A po co w piwiarni kuchnia full wypas? Żeby zagotować parę parówek czy robić kotleta nie trzeba hektara powierzchni. To funkcjonujący w Polsce skrajnie represyjny (i jednocześnie skrajnie nieefektywny) system nadzoru sanitarnego powoduje, że takie lokale, jakich w Czechach jest pełno, w Polsce nie uświadczysz.
...i z tym się zgadzam. Mam nawet skromniejsze wymagania:
pils / alt / ale / bitter
schwarz / brown ale / mild ale
IPA / bock / belg / wynalazek - to wyczerpuje moje zapotrzebowanie na jednorazowe posiedzenie. Nie sądzę, żeby podstawą powinny być knajpy wielonalewakowe. To ekstremum dla sekciarzy. Podstawą powinny być dwa - trzy dobre piwa lane i kilkunastobutelkowy wybór w butelkach.
Właśnie jutro wybieram się do Srebrnej Góry, a tam w Sokółce czeka bukiet Opatów ...
Czyli można.
...i z tym się zgadzam. Mam nawet skromniejsze wymagania:
![stout](https://www.browar.biz/core/images/smilies/br/stout.gif)
![stout](https://www.browar.biz/core/images/smilies/br/stout.gif)
![stout](https://www.browar.biz/core/images/smilies/br/stout.gif)
Właśnie jutro wybieram się do Srebrnej Góry, a tam w Sokółce czeka bukiet Opatów ...
Czyli można.
Comment