, tylko zaprojektowanie przede wszytskim logo.
No właśnie.Comment
-
Logo Artezana i grafika etykiet jest skromna, czy to znaczy, że nie szanują klientów, bo nie wydali na to majątku? Nie sądze.Ostatnia zmiana dokonana przez danhaj; 2013-01-12, 02:34.Comment
-
Artezany zamówili logo i resztę zrobili sami. Tutaj gość zamawia kompletne brand identity (identyfikacja marki?) i chce na to przeznaczyć 1000 zł. Jak dla mnie to jest jasny wyraz postawy "frajerzy kupią wszystko".Comment